Новини ліги

КУБОК УКРАЇНИ. АНОНС МАТЧІВ 1-ГО ПОПЕРЕДНЬОГО ЕТАПУ

20:08, 23 липня 2013

24 липня, середа

ОДЕК (Оржів, Рівненська область) - «Енергія» (Миколаїв)

18:00. Оржів. Стадіон "ОДЕК"

Арбітр: Андрій Нізола (Івано-Франківськ)

Асистенти: Андрій Ющишин (Тернопіль), Юрій Суряк (Львів)

 ОДЕК - багаторазовий чемпіон і володар Кубка Рівненської області. В останні роки колектив з Оржева став ще й одним з найбільш успішних на всеукраїнському рівні. Ось уже чотири роки поспіль ОДЕК виходить до фінальної частини чемпіонату України серед аматорів, а в минулому сезоні вдало виступив в аматорському Кубку України, діставшись до фіналу, де в серії пенальті поступився «Новому Життю». Саме успіх в останньому турнірі дав право команді дебютувати в розіграші Кубка України - тільки вже серед професіональних команд.

 Нинішній сезон для ОДЕКа почався дуже невдало. У трьох матчах команда набрала всього лише одне очко, при цьому не забивши жодного м'яча. Два з цих поєдинків відбулися в рамках чемпіонату Рівненської області, ще один - у чемпіонаті України серед аматорів. Але потім результати команди покращилися. ОДЕК знову успішно подолав груповий раунд чемпіонату України, а перше коло чемпіонату Рівненської області завершив третім (враховуючи зняття з турніру «Малинська»).

У складі команди немає футболістів, відомих широкому колу українських уболівальників. Майже всі вони - вихованці рівненського футболу. Багато хто з футболістів нинішнього ОДЕКа мають досвід виступів за «Верес» (Рівне), який грав у другій лізі. Мабуть, найбільш відомим серед них є Віктор Газіцький. Також у команді виступає Андрій Шекель, який у першій частині минулого сезону грав за львівські «Карпати» у молодіжній першості країни. У 2011-2012 роках Андрій кілька разів викликався до розташування юнацької збірної України U-18.

На початку місяця на тренерському містку ОДЕКа відбулися зміни. Головний тренер команди В'ячеслав Шекель подав у відставку. На його посаду заступив Григорій Шаламай, під керівництвом якого представник Рівненської області спробує навести шереху в Кубку України. Але для початку ОДЕКу необхідно обіграти в першому раунді миколаївську «Енергію» - команду, яка в нинішньому році ще не програвала.

Свій перший матч в історії миколаївці провели в грудні 2012-го року (зимовий чемпіонат Миколаївської області), а вже навесні нинішнього року стартували в чемпіонаті України серед аматорів. У рамках цього змагання «Енергія» встигла провести шість матчів, п'ять з яких виграла (ще один завершився внічию). На цьому команді довелося закінчити виступи у турнірі, адже їй вдалося успішно пройти атестацію для участі у другій лізі. Доукомплектувати (влітку клуб поповнили воротар Васильєв, захисники Шелест, Рябченко, Камерцель, Олійник, півзахисник Гостєв і нападаючий Худоб'як) «Енергія» у рамках підготовки до сезону провела два контрольні матчі, після чого успішно стартувала у другій лізі. У першому матчі в гостях було видобуто одне очко в протистоянні з «Оболонь-Броваром» (0:0), а в другому - в рідних стінах обіграний «Тернопіль» (2:1). На Рівненщині підопічні Михайла Калити збираються добитися успіху, дебютувавши у Кубку України з перемоги.

 

24 липня, середа

 «Нове Життя» (Андріївка, Полтавська область) - «Оболонь-Бровар» (Київ)

18:00. Машівка. Стадіон "Колос"

Арбітр: Станіслав Марулін (Херсонська область)

Асистенти: Ігор Жосан (Херсон), Дмитро Козорезов (Одеська область)

Футбольна команда, яка представляє маленьке селище Полтавської області, стала відома на всю Україну, коли придбала у свої ряди екс-форварда національної збірної України Олександра Мелащенко. Сталося це в 2010-му році. Саме з тих пір почалося сходження «Нового життя» в ранг одного з найсильніших аматорських колективів країни. Спочатку була здобута перемога у Кубку Полтавської області в 2010-му році, за якою послідували завоювання звання чемпіона області, а також перемоги в аматорських чемпіонаті, Кубку і Суперкубку України. Багато хто з нинішніх футболістів команди мають досвід виступів не лише на професіональному рівні, а й на міжнародній арені. У 2012-му році об'єднана команда «Нового життя» і «Путрівка» (Київська область) представляла Україну в Кубку Регіонів УЄФА. До слова, виступили українці невдало: одна перемога в трьох матчах і як результат - виліт у першому раунді.

Нинішній сезон для «Нового життя», яким з серпня 2012-го року керує той самий Мелащенко, складається не дуже вдало. Команда сенсаційно не зуміла вийти у фінальний раунд чемпіонату України серед аматорів, а в чемпіонаті Полтавщини після першого кола на одне очко відстає від лідера і головного конкурента на перемогу - комсомольського «Фламінго». Зате в Кубку Полтавської області підопічним Мелащенка вдалося вийти у фінал.

 ФК «Оболонь-Бровар», напевно, зайвих рекомендацій не потребує. На початку 2013-го року стало відомо, що колишній почесний президент «Оболоні» Олександр Слободян створив новий клуб. Свої виступи «Оболонь-Бровар» розпочав у чемпіонаті України серед аматорів. У цьому турнірі справи у нової команди пішли не кращим чином. У семи іграх «пивовари» здобули лише одну перемогу, що, звичайно, не можна вважати успіхом. Варто відзначити, що в цих матчах у «Оболоні» в основному грали молоді футболісти (1994-1996 р.н.), які набиралися досвіду перед стартом у другій лізі. Влітку клуб доукомплектувався досвідченими виконавцями, такими як Проневич, Маринчук. Залишився в ній і Андрєєв Корнєєв. З їхьою допомогою «пивовари» успішно розпочали сезон у другій лізі, набравши в стартових двох матчах чотири очки.

 

24 липня, середа

«Карлівка» Карлівка – «Макіїввугілля» Макіївка

18:00. Карлівка. Стадіон "Машинобудівник"

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)

Асистенти: Євген Яковлєв (Київ), Олександр Москаленко (Київ)

 Також в Полтавській області відбудеться другий поєдинок першого попереднього етапу Кубка України. У ньому зійдуться два представника другої ліги. Для «Карлівки» він стане дебютним у рамках турніру, а ось «Макіїввугілля» певний досвід виступів в цьому змаганні вже має. Правда, не дуже вдалий. Дебют команди з Макіївки відбувся в 2011 році. У першому попередньому етапі їй була зарахована технічна перемога, адже знявся «Бастіон», але вже в наступному раунді «Макіїввугілля» з рахунком 0:1 поступився дніпродзержинської «Сталі». Через рік представник Донбасу також програв вже у першому матчі - цього разу «Гірник-Спорту». Основний час зустрічі завершився внічию 1:1, а в серії пенальті щасливими виявилися «гірники». Чи стане успішною третя спроба макіївчан? Судити складно. Сезон команда почала з домашньої поразки від дніпродзержинської «Сталі» (1:2). Не на користь «Макіїввугілля» говорить і той факт, що проти «Карлівки» він згідно з жеребом зіграє в гостях.

Роман Мальчевський




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору