Новини ЗМІ

ФК "Славутич": "Три травми в Черкасах"

11:27, 3 червня 2013

Для «Ниви» матч у Черкасах проти місцевого «Славутича» мав надпринципове значне. Саме черкащани — єдині конкуренти у боротьбі з нашими землякам за друге місце, яке дає шанс поборотися у перехідних матчах за путівку до першої ліги. Виборовши нічию, «Ниві», щоб убезпечити себе від всякого роду сюрпризів, потрібно у двох поєдинках, що залишилися, здобути одну перемогу, а за деяких обставин вистачить і однієї нічиєї.

Як розповів головний тренер «Ниви» Ігор Яворський, гра у Черкасах була бойова, насичена великою кількістю силових єдиноборств. Футболісти «Ниви» показали досить змістовну гру на чудовому футбольному полі.

Фактично, за весь матч тернопільські футболісти допустили дві помилки. У першому таймі помилилися захисник Білий і воротар Новак на виході, як підсумок — шкіряний відскочив до нападника черкащан Сергійчука, і той практично без перешкод переправив його у ворота (1:0). І наприкінці матчу команда «Славутич» мала момент, коли після подачі від кутового прапорця не розібралися два тернопільські оборонці. Центральний захисник господарів Антон Монахов пробив головою, на щастя, м'яч пройшов поряд зі стійкою воріт.

У перерві тренери «Ниви» зробили своїм підопічним слушні підказки, ті стали грати швидше, в один дотик забили робочий м'яч і мали ще три-чотири 100-відсоткові гольові нагоди, щоб вирвати перемогу. Гол тернополяни забили після швидкої контратаки. Перехопивши м'яча у середині поля, його отримав Товкацький, котрий в один дотик прострілив, і Мельник майстерно переправив смугастого у ворота (1:1).

Могли забивати ще Борис і Григорій Баранці та Ігор Мельник. Так, Борис пробивав в упор з 5-ти метрів, але якимось дивом на постріл зреагував кіпер «Славутича». Невдовзі, Григорій потужно пробив по воротах. Воротар відбив м'яча на голову Мельнику, і той, пробиваючи фактично по порожніх воротах, поцілив у черкаського захисника.

У підсумку тренер залишився задоволений парою центральних захисників, які в цьому матчі вперше грали разом. Це Білий і, після отриманою травми Ільківим, Басараб. Після певних перестановок, у опорну зону півзахисту опустився Кікоть, піднападниками ж грали брати Баранці, натомість фланги півзахисту були віддані Мельнику і, після травми, Швеця, Гребинському. У нападі ж більшу частину ігрового часу грав, і доволі успішно, чого тільки вартий гольовий пас, Василь Товкацький.

— Загалом гра сподобалась, контроль м'яча був на хорошому рівні, гравці «Ниви» не поступилися суперникам в єдиноборствах. Єдине що кульгає, так це реалізація гольових моментів. Водночас, до негативу варто віднести отримані травми кількома гравцями «Ниви»: Швець, Ільків, Г. Баранець. Перший порвав ахілові сухожилля, другий травмував бокову зв'язку коліна, третій розбив голову. Важко сказати, скільки часу футболісти перебуватимуть у клубному лазареті. Однозначно можна говорити, що Швець у цьому чемпіонаті «Ниві» більше не помічник. Ільківу потрібно колоти коліно як мінімум 5 днів, тому коли він повернеться на поле, невідомо. У Григорія Баранця незначне пошкодження, водночас, думаю, ми його побережемо до відповідальних матчів плей-оф, які, я сподіваюсь, «Нива» зіграє, захистивши в матчах, що залишилися, другу позицію у турнірній — зазначив Ігор Яворський.

І хоча рахунок 1:1 для «Ниви» мав би бути позивним результатом, водночас тренер команди ним не дуже задоволений.

— Коли ти маєш 4-5 гольових моментів і не забиваєш, то постійно думаєш, що можна було б і перемогти. Хоча нічийний результат для нас теж є хорошим. По матчах, що залишилися, нам потрібно здобути ще одне очко, щоб спокійно дихати. Я думаю, що це реально, принаймні у Стрию гратимемо на перемогу, щоб не відтягувати здобуття другого місця до останнього матчу з Черніговом, — переконаний Ігор Петрович.

Наступний матч зі «Скалою» фактично має розставити все над «і» в регулярному чемпіонаті. Чи буде чимось відрізнятися підготовка «Ниви» до даного матчу?, — запитали ми в тренера.

— Тренуватимемось у звичному режимі. Щоправда, до матчу з Черкасами ми трохи скинули навантаження, тому що відчували, що в деяких матчах команда була трохи втомленою. Тренувальний процес був побудований таким чином, щоб футболісти мали хороший функціональний заряд на ігри плей-оф, адже ми розуміємо, що якщо вони відбудуться, то це ще плюс два матчі в сезоні. Зараз тренування послабились, щоб гравці виглядали трохи свіжішими в вирішальних поєдинках, — повідомив наставник «Ниви».

І хоча ще передчасно говорити про перехідні поєдинки, тренер «Ниви» розповів, за якою системою вони проходитимуть: «Відбуватимуться вони в два кола: один матч на виїзді, один — вдома. Суперник, як і те, на якому полі проходитимуть обидва матчі, визначатиметься за жеребкуванням. Якщо дивитися на турнірну таблицю у змаганнях першої ліги, то, очевидно, це будуть команди СК «Одеса» або «Динамо-2» (Київ)».

Статистика

«Славутич» Черкаси — «Нива» Тернопіль 1:1 (1:0)
25 травня. м. Черкаси. Центральний стадіон. 3600 гляд. +25 град. 

«Нива»: Новак, Романюк, Ільків (Гребинський, 28), Білий, Яневич, Б. Баранець, Басараб, Кікоть, Г. Баранець (Плішка, 90+2), Швець (Товкацький, 10, Лакуста, 82), Мельник.

Голи: 1:0 - М. Сергійчук (37), 1:1 - І. Мельник (49).

ФК "Нива"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору