Новини ліги

«Енергія» долає «Кристал»

07:49, 22 квітня 2013

«Кристал» – «Енергія» – 1:2 (0:2). 
20 квітня. м. Херсон, стадіон «Кристал», 16:00. Поле: 3, Темп.: +20. Глядачів: 1400
Судді: Роман Калита, Яна Сащина, Олександр Рєка, Заур Курбанов.
Делегат ФФУ: Левчук Ю.М.

«Кристал»: Мельниченко, Швей, Черномор, Нікіщенко, Кучеревський, Хаблов, Озюм (Грамм, 46), Сітало, Барладим (Філіппов, 73), Леонов (Рудь, 81), Кривий (Іванов, 88).
Запасні: Карой, Бічевой, Протасевич.
Тренер: Сергій Шевцов.

«Енергія»: Жуков (Зелінський, 62), Щербина, Чорний, Шешеня, Арутюнян, Ковальчук (Кондратюк, 89), Комягін, Логвиненко (Горбачов, 67), Гарібян, Черняєв, Муковозов.
Запасні: Цвик, Мостіпан, Соловйов.
Тренер: Юрій Окул.

Голи: Кривий (52) – Шешеня (15), Комягін (25). 
Попередження: Нікіщенко (16), Барладим (73), Філіппов (90+1) – Комягін (45+3), Муковозов (68).

Довгоочікуване протистояння, яке по праву називають «дербі Херсонщини», відбулося в обласному центрі. Події матчу «Кристал» – «Енергія» виправдали сподівання уболівальників своєю напруженістю, непоступливістю в боротьбі та жагою до перемоги. Вочевидь, цих якостей, а також трішки більше фарту було на боці новокаховчан.

В дебюті гри «Кристал» спробував заволодіти територіальною перевагою. Гості не стали грати другим номером і на атаки херсонців відповідали стрімкими контрвипадами. І вже на 15 хвилині одна з контратак принесла успіх «Енергії». Після кількох точних передач в центрі партнери пасують на Володимира Шешеню, котрий підключився до атаки правим флангом. Не довго думаючи, 2-й номер «Енергії» чітким пострілом в дальній кут воріт відкриває рахунок! «Кристал» одразу ж міг відігратися, однак Вадим Жуков випередив Дмитра Кривого й вибив «круглого» в аут. Господарі спробували взяти ініціативу в наступальних діях. То флангами, то розрізними передачами через центр херсонці пробували зламати оборону новокаховчан. Однак помилки при останніх передачах та жорсткий прийом захисників «Енергії» не дозволяли підопічним Сергія Шевцова створити реальну загрозу воротам Жукова. Натомість гості ще раз успішно скористалися контратакою. Юрій Комягін отримав м’яча на правому фланзі атаки неподалік воротарської зони і миттєво пробив під дальню стійку – 2:0 на користь «енергетиків». Незабаром Тарас Ковальчук втратив блискучий момент, аби потроїти перевагу своєї команди. Вийшовши майже віч на віч із воротарем, Тарас зробив незрозумілий і неточний пас на партнера. А в кінці першого тайму Юрій Комягін мав чудову нагоду, щоб зробити дубль, однак затягнув з ударом і впав на газон після контакту із захисником господарів. Арбітр матчу розцінив даний епізод холоднокровно – попередження за симуляцію. 
З початку другого тайму «Кристал» узявся відіграватися. Тиск господарів поступово втілювався у небезпечні моменти. На 50-й хвилині Кривий із убивчої позиції перед порожніми воротами влучає в стійку. Та вже в наступній атаці Дмитро виправляється – влучним ударом головою він переграє Жукова у верховій боротьбі – 1:2. Після цього зіткнення воротар «Енергії» не зміг дограти матч до кінця і був змушений просити про заміну. Між тим гості почали відверто грати на утримання рахунку, не надто переймаючись атаками. Але настирливість господарів показала чимало дірок в нашій обороні, адже лише везіння в деяких епізодах рятувало «Енергію» від голів. У другому таймі кілька непоганих нагод знову не використав Кривий. 
Так само, як і Артем Сітало, який незрозумілим чином «пробачив» новокаховчан ударом головою повз рамку з двох метрів. Під кінець матчу господарі не на жарт притисли нашу команду до власних воріт, але, попри потужні сили, кинуті на останній штурм, так і не змогли зрівняти рахунок. 
У підсумку «Енергія» відстояла перемогу до фінального свистка. Попри перевагу господарів у другому таймі, перша половина гри була все ж за новокаховчанами, які вдало реалізували свої моменти і не дали цього зробити супернику. Херсонці проявили непоганий характер і мали вдосталь моментів, щоб звести поєдинок хоча б до нічиєї. Утім, погана реалізація та відчутна незіграність футболістів «Кристала» стали на заваді можливому успіху. Словом, дербі вдалося. Наразі новокаховчани набирають 6 очок і виходять в «чисті» лідери групи 3. Наступних вихідних граємо вдома з «Жемчужиною», яка у звітному турі розписала мирову 1:1 із «Динамо».
ФК "Енергія"





Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору