Новини ліги

АНОНС ПЕРЕНЕСЕНИХ МАТЧІВ 22-23 ТУРІВ ПЕРШОЇ ЛІГИ

15:55, 14 травня 2013

«Арсенал» (Біла Церква) - «Авангард» (Краматорськ)

15.05.2013. Середа, 17:30. Біла Церква. Стадіон "Трудові резерви"

Арбітр: Віталій Дяденко (Кіровоград)

Асистенти: Богдан Бучинський (Тернопіль), Тарас Соломчак (Тернопіль)

Повернення на рідний стадіон «Трудові резерви» не допомогло «Арсеналу» поправити своє турнірне становище. Після поразки від «Одеси» білоцерківці залишилися в гордій самоті на дні турнірної таблиці і значно зменшили свої шанси зберегти прописку в першій лізі. У матчі проти «Авангарду» підопічні Євгена Фещенка, безумовно, спробують перервати свою 14-матчеву безвиграшну серію.

«Каноніри» відчувають серйозні проблеми в обороні. Що вже говорити, якщо навіть «Одеса», що володіє найгіршою атакою чемпіонату, зуміла тричі розписатися у воротах «Арсеналу». А оскільки одесити могли забити ще більше, реалізуй свої моменти! Попереду у білоцерківців також справи кепські. Реалізація кульгає на обидві ноги, а «Авангард» - це не та команда, яка дозволить суперникові створити багато моментів біля своїх воріт. Менше краматорчан в чемпіонаті пропустили всього лише дві команди - «Севастополь» і «Геліос». Крім того, підопічні Сергія Шевченка прибудуть до Білої Церкви мотивованими, адже у разі перемоги вони зможуть не тільки піднятися на п'яте місце, а й вклинитися в боротьбу за бронзові медалі. З цього всього і випливає невтішний для «Арсеналу» прогноз.

 Статистика очного протистояння:

1 зіграний матч;

1 перемога «Авангарду»;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Авангарду».

Раніше на полі «Арсеналу» не зустрічались

Матч першого кола: «Авангард» - «Арсенал» 2:1

 

МФК «Миколаїв» - «Олімпік» (Донецьк)

15.05.2013. Середа, 18:00. Миколаїв. Центральний міський стадіон

Арбітр: Андрій Лісаковський (Одеса)

Асистенти: Заур Курбанов (Херсон), Олександр Маньковський (Одеса)

Дискваліфіковані: Сергій Алексанов («Олімпік»)

«Олімпіку» зараз не позаздриш. Тиждень тому команда провела виснажливий поєдинок у Чернівцях, перемога в якому відняла у донеччан багато сил. На тлі втоми підопічні Романа Санжара протистояли в суботу, 11 травня, алчевській «Сталі. Пропустивши гол на початку зустрічі від Окана-Стазі, а потім ще й залишившись у меншості, футболісти «Олімпіка» все ж не опустили руки і спробували відігратися. Але удача в той день була не на їхньому боці. Тепер, після двох важких матчів, команді належить ще й виїзд до Миколаєва.

Поєдинок проти МФК «Миколаїв» обіцяє стати для донеччан також непростим. Підопічні Руслана Забранського, яких підганяє вперед численна армія підтримки, в рідних стінах намагаються очками не розкидатися і грають завжди на перемогу. На користь «Миколаєва» говорить і те, що «корабели», за логікою, повинні бути свіжішими за своїх суперників. У той час, коли «Олімпік» у Чернівцях протистояв «Буковині», команда Забранського, не докладаючи зусиль, отримала три очки в поєдинку з «Оболонню» через зняття киян з чемпіонату. Також варто сказати про те, що «Миколаїв» ще жодного разу не перемагав «Олімпік» у рамках першої ліги. Це має дати команді додаткову мотивацію.

Статистика очного протистояння:

3 зіграних матчі;

1 нічия;

2 перемоги «Олімпіка»;

різниця м'ячів: 4:1 на користь «Олімпіка».

З них - на полі «Миколаєва»:

1 зіграний матч;

1 перемога «Олімпіка»;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Олімпіка».

Матч першого кола: «Олімпік» - «Миколаїв» 2:0

 

«Геліос» (Харків) - «Севастополь»

16.05.2013. Четвер, 18:00. Харків. Стадіон "Сонячний"

Арбітр: Андрій Яблонський (Тернопіль)

Асистенти: Ігор Сидорук (Сумська область), Олександр Мартищенко (Київ)

Дискваліфіковані: Сергій Борзенко («Геліос»)

Одну зі своїх задач на сезон «Севастополь» вже виконав. Поразка «Олександрії» від «Титана» і розгром, який підопічні Олега Кононова вчинили «Полтаві», дозволили кримському клубу достроково, за шість ігор до кінця чемпіонату, оформити своє повернення в еліту українського футболу. Тепер від команди чекають завоювання чемпіонського титулу в першій лізі. Щоб достроково виграти чемпіонат, кримчанам необхідно перемагати в найближчих матчах. Тому команда Олега Кононова ні на що інше, крім трьох очок, у Харкові не розраховує.

 Що може перешкодити «Севастополю» перемогти в майбутньому поєдинку? Тільки «Геліос». І хоч «сонячні» в останніх іграх не радують стабільністю, на легку прогулянку в Харкові підопічним Кононова розраховувати не варто. В останні два сезони матчі проти «Геліоса» складалися для «Севастополя» непросто. Наприклад, в минулому чемпіонаті кримчани з рахунком 2:3 поступилися в Харкові, а вдома насилу здобули мінімальну перемогу - 1:0. У поточному сезоні в Севастополі команди розписали "суху" мирову. Чи вдасться «Геліосу» і в цей раз дати бій лідеру чемпіонату і відібрати у нього очки?

 Статистика очного протистояння:

9 зіграних матчів;

1 перемога «Геліоса»;

1 нічия;

7 перемог «Севастополя»;

різниця м'ячів: 12:5 на користь «Севастополя».

З них - на полі «Геліоса»:

4 зіграних матчі;

1 перемога «Геліоса»;

3 перемоги «Севастополя»;

різниця м'ячів: 5:3 на користь «Севастополя».

Матч першого кола: «Севастополь» - «Геліос» 0:0

 

 «Буковина» (Чернівці) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

16.05.2013. Четвер, 17:30. Чернівці. Стадіон "Буковина"

Арбітр: Дмитро Жуков (Донецьк)

Асистенти: Віктор Матяш (Донецьк), Олександр Шост (Луганськ)

Дискваліфіковані: Андрій Донець, Степан Маковійчук (обидва - «Буковина»)

Ну просто брати-близнюки у четвер, 16 травня, зустрінуться в Чернівцях! «Буковина» та «Нафтовик-Укрнафта» не тільки мають рівну кількість очок у турнірній таблиці та ідентичні показники за кількістю перемог, нічиїх та поразок у сезоні, але і ще в останніх чотирьох турах продемонстрували ідентичні результати. Обидві команди здобули по одній перемозі з однаковим рахунком 1:0 і з таким же результатом поступилися в інших двох матчах, а перед цим зіграли внічию.

 Цілком можливо, що у звітному матчі суперники оформлять мирову і збережуть паритет у всіх зазначених вище показниках. До слова, саме нічиєю (0:0) завершилася попередня зустріч цих команд у Чернівцях. Навряд чи чернівчани дозволять собі програти другий поспіль домашній поєдинок. До того ж, «Нафтовик» востаннє перемагав у Чернівцях ще в минулому сторіччі, коли 9 листопада 1997 з рахунком 3:1 обіграв господарів поля. Правда, з тих пір на полі «Буковини» суперники провели всього лише три зустрічі, в яких чернівчани здобули одну перемогу при двох нічиїх.

 Статистика очного протистояння:

15 зіграних матчів;

4 перемоги «Буковини»;

5 нічиїх;

6 перемог «Нафтовика»;

різниця м'ячів: 17:13 на користь «Нафтовика»

З них - на полі «Буковини»:

7 зіграних матчів;

2 перемоги «Буковини»;

3 нічиїх;

2 перемоги «Нафтовика»;

різниця м'ячів: 7:5 на користь «Нафтовика».

Матч першого кола: «Нафтовик-Укрнафта» - «Буковина» 2:1

Роман Мальчевський




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору