Новини ліги

Анонс 29-го туру першої ліги

09:21, 7 травня 2013

«Сталь» (Алчевськ) - ПФК «Олександрія»

07.05.2013. Вівторок, 17:30. Алчевськ. Стадіон "Сталь"

 Арбітр: Олексій Драчов (Чернігів)

Асистенти: Ігор Сидорук (Сумська область), Максим Чос (Київ)

 Дискваліфіковані: Ігор Солдат («Сталь»)

 Обидві команди невдало провели матчі попереднього туру. Але якщо поразка «Сталі», в принципі, була цілком прогнозованою, то «Олександрія» відверто розчарувала. На своєму полі підопічні Андрія Купцова не зуміли впоратися з «Буковиною» і зазнали поразки, що стала для команди четвертою в останніх п'яти матчах.

 Для «Олександрії» майбутній матч стане останнім шансом нав'язати «сталеварам» боротьбу за путівку  в Прем'єр-лігу.

 Після перерви підопічні Андрія Купцова набрали всього лише шість очок, що є одним з найгірших результатів ліги. Проти «Олександрії» говорить і статистика: в Алчевську команда не може виграти вже 16 років. Остання її перемога на полі «Сталі» датована 17 квітня 1997 (1:0).

 «Сталь» у рідних стінах демонструє впевнену і потужну гру. У трьох весняних домашніх іграх команда перемогла своїх суперників з сумарним рахунком 10:0! Десятиочкову перевагу над «Олександрією» дозволяє алчевцям комфортно себе почувати на другій позиції. Не виключаю, що в майбутньому матчі підопічні Анатолія Волобуєва усвідомлено віддадуть ініціативу гостям, а самі постараються забити, реалізувавши свої контратаки, які будуть готові завершити Степанюк, Акименко і Окана-Стазі. Останній, до слова, якщо відзначиться у воротах «Олександрії», повторить досягнення Сергія Кузнєцова, результативна домашня серія якого налічує шість матчів.

 Цього разу не зможе допомогти своїм партнерам основний правий захисник «Сталі» Ігор Солдат, який був вилучений у Севастополі. Зате, за прогнозами, повинен повернутися в лад Антон Хромих.

 Статистика очного протистояння:

27 зіграних матчів;

13 перемог «Сталі»;

5 нічиїх;

9 перемог «Олександрії»;

різниця м'ячів: 30:29 на користь «Сталі».

 З них - на полі «Сталі»:

 13 зіграних матчів;

9 перемог «Сталі»;

2 нічиї;

2 перемоги «Олександрії»;

різниця м'ячів: 18:10 на користь «Сталі».

 Матч першого кола: «Олександрія» - «Сталь» 1:0

 

 «Полтава» - «Кримтеплиця» (Молодіжне)

07.05.2013. Вівторок, 16:30. Полтава. Стадіон "Локомотив"

 Арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

Асистенти: Володимир Пушенко (Київ), Олександр Марчик (Київ)

 Дискваліфіковані: Юрій Цапій («Полтава») - Олексій Дитятьєв («Кримтеплиця»)

 Стартує 29-й тур матчем у Полтаві, де місцевий однойменний футбольний клуб прийме гостей з Молодіжного. Обидві команди не можуть похвалитися своїми результатами у весняній частині чемпіонату. «Кримтеплиця» після вдалого старту набрала всього лише одне очко в наступних п'яти зустрічах, при цьому жодного разу не розписавшись у воротах суперників. У полтавчан справи йдуть трохи краще. Ось вже чотири тури підопічні Анатолія Безсмертного не знають гіркоти поразок, однак і перемогти не можуть. У цьому матчі команда постарається позбавитися від нічийного синдрому і зробить цього без свого наставника, який був вилучений у попередньому турі в Миколаєві.

 Статистика очного протистояння:

1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 1:1.

 Раніше на полі «Полтави» не зустрічались

 Матч першого кола: «Кримтеплиця» - «Полтава» - 1:1

 

«Одеса» - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

07.05.2013. Вівторок, 17:30. Одеса. Стадіон "Спартак"

 Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Асистенти: Денис Шудрік (Сімферополь), Андрій Барановський (Бородянка)

 Дискваліфіковані: Олександр Яровенко, Дмитро Башлай (обидва - «Нафтовик-Укрнафта»)

 Ще одна команда, результати якої після зимової перерви залишають бажати кращого - «Нафтовик-Укрнафта» - вирушить на південь України, де намагатиметься перервати низку своїх невдач. У Південній Пальмірі підопічні Євгена Яровенка зустрінуться з аутсайдером першої ліги ФК «Одеса».

 Між зустріччю цих суперників у першому колі і нинішньої можна провести певні паралелі. Тоді, як і сьогодні, охтирчани підходили до матчу, маючи в пасиві тривалу безвиграшну серію. У ту пору вона налічувала п'ять поєдинків, а зараз - чотири. Перемога ж над «Одесою» з рахунком 1:0 поклала початок сходженню колективу у верхню частину турнірної таблиці. «Нафтовик-Укрнафта» видав 11-матчеву безпрограшну і 6-матчеву суху серії, що дозволили команді досить близько підібратися до «Олександрії». Чи повториться історія вдруге?

 До слова, відставання від олександрійців і зараз невелике, тому команда Євгена Яровенка продовжує претендувати на бронзові медалі чемпіонату. При певних розкладах охтирчани за підсумками 29-го туру можуть зрівнятися з «Олександрією» за кількістю втрачених очок. Однак для початку потрібно перемогти «Одесу», яка продовжує вести боротьбу за своє існування. Незважаючи на всі фінансові труднощі, команда бореться і на своєму полі нікому без бою не здається.

 Статистика очного протистояння:

3 зіграних матчі;

1 нічия;

2 перемоги «Нафтовика-Укрнафти»;

різниця м'ячів: 5:2 на користь «Нафтовика-Укрнафти».

 З них - на полі «Одеси»:

 1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 1:1

 Матч першого кола: «Нафтовик-Укрнафта» - «Одеса» - 1:0.

 

 «Буковина» (Чернівці) - «Олімпік» (Донецьк)

07.05.2013. Вівторок, 17:00. Чернівці. Стадіон "Буковина"

 Арбітр: Андрій Грисьо (Львів)

Асистенти: Олександр Павлінов (Одеса), Віталій Сухін (Одеса)

 Непросте випробування чекає на донецький «Олімпік». Підопічним Романа Санжара належить в гостях відчути на собі силу «Буковини». Донеччани з приходом на тренерський місток молодого фахівця поступово вийшли з «крутого піке», про що говорять дві перемоги команди в останніх трьох іграх. У Чернівцях «Олімпік» постарається поповнити свій очковий багаж, проте про можливу перемогу говорити, мабуть, не варто. Думаю, максимум, на що можуть розраховувати донеччани - нічия.

 «Буковина» у рідних стінах очки втрачає рідко, а програє ще рідше. За останні два сезони лише двом командам вдалося відвезти з Чернівців три очки - «Кримтеплиці» і «Динамо-2». Крім того, в останніх іграх підопічні Вадима Зайця продемонстрували добротний футбол і цілком заслужено набрали чотири очки в матчах з лідерами чемпіонату - «Севастополем» і «Олександрією». Проте, говорити, що «Олімпік» приречений на невдачу, не варто. У згаданих вище матчах «Буковина» діяла від оборони, а от проти донецької команди чернівчани змушені будуть грати першим номером. А це команді не завжди вдається добре. Зокрема, навесні «Буковина» вже втратила очки в матчах з «Кримтеплицею» та «Динамо-2», продемонструвавши непоказну гру.

 Статистика очного протистояння:

3 зіграних матчі;

2 перемоги «Буковини»;

1 перемога «Олімпіка»;

різниця м'ячів: 2:2.

 З них - на полі «Буковини»:

 1 зіграний матч;

1 перемога «Буковини»;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Буковини»

 Матч першого кола: «Олімпік» - «Буковина» - 2:0

 

 «Динамо-2» (Київ) - «Геліос» (Харків)

07.05.2013. Вівторок, 17:00 Конча-Заспа. НТБ "Динамо"

 Арбітр: Ярослав Песоцький (Суми)

Асистенти: Сергій Ковальських (Сімферополь), Олександр Шост (Луганськ)

 Непогані шанси поповнити свій очковий багаж і продовжити безпрограшну серію до трьох матчів має команда Андрія Гусіна. У цьому турі в гості до «Динамо-2» завітає «Геліос».

 Незважаючи на своє нерайдужне становище в турнірній таблиці, саме кияни бачаться мені фаворитами цієї зустрічі. По-перше, вони більше потребують тунірних очок. По-друге, «Геліос» на полі «Динамо-2» досі ще не перемагав. По-третє, харків'яни зараз переживають непростий період. Команда зазнала трьох поспіль поразок, які призвели до відставки тренерського штабу. З новим-старим в.о. головного тренера Сергієм Єсіним «Геліос» насилу відібрав очки в «Авангарда», однак про поліпшення гри колективу поки говорити не доводиться.

 Статистика очного протистояння:

15 зіграних матчів;

7 перемог «Динамо-2»;

5 нічиїх;

3 перемоги «Геліоса»;

різниця м'ячів: 23:14 на користь «Динамо-2».

 З них - на полі «Динамо-2»:

 7 зіграних матчів;

5 перемог «Динамо-2»;

2 нічиї;

різниця м'ячів: 14:5 на користь «Динамо-2».

 Матч першого кола: «Геліос» - «Динамо-2» - 2:0

 

 ПФК «Суми» - «Авангард»

07.05.2013. Вівторок, 18:00. Суми. Стадіон "Ювілейний"

 Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Асистенти: Ігор Куценко (Київська область), Валентин Куцев (Київ)

 Непередбачувана пара! У цьому матчі можна чекати чого завгодно. Однак мені найбільш вірогідним результатом зустрічі бачиться нічия.

 «Суми» - виключно домашня команда. 70% очок, які є в активі команди, сумчани здобули у рідних стінах. За цим показником «Суми» займають п'яте місце. Домашня безпрограшна серія команди налічує десять поєдинків. У разі, якщо підопічні Андрія Кононенка не програють «Авангарду», вони повторять досягнення «Олександрії».

 На перемогу у матчі розраховує і «Авангард», який все ще може поборотися за бронзові медалі. Команда має майже рівні показники в матчах на своєму полі і на виїзді, тому для неї не має значення, де грати. Навесні підопічні Сергія Шевченка вже встигли розгубити чимало очок, через що опустилися з п'ятої на сьому позицію в турнірній таблиці. Справжнім бичем для «Авангарду» стали останні хвилини поєдинків. У нинішньому сезоні краматорчане в період з 85-ї по 90 + хвилини пропустили вже сім м'ячів - більше, ніж будь-хто інший. Саме в цей проміжок часу свій переможний гол у попередньому домашньому матчі (проти «Олександрії») забили сумчани. Зуміють господарі знову повторити цей «фокус»?

 Статистика очного протистояння:

1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 1:1.

 Раніше на полі ПФК «Суми» не зустрічалися.

 Матч першого кола: «Авангард» - «Суми» 1:1

 

 «Зірка» (Кіровоград) - «Арсенал» (Біла Церква)

07.05.2013. Вівторок, 18:00. Кіровоград. Стадіон "Зірка"

 Арбітр: Дмитро Жуков (Донецьк)

Асистенти: Григорій Іванов (Одеська область), Олександр Маньковський (Одеса)

 Дискваліфіковані: Вадим Гонщик («Зірка»)

 За підсумками туру піднятися на третю позицію в турнірній таблиці може кіровоградська «Зірка». Для цього підопічним Іллі Близнюка необхідно в очній зустрічі обіграти «Арсенал» і сподіватися на те, що «Олександрія» в гостях не зможе перемогти «Сталь», що цілком ймовірно так і станеться.

 Кіровоградці в останніх матчах набрали хороший хід, здобувши три перемоги при двох нічиїх. У цих іграх потрібно відзначити дії колективу в обороні. Навесні менше «Зірки» пропустив лише «Севастополь». У якості винятку служить лише останній поєдинок команди, в якому вона надала «Нафтовику» чимало можливостей для взяття своїх воріт. На щастя, охтирчани свої моменти не реалізували, а у «Зірки» вдало в завершальній фазі зіграв Шаврін, на рахунку якого переможний гол.

 Варто сказати, що матч проти «Нафтовика» відібрав у кіровоградців чимало сил - як фізичних, так і психологічних. Це буде на користь «Арсеналу», який у минулому турі відпочивав. «Каноніри» прибудуть до Кіровограду з наміром перервати неприємну традицію і здобути свою першу перемогу на полі «Зірки». У разі чергової невдачі, білоцерківці продовжать рекордну для нинішнього сезону безвиграшну серію до 13 поєдинків.

 На завершення зазначу, що Ілля Близнюк не зможе розраховувати в цьому матчі на Вадима Гонщика, для якого «Арсенал» - не чужий клуб. У Білій Церкві захисник відіграв три з половиною сезони і саме звідти переїхав до Кіровограда. Зате зможе зіграти інший зимовий «перебіжчик» - Михайло Дячук-Ставицький. Правда, його поява на полі також малоймовірно. Навесні наставник «Зірки» надав півзахиснику «аж» одну хвилину ігрового часу, випустивши на заміну в матчі з «Одесою».

 Статистика очного протистояння:

7 зіграних матчів;

3 перемоги «Зірки»;

2 нічиї;

2 перемоги «Арсеналу»;

різниця м'ячів: 8:6 на користь «Зірки».

 З них - на полі «Зірки»:

 3 зіграних матчі;

2 перемоги «Зірки»;

1 нічия;

різниця м'ячів: 5:1 на користь «Зірки».

 Матч першого кола: «Арсенал» - «Зірка» 1:2.

Роман Мальчевський




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору