Новини ліги

ПФЛ провела семінар для керівників прес-служб клубів першої та другої ліг

15:44, 11 грудня 2012

10 грудня під патронатом президента ПФЛ Мілетія Бальчоса відбувся семінар для представників прес-служб клубів Професіональної футбольної ліги.


У роботі взяли участь керівники інформаційних відділів клубів, а також провідні українські журналісти. У якості доповідачів ПФЛ запросила Семена Случевського, Євгена Карельського, Артура Валерко та Артема Франкова, які поділилися багаторічним досвідом щодо жанрових форм публікацій.


«Досить символічно те, що дата проведення семінару співпала із всесвітнім днем футболу», - з такими словами звернувся до учасників заходу президент ПФЛ Мілетій Бальчос. «Дозвольте привітати вас із нашим спільним святом і побажати сил, наснаги, оптимізму та здоров’я. Стосовно нашого семінару: подібний захід для представників прес-служб та ЗМІ ми проводимо вже учетверте. Я переконаний, що така діяльність є дійсно необхідною, адже у ході засідань опрацьовуємо нові напрями роботи, підвищуємо власну кваліфікацію та покращуємо якість роботи».    


 У семінарі взяв участь керівник веб-порталу ФК «Динамо» Київ Олег Задерновський, який детально розповів про структуру офіційного сайту клубу, його функції та характеристики. «Структура сайту має максимально відповідати потребам споживача – вболівальника. Наразі пріоритетним є постійне вдосконалення роботи основного джерела інформації, адже це є вимогою сучасності», - зазначив пан Задерновський. «Протягом зимової перерви ми плануємо підготувати повну інформацію про наших  футболістів усіх вікових груп, що виступають в офіційних змаганнях клубу».  


У якості спеціально запрошеного гостя участь у семінарі також взяв керівник ФК «Шахтар» Донецьк Руслан Мармазов, який в рамках заходу провів майстер-клас для керівників прес-служб першого та другого дивізіонів. Пан Мармазов детально розповів про принципи організації роботи підлеглого йому департаменту у сенсі  новинного контенту офіційного сайту. Крім цього, фахівець поділився власним досвідом щодо структури та організації власного друкованого видання ФК «Шахтар» та відповів на численні запитання слухачів.  Про деталі роботи над офіційним сайтом розповів керівник прес-служби ФК «Севастополь» Максим Каратаєв. Варто зазначити, що наразі офіційний Інтернет-ресурс севастопольського клубу є кращим серед команд клубів першої ліги.


 У роботі семінару з метою обміну досвідом взяли участь відомі українські журналісти, які розповіли про особливості написання матеріалів для друкованих та Інтернет-видань. Зокрема, з інформативною доповіддю щодо написання звіту про матч виступив журналіст сайту football-ua Артур Валерко. Євген Карельський та Семен Случевський  у свою чергу розповіли про  специфіку жанру інтерв’ю.


По завершенню семінару президент ПФЛ нагородив дипломами та грамотами ПФЛ керівників прес-служб клубів ПФЛ. Так, дипломи Ліги отримали Руслан Мармазов (ФК «Шахтар» Донецьк), Максим Каратаєв (ФК «Севастополь»), Юрій Остроумов (ФК «Геліос»), Василь Криворучко (ФК «Кремінь»), Андрій Гончаренко (ФК «Полтава-2-Карлівка»), Артем Циганенко (ФК «Сталь» Алчевськ), Олександр Горбачов (ФК «Сталь» Дніпродзержинськ) та Юрій Біланюк (ФК «Олександрія»). Також Мілетій Бальчос вручив грамоти ПФЛ і працівникам ЗМІ. У числі нагороджених – Артем Франков (журнал «Футбол»), Артур Валерко (сайт football-ua), Олег Семенченко (газета «Команда»), Володимир Коцур (газета «Спорт-Експрес»), Олексій Комаровський (газета «Український футбол») та Сергій Ситник (сайт footboom.com).   
 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору