Новини ЗМІ

Чемпіонат світу 2022 – перший чемпіонат, який пройшов на Близькому Сході у зимовий період

10:20, 25 грудня 2022

ЧС у Катарі – як пройшла найочікуваніша подія у світі футболу та хто здобув перемогу? Правила визначення групи команд, особливості фіналу та найкращий бомбардувальник

ЧС 2022 – переможець та призери чемпіонату

Усі шанувальники футболу з нетерпінням чекали на проведення Чемпіонату Світу 2022, який пройшов у Катарі. Ця подія важлива не лише футбольним фанатам, а й беттерам, які часто роблять ставки на футбол. Уклавши парі, вгадавши результати події, беттери отримували великі виплати. І для того вибиралися перевірені букмекерські контори, вибирався лідер, аутсайдер та робилися ставки на інші характеристики.

Про чемпіонат світу 2022

ЧС 2022 пройшов у Катарі. Його фінальна частина відбулася з 20 листопада по 18 грудня. Вперше чемпіонат світу з футболу пройшов на Близькому Сході та у Північній півкулі. Через літню спеку його довелося перенести, адже чемпіонат завжди проводився у літній сезон. Його терміни скоротили до 29 днів. Усі учасники проходили кваліфікації, щоб потрапити до команди. У фінальному турнірі взяли участь 32 збірні. Жеребкування турніру було проведено у 2020 році, а жеребкування фінального етапу 1 квітня 2022 року. До збірних увійшли по 26 гравців. На матч допускалося 23 учасники та 3 воротарі.

Матчі ЧС-2022 прийняли 8 стадіонів із 5 міст. Для того щоб захиститися від спеки, всі стадіони були обладнані системами охолодження повітря, які дозволяли підтримувати температуру в межах 27 градусів. У 2013 році розпочалося будівництво першого стадіону, воно зайняло цілих 4 роки. У 2021 році всі стадіони вже були збудовані та готові до експлуатації.

Відкриття чемпіонату світу з футболу 2022 відбулося 18 грудня. Цього дня грала збірна країни, яка приймала футболістів та гостей. У ЧС 2022 команди в групах визначалися за такими правилами:

  • Враховувалася загальна кількість балів, які були зібрані у групових матчах;

  • Вираховувалася різниця пропущених та забитих голів у всіх матчах ЧС 2022 футбол;

  • Приймалася до уваги кількість усіх голів, які були забиті у всіх групових матчах.

Якщо дві або більше збірних мали рівні показники за цими критеріями, то їх місця у футболі ЧС 2022 визначалися за іншими характеристиками. Приймалися до уваги бали у матчі групового етапу, могла враховуватись різниця пропущених та забитих голів у матчі групового етапу, очки fairplay, кількість голів, які були забиті у матчах групового етапу, наявність жовтої, червоної картки та жеребкування організаційного комітету ФІФА.

Коли проходили ігри ЧС 2022

Після того, як збірні відіграли у своїх групах, визначався переможець. 1/8 фіналу ЧС в Катарі відбулася з 3 по 6 грудня. Ігри чвертьфіналу були проведені 9 та 10 грудня. Півфінал чемпіонату світу з футболу 2022 року пройшов 13 та 14 грудня. Матч за третє місце було проведено 17 грудня. У грі здобула перемогу Хорватія з рахунком 2:1. Фінал чемпіонату світу з футболу 2022 року пройшов18 грудня. У ньому грали дві найкращі команди.

Переможець ЧС 2022

Хто виграв чемпіонат світу з футболу? Чемпіоном утретє стала команда Аргентини, яка обіграла у збірну Франції за пенальті.

Цей матч пройшов у Лусаїлі 18 грудня. Перший гол уже був забитий на 23 хвилини капітаном збірної Ліонелем Мессі, який реалізував штрафний удар на відстані 11 метрів. На 36-й хвилині перевага була подвоєна. На 80 хвилині Франція забила один м'яч, але за хвилину рахунок зрівняли. Основний час було завершено з рахунком 2:2.

У другому екстра-таймі обидві збірні обмінялися голами. У збірній Аргентини гол забив Ліонель Мессі, зі збірної Франції Мбаппе, який оформив хет-трик. По серії пенальті перемогла команда Аргентини з рахунком 4:2.

Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє. Вона виграла у 1978, 1986 роках. У цьому чемпіонаті світу Аргентина грала з командами Саудівської Аравії, Мексики та Польщі. Перед тим, як потрапити до фіналу, команда обіграла Хорватію, Австралію та Нідерланди. Бронзову медаль здобула команда Хорватії, яка у матчі обіграла команду Марокко. Найкращим бомбардиром чемпіонату світу став Мбаппе, який забив 8 м'ячів.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору