Новини ЗМІ

«Енергія» здобуває важливі очки

10:08, 22 жовтня 2012

«Енергія» – «Жемчужина» – 1:0 (1:0).
21 жовтня. 15.00. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія». Поле: 3. Темп.: +20, 500 глядачів.
Судді: Козорєзов Д., Гавеля А., Кожуріна К., Марулін С.
Делегат ФФУ: Кубяк Л.

«Енергія»: Жуков, Козін, Крещик, Арутюнян (Логвиненко, 37), Дмитровський (Горбачов, 26), Кондратюк (Муковозов, 73), Пуляєв, Бічевой, Філіппов, Черняєв, Риженко,.
Запасні: Остапенко, Вітенко, Стецюк.
Тренер: Юрій Окул.

«Жемчужина»: Бобров, Рафальський, Нелін, Казіханов (Кожемякін, 46), Логінов (Повальчук, 46), Бахуринський, Боровський, Колодін, Дячук, Столярчук (Климов, 72), Романчук (Шахов, 62).
Запасні: Зінченко Кікоть.
Тренер: Іван Марущак.

Гол: Філіппов (33). 
Нереалізований пенальті: Риженко (58).
Попередження: Пуляєв (81) – Логінов (35), Колодін (60), Повальчук (81), Рафальський (90+2).

СТАТИСТИКА
(в дужках показник першого тайму)
«Енергія» 1 – 0 «Жемчужина»
18 (7) Удари 16 (9)
9 (3) Удари в площину воріт 5 (3)
12 (6) Порушення правил (6) 13
3 (1) Кутові 5 (2)
3 (1) Офсайди 4 (2)


У рамках 19 туру чемпіонату України наша команда здобула важливу перемогу над ялтинською «Жемчужиною». Гра видалася жвавою, багатою на гольові моменти і напружені епізоди, однак відзначитися у цьому матчі вдалося лише одного разу. Новокаховчани розуміли важливість звітного поєдинку у світлі турнірної боротьби і розраховували будь-що здобути важливі залікові бали. На радість уболівальникам, «Енергія» не підвела, хоча кадрові проблеми могли значно зашкодити цій перемозі. На тренуванні сильно пошкодився Масюткін, а під час гри поле були змушені покинути Дмитровський і Арутюнян, які теж зазнали травм. 

Із самого початку зустрічі стало зрозуміло, що команди не будуть відсиджуватися в обороні. Щойно вдавалося відібрати м’яча, кожен прагнув створити чергову атаку. Гості «показали зуби» кількома дальніми ударами, на які надійно зреагував Жуков. «Енергія» відповіла парою гострих флангових проходів. В одному з них Черняєву не вистачило лічених сантиметрів, щоб вдало пробити по м’ячу, а в наступному Філіппов класно обіграв захисника, але прострілив дещо неточно. Через кілька хвилин господарі повинні були відкривати лік забитим голам, але удар головою Козіна із убивчої позиції прийшовся повз рамку. Утім, на 33 хвилині, «Енергія» змогла довести свою перевагу в атаці до логічного завершення. Гості відбилися після кутового, але м’яч потрапив до Бічевого, який одним дотиком навісив до штрафного майданчика. Пас вийшов гольовим, адже Філіппов підстеріг захисників, які залишили його прямо перед воротами, і точним ударом головою зірвав оплески на трибунах рідного стадіону. Гості дещо оговталися тільки наприкінці тайму. «Жемчужина» організувала кілька атак після обрізок наших півзахисників, але обидва завершальні удари цілі не досягли.
Після перерви гості спробували одразу заволодіти ініціативою і зрівняти рахунок. Кілька спроб кримчан знайти своїх нападників дальніми передачами успіху не мали. Так само, як і подачі з флангів. А от «Енергія» мала значно кращі нагоди, щоб підкріпити перевагу. На 58 хвилині гості порушують правила у штрафному майданчику – пенальті. 
Пробивати взявся Риженко і... вже у другому поспіль матчі, на жаль, не переграв воротаря. Рахунок не змінився, але й новокаховчани не впали духом. За кілька хвилин Риженко віддає хорошу передачу на Черняєва, але Павло, мабуть, не передбачив такого ходу партнера і відпустив м’яча далеко від себе, де його забрав воротар суперника. Незабаром гості могли покарати місцевих футболістів за нереалізовані моменти, але нападник ялтинців дивом не влучив у ворота після прострілу партнера з правого флангу. За кілька хвилин кримчани ще раз пробачили господарів за необачність у захисті. Проте кінцівка матчу була повністю за «Енергією». Пішовши у тотальний наступ, гості часто провалювалися в захисті, чим неодноразово могли скористатися новокаховчани. На 82 хвилині Філіппов обіграв опонента і класно пробив з правої – воротар парирував. За пару хвилин Муковозов вийшов віч на віч із Бобровим, але пробив не лише повз воротаря, а й повз ворота. Ще через кілька хвилин кіпер гостей врятував свою команду, відбивши удар впритул. 
По завершенні трьох компенсованих хвилин, арбітр зафіксував мінімальну, але вкрай важливу перемогу «Енергії». Після цього туру підопічні Юрія Окула піднімаються на дев’яту сходинку у турнірній таблиці.

ФК "Енергія"



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору