Новини ЗМІ

«Нива» в Одесі наблизилася до першої ліги

08:17, 13 червня 2013

У першому матчі серії плей-оф за вихід до першої ліги тернопільська «Нива» у гостях перемогла ФК «Одеса» — 2:0, тим самим зробивши впевнений крок до підвищення в класі.

Команда з Одеси, незважаючи на всі фінансові проблеми, постала добротним колективом, щоправда не сильнішим за нашу «Ниву». Тернополяни цього вечора грали краще: одразу заволоділи територіальною перевагою, більше контролювали м'яча, пресингували на половині поля одеситів, не давали їм спокійно «дихати» на більшості ділянок поля. Все це в сукупності призвело до того, що гравці «Ниви» створили кілька добротних моментів, і якщо спершу Ігор Гребинський (удар головою пройшов повз ціль) та Ігор Мельник (м'яч йшов у ствір воріт, але на його шляху виявилася рука оборонця, щоправда арбітр не наважився призначити пенальті) не зуміли відзначитися, то їх партнер по команді Григорій Баранець був точним. Футболісти «Ниви» чудово розіграли «спартаківську» стінку, зробивши кілька точних передач в один дотик. Далі Ігор Мельник скинув шкіряного на 16 метрів під удар Баранцю і Григорій щічкою направив м'яча точнісінько в правий від кіпера «Одеси» кут воріт (0:1).

Ще одного разу Мельник мав ставати автором гольового пасу, коли в одному з епізодів обіграв двох опікунів та виклав м'яча під удар Гребинському. Але той буквально з 3-4 метрів примудрився не влучити в рамку воріт. Що не зробив партнер Мельника, вдалося йому самому. Другий гол був забитий після швидкої контратаки. Пасом м'яч був переведений з правого краю на лівий, де на нього очікував Мельник. Ігор обіграв опікуна, вийшов віч-на-віч з кіпером і майстерно переправив м'яча в ворота (0:2).

Після другого взяття воріт непоганим, але трішки не точним був удар Тараса Яворського з середньої відстані. Також наприкінці матчу міг забивати і Олександр Мдінарадзе. Василь Товкацький обіграв одеського оборонця і відпасував на Андрія Кікотя, а той на Мдінарадзе. Останній з семи метрів не зумів поцілити в рамку воріт…

Отож, перемогою в Одесі «Нива» зробила один крок до здобуття заповітної путівки до першої ліги. Для офіційного оформлення місця в другому ешелоні українського футболу тернополянам потрібно так само впевнено зіграти в повторному матчі в Тернополі. Цей поєдинок відбудеться в неділю, 16 червня. Початок — о 19:30.

Статистика

«Одеса» — «Нива» (Тернопіль) 0:2 (0:1)
12 червня. Одеса. Стадіон "Спартак".

«Одеса»: Паламарчук, Калитов, Гавриленко, Малин (Госєв, 62), Платунов, Гальський, К. Пархоменко, Балабанов (Томах, 86), Шестаков (Ігуменов, 84), Д. Пархоменко, Піцик (Закряєв, 72).

«Нива»: Новак, Лазорик, Білий, Романюк, Яневич, Басараб, Кікоть, Б. Баранец (Товкацький 80), Г. Баранець (Яворський 62), Гребинський (Данищук, 74), Мельник (Мдінарадзе, 89).

Голи: Г. Баранець (17), І. Мельник (60).

ФК "Нива"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору