Новини ЗМІ

«Нива» в Чернівцях провела перші спаринги

11:25, 4 лютого 2013

30 січня тернопільська «Нива» на штучному полі провела два спаринги у Чернівцях проти місцевої «Буковини». Матч резервістів завершився внічию - 0:0, натомість основа тернопільської команди програла суперникові - 0:2.

Одразу варто зазначити, що матчі відбувалися на фоні втоми гравців «Ниви», адже в переддень матчів, як і кілька днів до того, футболісти «навантажилися» великою кросовою та загально-фізичною підготовкою. До того ж, якщо для футболістів «Ниви» це був перший матч в 2013 році, то для першолігової «Буковини» даний поєдинок став вже четвертим у підготовчий період. А ще слід врахувати, що тернопільські футболісти цьогоріч вперше вийшли на штучний газон, відповідно певний час їм був потрібен для адаптації, в той час як чернівчани мають змогу постійного тренуватися на цьому газоні. 

Та повернімося до гри. В першому поєдинку зустрічалися умовні резервісти. В стартовому складі тернопільської команди з минулорічного «призову» було всього кілька футболістів, а саме - Володимир Плішка та Тимофій Листопад, які цементували центр оборони, Олександр Мдінарадзе, котрий діяв на позиції опорного півзахисника та Сергій Кушка - в нападі. Всі решта гравці - нові обличчя, які знаходяться в тернопільській команді на перегляді. До чесні молодих гравців «Ниви» треба сказати, що вони відстояли свої ворота, разом з тим самі теж не змогли відзначитися. Якщо ж говорити про власне гру, то в ній чернівчани мали помітну ігрову перевагу, натомість вдало в цьому матчі зіграти тернопільські воротарі (в кожному з таймів ворота «Ниви» боронили різні стражі воріт, при цьому в другому - це був добре відомий Руслан Мазур).

У матчі основних складів «Ниви» і «Буковини», тренери тернополяни залишили без змін минулорічну лінію оборони: воротар - Андрій Новак, центральні оборонці - Микола Лазорик та Олег Лівіцький, правий захисник - Ігор Гребинський, лівий - Віктор Данищук. Натомість у середній лінії та в атаці з відомих тернопільським вболівальникам гравців був лише Ігор Швець та вже «підписаний» Василь Білий, решта - потенційні новачки. В першому таймі гравцям «Ниви» успішно вдавалося стримували атаки суперника, натомість після перерви господарів в другій половині другого таймі двічі засмутили тернопільського стража воріт Андрія Новака. Могли тернополяни й відігратися, але своїми шансами не скористався Ігор Швець, Микола Лазорик та один з новачків команди. 

ФК "Нива"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору