Новини ЗМІ

Херсонське дербі – за «Кристалом»

11:16, 22 липня 2013

«Кристал» – «Енергія» – 2:1 (2:1). 
20 липня. м. Херсон, стадіон «Кристал», 18:00. Поле: 4, Темп.: +25. Глядачів: 500
Судді: Олег Пенюшин (Одеса), Сергій Дарийчук (Чернівці), Олександр Федов (Сімферополь), Заур Курбанов (Херсон).
Делегат ФФУ: Бурмич В.Я.

«Кристал»: Холоша, Швей, Жоров, Ленський, Кучеревський, Цой, Піркавець (Грамм, 85), Сітало, Барладим (Потапенко, 64), Козаченко (Нікіщенко, 80), Белмохтар, (Челідзе, 90+1). 
Запасні: Касперович, Іванов, Цибульський.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Енергія»: Зелінський, Щербина, Черній, Шешеня, Арутюнян, Ковальчук, Гарібян (Цвик, 66), Комягін, Логвиненко , Черняєв, Муковозов.
Запасні: Остапенко, Мостіпан, Соловйов, Горбачов, Риженко.
Тренер: Юрій ОКУЛ.

Голи: Козаченко (3), Барладим (24) – Кучеревський (13, – свої ворота)
Попередження: Швей (19), Жоров (82) – Логвиненко (20), Арутюнян (72), Щербина (83).

Чергове херсонське дербі між «Енергією» і «Кристалом» цього разу завершилося перемогою херсонців. Після двох поразок від новокаховчан навесні минулого сезону, підопічні Сергія Шевцова змогли здолати суперника у домашньому поєдинку нового чемпіонату.
Попри нефутбольну дощову погоду, команди розважили кількасот місцевих уболівальників уже в дебюті матчу. На 3-й хвилині господарі повели вперед. Захисник «Енергії» невдало віддав передачу на партнера, м’яч перехопив Сергій Козаченко і без проблем розібрався з воротарем гостей. Новокаховчани взялися відіграватися і відквитали гол вже через десять хвилин. Максим Логвиненко, атакуючи з правого флангу, зробив прострільну передачу до карної зони суперника, а Вадим Кучеревський «зіграв» за гостей, підставившись під передачу – 1:1. Гра дещо вирівнялась, хоча господарі більше володіли м’ячем. Без гострих моментів глядачі довго не лишилися. На 24-й хвилині гри «Кристал» забив другий гол. Кілька ударів у площину воріт новокаховчани відбили, однак м’яч знову потрапив на ногу суперника. Андрій Барладим впевнено розібрався у ситуації і зблизька відправив круглого до сітки. Після насиченого початку суперники взяли паузу в атакувальних діях. До кінця тайму запам’яталися кілька хороших ударів здалеку у виконанні гравців обох команд. Втім, стражі воріт грали надійно.
Другий тайм знову розпочався з дальніх пострілів. Новокаховчани мали ініціативу в атаці, дещо налагодили гру в центрі поля. Однак спроби гостей пробити Холошу здалеку були безуспішними. Так само невиразно виглядали й контратаки херсонців, які, щоправда, до кінця поєдинку ставали все гострішим і з контрвипадів переросли в позиційні наступи. В кількох епізодах Зелінський виручав «Енергію» після небезпечних ударів господарів. А в одному з моментів наш воротар продемонстрував просто блискучу реакцію і парирував постріл суперника впритул. Під кінець матчу припинився дощ, а з ним – і динаміка гри. Спроби «Енергії» зіграти більшими силами в атаці здебільшого розбивалися вже на підступах до штрафного майданчика «Кристала». Господарям теж не вдалося провести результативну атаку. Відтак, рахунок першого тайму зберігся до фінального свистка.
Після невдалого виїзду до Черкас херсонці зібралися силами і здобули заслужену перемогу. «Енергія» ж не змогла підкріпити вдалий почин у першому турі. Очевидно, що новокаховчани не продемонстрували тих бійцівських якостей і стального характеру, за рахунок яких перемагають у подібних дербі.

ФК "Енергія"



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору