Новини ліги

ПЕРША ЛІГА. АНОНС МАТЧІВ 26-го ТУРУ

08:50, 19 квітня 2013

ПФК «Олександрія» - «Авангард» (Краматорськ)

19.04.2013. П'ятниця, 17:00. Олександрія. Стадіон "Ніка"

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Асистенти: Володимир Топіха (Київ), Володимир Пушенко (Київ)

Дискваліфіковані: Дмитро Швець ("Авангард") - Радош Протич, В'ячеслав Шевченко, Володимир Бондаренко (усі - "Олександрія")

Статистика очного протистояння:

1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 0:0.

Раніше на полі «Олександрії» не зустрічалися.

Матч першого кола: «Авангард» - «Олександрія» 0:0.

Черговий тур чемпіонату вітчизняної першої ліги стартує в п'ятницю, 19 квітня. У цей день відбудуться оідразу два поєдинки.

... Один з них пройде на стадіоні «Ніка», де в очній зустрічі спробують визначити найсильнішого «Олександрія» та «Авангард». Господарі підійдуть до поєдинку в хорошому настрої, адже минулого тижня їм вдалося перервати свою невдалу серію з чотирьох матчів без перемог. Нагадаю, олександрійці в гостях з рахунком 4:1 переграли «Олімпік», причому зробили це без кількох гравців основи.

Не на всіх своїх футболістів зможе розраховувати Андрій Купцов і цього разу. Продовжує відбувати дискваліфікацію захисник Радош Протич, а через перебір жовтих карток майбутній поєдинок пропустять Володимир Бондаренко і кращий бомбардир команди в нинішньому сезоні В'ячеслав Шевченко. Останнього в основному складі знову повинен замінити новачок колективу Юрій Коломієць, непогано проявив себе в матчі з «Олімпіком».

На відміну від «Олександрії», «Авангард» перервав свої вдалі серії. Правда, цього слід було очікувати, адже в минулому турі в Краматорськ завітав лідер сезону - «Севастополь». Підопічним Сергія Шевченка вдалося створити кілька хороших моментів біля воріт суперника, та ось тільки реалізація підвела. У підсумку гол Сергія Ткачова перервав 6-матчеву безпрограшну серію «Авангарду», і заодно став першим, який пропустив Дмитро Пуговкін за останні п'ять матчів (448 «сухих» хвилин - п'ятий результат сезону).

Поєдинок «Олександрії» і «Авангарду» варто розглядати як центральний у турі. У разі успіху, гості за втраченими очками можуть обійти команду Андрія Купцова і вийти на третє місце. До слова, саме цю зустріч для показу в прямому ефірі обрав телеканал «Футбол».

 

МФК «Миколаїв» - «Сталь» (Алчевськ)

19.04.2013. П'ятниця, 17:00. Миколаїв. Центральний міський стадіон

Арбітр: Дмитро Жуков (Донецьк)

Асистенти: Ігор Куценко (Київська область), Михайло Маланчук (Чернівецька область)

Дискваліфіковані: Ігор Луценко, Артем Бессалов (обидва - "Миколаїв")

Статистика очного протистояння:

23 зіграних матчі;

8 перемог «Миколаєва»;

7 нічиїх;

8 перемог «Сталі»;

різниця м'ячів: 31:25 на користь «Миколаєва».

З них - на полі «Миколаєва»:

11 зіграних матчів;

6 перемог «Миколаєва»;

4 нічиїх;

1 перемога «Сталі»;

різниця м'ячів: 19:10 на користь «Миколаєва».

Матч першого кола: «Сталь» - «Миколаїв» 0:1.

 Попереду у «Сталі» важкий ігровий тиждень. За вісім днів команді належить зіграти три поєдинки. Перший з них відбудеться у Миколаєві - місті, в якому «сталевари» в рамках першої ліги перемагали всього лише один раз. Сталося це в минулому сезоні, коли підопічні Анатолія Волобуєва обіграли «Миколаїв» з рахунком 2:1. У десяти зустрічах були зафіксовані 4 нічиїх і 6 перемог «корабелів».

Обіграти в гостях нинішній «Миколаїв» - завдання для «Сталі» не з простих. Ускладнює становище алчевців і кадрові проблеми, з якими довелося зіткнутися тренерському штабу команди. Як відомо, минулого тижня «Сталь» на певний період втратила Нгаху Колінса. Також  проблеми зі здоров'ям мають Хромих, Поступаленко і Кондратюк. Зате повернеться в основу Олександр Акименко, який пропустив попередній матч команди через перебір жовтих карток.

Незважаючи на статус суперника, «Миколаїв» не гратиме на нічию, а спробує здобути перемогу. У цьому навіть не сумнівайтеся! По-перше, перед Русланом Забранським стоїть завдання виграти всі домашні матчі (про це заявив глава Миколаївської обласної ради Ігор Дятлов), а по-друге, численні вболівальники не дозволять своїм улюбленцям відсиджуватися в обороні і будуть гнати їх уперед в атаку. Не виключено, що після провального поєдинку в Чернівцях, програного «корабелами» з рахунком 0:4, у стартовому складі команди відбудуться зміни. Абсолютно точно в ньому будуть відсутні прізвища Луценка і Бессалова - ці футболісти пропустять майбутній матч через перебір жовтих карток.

 

«Геліос» (Харків) - «Олімпік» (Донецьк)

20.04.2013. Субота, 15:00. Харків. Стадіон "Сонячний"

Арбітр: Олексій Москаленко (Кривий Ріг)

Асистенти: Андрій Барановський (Бородянка), Тарас Клименко (Київ)

Дискваліфіковані: Заур Махарадзе («Олімпік»)

Статистика очного протистояння:

3 зіграних матчі;

1 перемога «Геліоса»;

2 нічиїх;

різниця м'ячів: 3:2 на користь «Геліоса».

З них - на полі «Геліоса»:

1 зіграний матч;

1 перемога «Геліоса»;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Геліоса».

Матч першого кола: «Олімпік» - «Геліос» 0:0.

«Дуже хочеться реабілітуватися за поразку від« Зірки», і довести, що і невдача, і рівень нашої гри були випадковими», - так про майбутній матч з «Олімпіком» сказав півзахисник «Геліоса» Сергій Герасимець. Адже реабілітуватися дійсно є за що. Після вражаючої перемоги над «Олександрією», харківська команда в Кіровограді була абсолютно не схожою на себе. Мало того, що у підопічних Анатолія Чанцева нічого не виходило попереду, так ще й оборона, яка в нинішньому сезоні славиться своєю надійністю, постійно давала тріщину.

Напевно, більш щасливого суперника для «реабілітації» «Геліосу» в даний момент не знайти. «Олімпік» навесні впав у круте піке і з великим рахунком програв усі три поєдинки - по 0:3 від «Кримтеплиці» і «Севастополя», і 1:4 - від «Олександрії». Після останньої поразки залишив посаду головного тренера команди Роман Пилипчук. До поєдинку проти «Геліоса» донеччан готує Роман Санжар. Чи вдасться молодому тренеру перервати невдалу серію «Олімпіка»?

 

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Полтава»

20.04.2013. Субота, 16:00. Україна. Охтирка. Стадіон «Нафтовик»

Арбітр: Віталій Дяденко (Кіровоград)

Асистенти: Дмитро Попельницький (Кіровоград), Євген Петраков (Київ)

Дискваліфіковані: Денис Васильєв, Олександр Саванчук, Денис Войцеховський (усі - "Нафтовик-Укрнафта") - Андрій Конюшенко ("Полтава")

Статистика очного протистояння:

1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 0:0.

Раніше на полі «Нафтовика» не зустрічалися.

Матч першого кола: «Полтава» - «Нафтовик-Укрнафта» 0:0.

 Здав позиції останнім часом «Нафтовик-Укрнафта». Після вражаючої 11-матчевої безпрограшної серії команда програла два поєдинки поспіль і перемістилася з четвертої на шосту позицію. Крім того, в Армянську, де «Нафтовик» поступився місцевому «Титану» з рахунком 2:3, охтирчани втратили ще й трьох своїх футболістів. Через дискваліфікацію майбутній матч проти «Полтави» пропустять Денис Васильєв, Денис Войцеховський та Олександр Саванчук. Це істотно ускладнює завдання команди Євгена Яровенко, яка в рідних стінах спробує знову вийти на переможний шлях.

«Полтава», до слова, також має кадрові втрати (продовжує відбувати дискваліфікацію Андрій Конюшенко) і все ще перебуває в пошуках своєї гри. Після вимученої перемоги над «Зіркою» полтавчани поступилися в Одесі і не зуміли вдома переграти «Динамо-2». В Охтирці команда Анатолія Безсмертного напевно зіграє другим номером і спробує повернутися додому з очками, але чи вдасться їй це зробити?

 

«Кримтеплиця» (Молодіжне) - «Буковина» (Чернівці)

20.04.2013. Субота, 18:00. Молодіжне. Стадіон "Спорт КТ Арена"

Арбітр: Ярослав Песоцький (Суми)

Асистенти: Олександр Марчик (Київ), Руслан Кисельов (Суми)

Статистика очного протистояння:

5 зіграних матчів;

3 перемоги «Кримтеплиці»;

2 перемоги «Буковини»;

різниця м'ячів: 7:5 на користь «Кримтеплиці».

З них - на полі «Кримтеплиці»:

2 зіграних матчу;

1 перемога «Кримтеплиці»;

1 перемога «Буковини»;

різниця м'ячів: 3:2 на користь «Кримтеплиці».

Матч першого кола: «Буковина» - «Кримтеплиця» 2:1.

Ось вже хто точно порадував своїх уболівальників минулого тижня, так це «Буковина»! Чернівчани на своєму полі з рахунком 4:0 розгромили «Миколаїв» і перемістилися на п'яту позицію в турнірній таблиці. Від третього місце підопічних Вадима Зайця тепер відокремлюють усього п'ять очок, причому у них ще є гра в запасі.

У цьому турі чернівчани спробують продовжити свою 4-матчеву безпрограшну серію, для чого відправляться до Молодіжного, де зустрінуться з «Кримтеплицею». Намагатиметься допомогти «Буковині» в цьому Руслан Платон - один з кращих бомбардирів поточного чемпіонату, який пропустив попередній матч через перебір жовтих карток.

Що стосується «тепличників», то вони після двох перемог на старті весняної частини чемпіонату двічі поступилися за 0:1 і знову опустилися на 14-у позицію в турнірній таблиці. В принципі, команді на даний момент нічого не загрожує, але для впевненості необхідно набрати ще кілька очок. Ось це кримчани і постараються зробити в матчі з чернівецькою командою.

Відзначимо, поєдинки «Кримтеплиці» і «Буковини» завжди були безкомпромісними. У п'яти раніше зіграних матчах не було зафіксовано жодної нічиї!

 

 «Одеса» - «Зірка» (Кіровоград)

21.04.2013. Неділя, 14:00. Одеса. Стадіон "Спартак"

Арбітр: Андрій Кутаков (Київська область)

Асистенти: Олексій Целовальник (Донецьк), Віктор Матяш (Донецьк)

Статистика очного протистояння:

3 зіграних матчі;

2 перемоги «Зірки»;

1 перемога «Одеси»;

різниця м'ячів: 9-5 на користь «Зірки».

З них - на полі «Одеси»:

1 зіграних матч;

1 перемога «Зірки»;

різниця м'ячів: 1:3 на користь «Зірки».

Матч першого кола: «Зірка» - «Одеса» 4:1.

У неділю, 21 березня, одесити знову спробують здивувати футбольну громадськість і набрати очки в матчі зі «Зіркою». Минулого тижня команда Андрія Пархоменка відпочивала, якщо, звичайно, так можна сказати - адже «городяни», все ж, провели поєдинок. У Миколаєві тренерський штаб команди надав можливість проявити себе гравцям найближчого резерву, а також тим, хто не має постійної ігрової практики. Всі футболісти, які потрапляли під вищевказані критерії, зіграли в товариському матчі з миколаївської «Енергією», який завершився 0:0. Після повернення додому «городяни» почали планомірну підготовку до «Зірці». У цьому поєдинку команда Андрія Пархоменка розраховує взяти очки. Втім, як і «Зірка».

Кіровоградці напевно зараз шкодують про гол Покосенко, який на 90-й хвилині позбавив їх перемоги над «Титаном». А ці два очки ой як не завадили б команді для її подальшого просування в турнірній таблиці. Але, як кажуть, «маємо те, що маємо» - і з цим доводиться миритися.

 

 «Севастополь» - ПФК «Суми»

21.04.2013. Неділя. 16:00. Севастополь. СК "Севастополь"

Арбітр: Павло Чижевський (Київ)

Асистенти: Володимир Луцький (Калуш), Юрій Карп'як (Львів)

Статистика очного протистояння:

1 зіграний матч;

1 перемога «Сум»;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Сум».

Раніше на полі «Севастополя» не зустрічалися.

Матч першого кола: «Суми» - «Севастополь» 1:0.

З думками про реванш вийдуть на домашній матч проти ПФК «Суми» футболісти «Севастополя». Нагадаю, у першому колі сумчанам в рідних стінах вдалося обіграти команду Олега Кононова, яка в той момент тільки-тільки набрала непоганий хід. Перемога ПФК «Суми» з рахунком 1:0 стала справжньою сенсацією і маленьким святом для місцевих уболівальників. Чи вдасться сумчанам повторити той результат?

Навряд чи ... «Севастополь» на своєму новому стадіоні ще не програвав. Остання домашня поразка команди датована аж 10 жовтня 2009 року. У той день кримчани з рахунком 3:4 поступилися алчевської «Сталі». З тих пір севастопольська команда провела на своєму полі 38 матчів, в яких здобула 31 перемогу, 7 разів зіграла внічию, забила 81 м'яч і пропустила 17. Поточна переможна серія кримчан налічує вже п'ять матчів. У рідних стінах команда виграла останні дев'ять поєдинків. Як бачимо, шанси ПФК «Суми» на успіх дуже примарні ...

 

«Арсенал» (Біла Церква) - «Титан» (Армянськ)

21.04.2013. Неділя. 16:30. Щасливе. НТБ «Княжа»

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Асистенти: Борис Трач (Тернопіль), Богдан Бучинський (Тернопіль)

Дискваліфіковані: Сергій Карпенко ("Титан")

Статистика очного протистояння:

5 зіграних матчів;

3 перемоги «Арсеналу»;

2 перемоги «Титан»;

різниця м'ячів: 7:5 на користь «Арсеналу».

З них - на полі «Арсеналу»:

2 зіграних матчу;

1 перемога «Арсеналу»;

1 перемога «Титан»;

різниця м'ячів: 3:3.

Матч першого кола: «Титан» - «Арсенал» 0:1.

 

Навіть не знаю, що може врятувати «Арсенал» від пониження в класі. Схоже на те, що виліт команди вже неминучий. Звичайно, наставник білоцерківців Олег Лутков продовжує заявляти про те, що його підопічні ще поборються. Загалом, Олегу Анатолійовичу не позаздриш. «Арсенал» знову проведе домашній матч у Щасливому. Добре, що «каноніри» все ще грають, а не знялися зі змагань. Проте, в тих умовах, в яких знаходяться футболісти, вимагати від них будь-чого просто неможливо. Ось, наприклад, після матчу з «Сумами» всі гравці були розпущені по домівках і лише 20 квітня (за день до гри) розпочати тренування. І чого в такій ситуації від них можна очікувати?

Враховуючи все вищесказане, дуже здивуюся, якщо «Арсеналу» вдасться взяти очки у матчі з «Титаном». Кримчани зараз на ходу. Їх безпрограшна серія налічує вже сім матчів. Навіть попри деякі кадрові проблеми (Кошелев травмований, Карпенко дискваліфікований) підопічні Олега Лещинського зобов'язані перемагати в Щасливому. До речі, у разі поразки, «Арсенал» опуститься на останнє місце в турнірній таблиці, володар якого вилетить в другу лігу.

Автор: Роман Мальчевський

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору