Новини ліги

26 червня 2013 року відбулася ХХІІ Конференція ПФЛ

14:35, 27 червня 2013

26 червня 2013 року у Будинку футболу ФФУ  відбулася ХХІІ Конференція Професіональної футбольної ліги України. Участь у роботі взяли президент Ліги Мілетій Бальчос, перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, голова профспілки «Футбол України» Ігор Гатауллін, віце-президенти ПФЛ Ігор Шам, Анатолій Волобуєв, Віктор Пожечевський, делегати від усіх професіональних футбольних клубів першої та другої ліг, працівники Адміністрації ПФЛ та працівники ЗМІ.

Під час Конференції Мілетій Бальчос виступив із доповіддю, проаналізувавши хід змагань, фінансові та інфраструктурні проблеми клубів. Крім цього, президент Ліги наголосив на необхідності дотримання правил чесної гри та моральної чистоти під час проведення змагань і звернув увагу присутніх на негативні явища на стадіонах під час матчів, визначивши основні принципи співпраці з уболівальниками.   

У ході роботи делегати затвердили зміни та доповнення до Статуту ОФК «Професіональна футбольна ліга України» з урахуванням рішень Виконкому ФФУ та змін у законодавстві.

Крім цього, учасники Конференції затвердили підсумки Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2012-2013 років  з наступним наданням їх Виконкому ФФУ на розгляд та остаточне затвердження.

Делегати визначили основні напрями подальшої роботи ПФЛ, що стосуються розроблення та вжиття заходів стосовно стабілізації фінансово-економічної ситуації у клубах і подальшої розбудови спортивної інфраструктури учасників змагань. З метою реалізації наміченого запропоновано утворити робочу групу із залученням до її складу провідних фахівців з маркетингу та фінансово-економічних питань для вивчення досвіду стосовно організації роботи клубів в умовах ринкової економіки. Крім цього, запропоновано провести  моніторинг стану спортивних інфраструктур клубів ПФЛ та на підставі отриманих результатів  розробити програму приведення інфраструктур клубів у відповідність до вказаних норм протягом 2013-2016 років.

Постанову Конференції прокоментував президент ПФЛ Мілетій Бальчос:

 «Ми маємо розглядати футбол як бізнес, а не тимчасову забавку, що набридне інвесторам через півроку вкладання коштів, які ніколи їм не повернуться. Ми розуміємо важливість соціальної функції футболу, але маркетингова складова повинна бути на першому  місці. В умовах жорсткого ринкового середовища футбол не може покладатися на не завжди надійних меценатів, чий бізнес часто теж напряму залежить від політичних та економічних маневрів держави», - наголосив президент. «Маю констатувати, що особливості клімату виявили неспроможність декількох клубів як першої, так і другої ліг підготувати футбольні газони своїх спортивних арен для проведення матчів чемпіонату на початку весни через невідповідну спортивну інфраструктуру. Але, це, як виявилося, квіточки. Ягідки ми зібрали влітку. Якщо рік тому ми говорили про інфраструктурну кризу в другій лізі, то тепер – і в першій. Приклад відмови алчевської Сталі від участі у змаганнях у Премєр-лізі розкрив наявність проблем навіть першої десятки клубів першої ліги. Насамперед, це низький рівень інфраструктури, який не відповідає навіть критеріям першої ліги, я вже не кажу про Прем’єр-лігу», - зазначив Мілетій Бальчос у контексті своєї доповіді делегатам Конференції.  

Ще одним напрямом роботи ПФЛ делегати визначили розроблення програми заходів, направлених на  протидію негативним явищам корупційного характеру в системі футболу України. «Необхідно визнати, колеги, що задоволення потреб споживачів футбольного продукту, а це - глядачі, уся громадськість - в отриманні спортивного видовища, яке проводиться в умовах дотримання принципів моралі, етики і чесної гри, повинно бути одним із принципів проведення змагань з футболу.

Ми не можемо забувати про те, що футбол базується на повазі, колеги, повазі до цілісності, розмаїття, благородства та правил гри. І саме правила гри мають бути чесними, без килимових ігор та кулуарно прийнятих рішень, які часом приймаються в кабінетах», - сказав президент.

Делегати також відзначили необхідність працювати над питанням безпеки та забезпечення громадського порядку під час змагань з футболу. У цьому контексті прийнято рішення доручити Адміністрації ПФЛ у термін до грудня 2013 року розробити план організації заходів з безпеки та громадського порядку під час змагань, де необхідно передбачити: співпрацю з профільними комітетами Верховної Ради України щодо прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів), зареєстрованого у Верховній Раді. Також у штатному розкладі клубів Ліги мають працювати уповноважені особи з питань безпеки та правопорядку, а також забезпечення їх навчання. Крім цього, ПФЛ проведе паспортизацію  стадіонів клубів на предмет реалізації заходів з безпеки та громадського порядку під час змагань з футболу і запровадити уніфіковану систему стюардінгу на стадіонах футбольних клубів ПФЛ. 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору