Новини ліги

Фавбет Ліга 1. Анонс матчів 3-го туру

14:18, 26 липня 2013

27.07.2013 р., субота

 «Десна» (Чернігів) - «Титан» (Армянськ)

18:00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна

Арбітр: Павло Чижевський (Київ)

Асистенти: Ігор Сидорук (Сумська область), Руслан Кисельов (Суми)

Дискваліфіковані: Роман Войнаровський («Титан»)

«Титан» після двох зіграних турів міцно влаштувався на першій позиції в рейтингу найбільш грубих команд ліги. У двох матчах кримчани отримали три червоні картки. Тому наставник «Титану» Олег Лутков у другому поєдинку поспіль не зможе розраховувати на всіх своїх футболістів. У Чернігові через дискваліфікацію не зіграє Роман Войнаровський. Його місце в центрі поля напевно займе інший Роман - Климентівський, який здорово увійшов у гру в попередньому матчі команди проти «Буковини». До слова, той поєдинок «Титан» може сміливо занести собі в актив. Команда грамотно зіграла в обороні і вибігала в контратаки - і це незважаючи на те, що практично цілий тайм вона провела в меншості. Як результат - кримчани здобули мінімальну перемогу (1:0) і тепер мають намір обіграти ще й «Десну».

Підопічні Олександра Рябоконя, у свою чергу, тиждень тому невдало з'їздили до Краматорська. З Донецької області чернігівці повернулися ні з чим, програвши місцевому «Авангарду». Єдине, що «Десна» може занести собі в актив - це гол Фурти, який став для команди першим у нинішньому сезоні. Як щодо того, щоб в третьому турі здобути прем'єрну перемогу в поточному чемпіонаті? Вболівальники команди на це дуже розраховують.

Статистика очного протистояння:

раніше не зустрічались

 

МФК «Миколаїв» - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

18:00, Миколаїв. Центральний міський стадіон

Арбітр: Андрій Яблонський (Тернопіль)

Асистенти: Заур Курбанов (Херсон), Григорій Іванов (Одеська область)

У передчутті очікую цього поєдинку. Упевнений, що «Миколаїв» і «Нафтовик-Укрнафта» подарують нам цікавий, видовищний матч і порадують великою кількістю забитих голів. Звідки така впевненість?

Для «корабелів» майбутній поєдинок стане першим домашнім в нинішньому сезоні. Підопічні Олега Федорчука напевно докладуть максимум зусиль, щоб перемогти. Гра команди в попередньому матчі не вразила, але головне - є позитивний результат. Його «Миколаєву» вдалося добути завдяки своєму наставнику, який здорово вивчив суперника і вказав своїм підопічним на його слабкі місця. Футболісти, у свою чергу, вміло скористалися підказками тренера. Цікаво, що Федорчук придумає на матч проти «Нафтовика», як збирається протистояти потужній атаці суперника (охтирчани за підсумками двох турів є найрезультативнішою командою чемпіонату), який сюрприз піднесе йому? До речі, минулого сезону обидві зустрічі завершилися перемогами представника Сумської області. Чи відбудеться реванш?

Статистика очного протистояння:

24 зіграних матчі;

8 перемог «Нафтовика»;

6 нічиїх;

10 перемог «Миколаєва»;

різниця м'ячів: 26:22 на користь «Нафтовика-Укрнафти».

З них - на полі «Миколаєва»:

12 зіграних матчів;

6 перемог «Миколаєва»;

3 нічиїх;

3 перемоги «Нафтовика»;

різниця м'ячів: 14:12 на користь «Нафтовика».

Матчі минулого сезону: «Миколаїв» - «Нафтовик-Укрнафта» 0:2, «Нафтовик-Укрнафта» - «Миколаїв» 3:1

 

«Олімпік» (Донецьк) - «Нива» (Тернопіль)

18:00. Донецьк. СК "Олімпік"

Арбітр: Вадим Саїк (Одеса)

Асистенти: Віталій Сухін (Одеса), Олександр Річка (Одеська область)

Дискваліфіковані: Ігор Дудник («Олімпік»)

«Олімпік» після невдалого вояжу до Полтави в рідних стінах спробує продовжити свою переможну домашню серію. Три попередніх поєдинки в Донецьку підопічні Романа Санжара виграли, причому в кожному з них забили у ворота суперників не менше трьох м'ячів. Це вражає! Чи вдасться донеччанам повторити подібне в матчі з «Нивою»? Якщо оборона тернопільської команди зіграє так само, як і в матчі з «Миколаєвом», то цілком можливо. Але, впевнений, після попереднього поєдинку Ігор Яворський і його підопічні зробили правильні висновки. Тому таке неподобство в захисних рядах «Ниви» ми навряд чи побачимо.

 У цілому, новачок першої ліги поки справляє позитивне враження. Серед тижня «Ниві» вдалося нарешті знайти ще одного форварда. Контракт з тернопільським клубом підписав вихованець київського «Динамо» Андрій Кругляк, останнім клубом якого був білоцерківський «Арсенал». Можливо, дебют нападаючого відбудеться вже в найближчому матчі в Донецьку.

Статистика очного протистояння:

раніше не зустрічались

Прогноз автора: 1:1

Перша ліга. 3-й тур. Анонс матчів - зображення 5

 

ПФК «Суми» - «Полтава»

18:00. Суми. Стадіон "Ювілейний"

Арбітр: Дмитро Жуков (Донецьк)

Асистенти: Олексій Целовальник (Донецьк), Віктор Матяш (Донецьк)

Непереконливо на старті сезону виглядає «Полтава». Два стартові поєдинки, які команда провела вдома, далися їй дуже важко. Не менш складний матч полтавців чекає і в третьому турі, в рамках якого їм належить з'їздити в гості до ПФК «Суми». Команда Андрія Кононенка є найбільш «негостинною» серед всіх нинішніх учасників першої ліги. У 2013-му році вона провела в Сумах сім поєдинків, і у всіх здобула перемогу. Крім того, у чотирьох останніх домашніх іграх сумчани покинули поле без пропущених голів. «Суха» серія голкіпера команди Олександра Бабака в рідних стінах налічує вже більше 400 хвилин. Можу припустити, що в майбутньому матчі вона не буде перервана. Незважаючи на те, що «Полтава» вже забила три м'ячі, голи підопічним Іллі Близнюка даються насилу. Їх головною зброєю поки є стандарти: два з трьох голів «городяни» забили після подач Коваленка. Так що сумчанам варто бути гранично уважними при штрафних і кутових суперника.

Статистика очного протистояння:

2 зіграних матчі;

1 перемога «Сум»;

1 нічия;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Сум».

З них - на полі ПФК «Суми»:

1 зіграний матч;

1 перемога «Сум»;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Сум».

Матчі минулого сезону: «Полтава» - «Суми» 1:1, «Суми» - «Полтава» 1:0

 

«Зірка» (Кіровоград) - «Динамо-2» (Київ)

18:00, Кіровоград. Стадіон "Зірка"

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)

Асистенти: Олег Найко (Чернівці), Юрій Карп'як (Львів)

Дискваліфіковані: Олександр Алієв («Динамо-2»)

 Повним фіаско завершився для «Зірки» вояж в Охтирку на матч другого туру. 0:4 - такого від команди ніхто не очікував. Тому напередодні третього туру підопічні Миколи Федоренка як ніхто інший бажають реабілітуватися, що їм дозволить зробити перемога над «Динамо-2».

Оновлена ​​динамівська команда під керівництвом Олександра Хацкевича у стартових двох турах набрала два очки, що в принципі можна вважати для неї успішним результатом. Але гра колективу поки залишає бажати кращого. Зокрема, у матчі проти «Олександрії» динамівці здобули одне очко тільки завдяки впевненій грі свого воротаря Анатолія Тимофєєва. В атаці у «Динамо-2» поки мало що виходить. Основна загроза воротам суперників виходила після дальніх ударів Олександра Алієва. У Кіровограді капітан киян не зіграє через дискваліфікацію, яку він отримав за видалення в минулому поєдинку. Цікаво, яким чином динамівці збираються зламувати оборону «Зірки»? Або ж вони знову зроблять ставку на 0:0? У двох матчах підвезло, а на третій фарту може вже і не вистачити.

До слова, в останніх сезонах в протистояннях «Зірки» та «Динамо-2» намітилася цікава тенденція: у першому матчі мінімально перемагають кіровоградці, у другому - команди розходяться миром (2:2). Чи вдасться киянам порушити цю традицію?

 Статистика очного протистояння:

16 зіграних матчів;

7 перемог «Зірки»;

4 нічиїх;

5 перемог «Динамо-2»;

різниця м'ячів: 19:19.

З них - на полі «Зірки»:

8 зіграних матчів;

4 перемоги «Зірки»;

2 нічиїх;

2 перемоги «Динамо-2»;

різниця м'ячів: 11:7 на користь «Зірки».

Матчі минулого сезону: «Динамо-2» - «Зірка» 1:2, «Зірка» - «Динамо-2» 2:2

 

ПФК «Олександрія» - «Авангард» (Краматорськ)

19:00. Олександрія. Стадіон "Ніка"

Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород)

Асистенти: Ігор Гарлач (Ужгород), Олександр Дашко (Київська область)

У Краматорську, напевно, ще не забули, чим для команди завершився попередній вояж до Олександрії. Тоді підопічним Сергія Шевченка на другій компенсованій хвилині вдалося відігратися і, як здавалося на той момент, добути важливе очко в непростому поєдинку. Але не встигли вони натішитися забитому голу, як через хвилину пропустили у відповідь і в підсумку поступилися. Багатьох футболістів, які протистояли в тому матчі олександрійцям, вже немає в команді. Тому вболівальники одного з районних центрів Кіровоградської області в цей раз побачать багато нових облич у складі «Авангарду».

А от гра представника Донецької області практично не змінилася. У всякому разі, в перших двох турах нічого нового в її виконанні побачити не довелося. В Олександрії підопічні Сергія Шевченка напевно основну увагу приділять обороні своїх воріт і будуть намагатися зловити суперника на контратаці.

Фаворитом же зустрічі виступає «Олександрія». Команда має один з найсильніших складів у лізі, що вже неодноразово було відзначено експертами, тому втрата очок у рідних стінах буде розцінена як невдача. До слова, у двох попередніх іграх на своєму полі олександрійці забили у ворота суперників по чотири м'ячі. Але не варто очікувати, що ця настільки результативна серія триватиме і в матчі з «Авангардом». Краматорчане за два сезони в ранзі професіоналів більше двох голів за гру не пропускали ...

Статистика очного протистояння:

2 зіграних матчі;

1 перемога «Олександрії»;

1 нічия;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Олександрії».

З них - на полі «Олександрії»:

1 зіграний матч;

1 перемога «Олександрії»;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Олександрії».

Матчі минулого сезону: «Авангард» - «Олександрія» 0:0, «Олександрія» - «Авангард» 2:1

 

 «Сталь» (Алчевськ) - «Украгроком» (Головківка)

19:00. Алчевськ. Стадіон "Сталь"

Арбітр: Олексій Драчов (Київська область)

Асистенти: Руслан Єрмоленко (Чернігів), Сергій Толмачов (Маріуполь)

Алчевська «Сталь» впевнено стартувала в чемпіонаті. У двох стартових турах підопічні Вадима Плотникова здобули перемоги з однаковим рахунком 2:0. Цілком імовірно, що з таким же результатом закінчиться і майбутній поєдинок «сталеварів» проти новачка першої ліги «Украгроком». «Сталь» за всіма параметрами перевершує аграріїв, та й до того ж зіграє вдома за підтримки своїх уболівальників, що може зіграти визначальну роль.

«Украгроком» домогтися позитивно результату в Алчевську може допомогти хіба що величезне бажання і самовіддача, чого команді не віднімати. Тиждень тому підопічні Юрія Гури видали непоганий матч проти «Сум», в якому могли розраховувати на більше, ніж нічия. Але розпечатати ворота Бабака їм не вдалося, тому довелося задовольнятися одним очком - першим для команди в першій лізі. Дебютну перемогу в Алчевську їм навряд чи вдасться здобути, а от за нічию аграрії можуть і поборотися.

Статистика очного протистояння:

раніше не зустрічались

Роман Мальчевський, Footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору