Новини ліги

Відбулося чергове засідання Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів

11:59, 19 квітня 2013

У четвер, 18-го квітня, у Будинку футболу під головуванням першого віце-президента  Сергія Стороженка, який тимчасово, у зв’язку з відпусткою Анатолія Конькова,  виконує обов’язки президента ФФУ, відбулося чергове засідання Комітету Федерації футболу з атестації футбольних клубів.

 На порядку денному розглядалися наступні питання:

 «Про попередні підсумки атестації футбольних клубів Прем’єр-ліги України I-ої та II-ої ліг ПФЛ України на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд спортивного сезону 2013/2014 рр.»;

 «Про затвердження двох нових зразків атестатів для футбольних клубів Прем’єр-ліги України на право участі в клубних змаганнях УЄФА та на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд Прем’єр-ліги України спортивного сезону 2013/2014 рр.».

 В ході засідання Сергій Стороженко вкотре звернув увагу на фінансове і правове становище деяких футбольних клубів. Для роз’яснення ситуації були запрошенні представники ФК «Таврія», ФК «Арсенал» (Київ), ФК «Севастополь», ФК «Миколаїв», ФК «Арсенал» (Біла Церква), ФК «Карлівка» та інші.

 Значну увагу члени Комітету приділили ситуації, в якій опинився київський «Арсенал». Стосовно цього клубу досі немає ніякої інформації з точки зору правового забезпечення, зокрема, на якій стадії знаходиться передача футбольного клубу від одних власників до інших. До того є ще ряд зауважень за спортивним критерієм, у розділі - підготовка власних резервів.

 В цілому спеціалісти Федерації проаналізували п’ять критеріїв життєдіяльності київського клубу, надали негативний експертний висновок щодо стану справ у «Арсеналі». Кінцевим терміном, до якого футбольний клуб має привести всі свої справи у відповідність до фінансового критерію УЄФА, визначено 30 квітня. «Ми прийняли історичне рішення, яке зможе допомогти врятувати футбольний клуб «Арсенал» Київ», - відзначив Сергій Стороженко.

 Члени Комітету обговорили стан справ у клубах I-ої та II-ої лігах, заслухали інформацію виконавчого директора ПФЛ С.Д. Макарова, проаналізували ситуацію в професіональних клубах: прийшли до висновку про можливість видачі атестату, який надає право участі в національних змаганнях деяким з них.

 Прийнято також рішення щодо ситуації в окремих клубах УПЛ.

 Фінальне засідання Комітету з атестації футбольних клубів постановлено провести у погоджену з УЄФА дату − 13 травня.

Офіційний сайт ФФУ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору