Новини ліги

ФК «Зірка» відсвяткував 101 річницю зі дня заснування

10:39, 4 жовтня 2012

Не так багато в Україні професіональних футбольних клубів, що мають за плечима столітню історію. Одним із таких старожилів є футбольний клуб «Зірка», що на Кіровоградщині: днями клуб відсвяткував сто першу річницю від дня народження. Засвідчити повагу зібралося чимало прихильників футболу: ветерани клубу, представники місцевої та обласної влади, футбольні функціонери, футболісти та вболівальники. Участь в урочистостях також взяли президент  ПФЛ Мілетій Бальчос та виконавчий директор ліги Сергій Макаров.

Свято відбулося на кіровоградському центральному стадіоні: коло пошани, матч між ветеранами київського «Динамо» та кіровоградського футболу, відвідини виставки експонатів історії ФК «Зірка», що невдовзі поповнять музей клубу та інші заходи стали справжнім святом для громадськості міста. Все це завершилося грандіозним концертом за участі провідних виконавців. В рамках святкування відбулася зустріч Мілетія Бальчоса з губернатором Кіровоградщини Сергієм Ларіним, під час якої обговорено низку питань стосовно розвитку футболу на Кіровоградщині. При цьому Ларін зазначив, що одним із основних напрямів його діяльності у соціальній сфері є утворення надійної спортивної та фізкультурно-оздоровчої структури, яка стане засобом для оздоровлення широких верств населення. Окрім того, губернатор є почесним президентом ФК «Зірка», і за тісної співпраці з народним депутатом України Станіславом Березкіним роблять все можливе для зростання клубу.  Так, відновлено центральний стадіон, на якому завершується будівництво фітнес-центру,  невдовзі розпочнеться будівництво тренувальних полів, у тому числі – зі штучним покривом, одним словом, клуб упевнено розвивається і дивиться у майбутнє.    

    «Я глибоко переконаний, що завдяки людям, небайдужим до розвитку та становленню футболу, гра, що переконливо посідає перші сходинки у рейтингу популярності в Україні, набуває подальшого зростання. Кіровоградська область наряду із Сумською та Полтавською є одним з лідерів за кількістю професіональних футбольних клубів. Регіон представлений трьома клубами у ПФЛ як у першій, так і другій лігах. «Зірка» - один з клубів з найдавнішою історією з усіх тих, що входять до складу професіональних ліг. Подивіться на турнірну таблицю: клуб міцно закріпився на лідируючих позиціях і це не випадковість, а результат плідної співпраці з представниками владних структур. В контексті цього мені б хотілося відзначити особисту увагу до клубу з боку губернатора області Сергія Ларіна, а також добре налагоджені менеджмент та маркетингова діяльність клубу під керівництвом його президента Максима Березкіна. Приємно відзначити, що клуб, заснований минулого сторіччя, зберігає набутки, продовжуючи славнозвісні традиції своїх попередників. Від аматорів до професіоналів, від злетів до падінь, з честю переживши воєнні та післявоєнні потрясіння, сучасний футбольний клуб «Зірка» продовжує писати власний літопис. Ми високо цінуємо працелюбність і компетентність, життєву мудрість і діловитість всіх працівників клубу, які створюють  йому заслужений авторитет і повагу серед футбольної спільноти України. Тому щиро бажаємо всьому колективові невпинного руху вперед, реалізації запланованого, а відтак – посісти своє місце у когорті професіоналів Прем’єр-ліги України», - з таким побажанням звернувся до футбольної спільноти Кіровоградщини президент ПФЛ Мілетій Бальчос.

Президент Ліги нагородив почесними грамотами ветеранів кіровоградського футболу, колектив футбольного клубу «Зірка», а почесні відзнаки Професіональної футбольної ліги отримали губернатор Кіровоградської області Сергій Ларін та президент «Зірки» Максим Березкін.  

Фото: http://fczirka.com.ua/




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору