Новини ЗМІ

Аграрії програли сталеварам

19:30, 30 вересня 2012

У 14 турі чемпіонату ПФЛ України ПФК «УкрАгроКом» на своєму полі зустрічався з командою «Сталь» Дніпродзержинськ. Рахунок матчу 0:2.

 «УкрАгроКом» − «Сталь» − 0:2 (0:0)

29.09.2012, початок – 15.30, стадіон «ГОЛовківський», оцінка поля – 4, кількість глядачів – 400, температура +25.

Суддівська бригада: Ярослав Біць (Львів), Сергій Дарійчук (Чернівецька область), Андрій Шевчук (Рівне), Віктор Копієвський (Кіровоград).

Інспектор ФФУ: Анатолій Олейнік (Сімферополь).

ПФК «УкрАгроКом»: Швець, Пономаренко – капітан, Мамонов, Радевич, Ломко, Батраченко (Степанюк, 82), Гріщенко, Горобець, Пономар (Марущук, 69), Вдовіченков, Фальковський (Білоусов, 74).

Запасні: Шоботенко, Місюра, Гаврась, Каліновський.

Головний тренер – Юрій Гура.

Почесний президент – Анатолій Іванович Кузьменко.

ФК «Сталь»: Давидов – капітан, Пінчук, Черній, Шаповал, Кисляков, Патула, Колесников (Глубокий, 83), Котляр, Антипов (Лукашов, 90+2), Куліш (Гаранян, 89; Дяченко, 90+4), Чечеленко (Алієв, 64).

Запасні: Шарлай, Момотенко.

Головний тренер – Андрій Гузенко.

Попередження: Батраченко, 1; Пінчук, 22; Пономаренко, 38; Кисляков, 41; Радевич, 58; Мамонов, 61; Алієв, 78; Вдовіченков, 81; Патула, 90+4.

Голи: Куліш, 63, 76.

Ця гра була першою у другому колі сезону 2012/2013 й другою у офіційних іграх цих команд. Нагадаю, що  вперше «УкрАгроКом» та «Сталь» зустрілися 14 липня у Дніпродзержинську. То була перша гра першого кола. Аграрії тоді подолали сталеварів, забивши на 6-й хвилині єдиний гол. Його автором був Євген Фальковський. Отже зрозуміло, що футболісти «Сталі» прагнули реваншу й налаштовувалися на двобій дуже серйозно. Аграрії ж до звітного матчу дев’ять разів поспіль перемагали своїх суперників й цього разу теж розраховували на перемогу. Саме ці обставини й додавали інтриги двобою.

У першому таймі була рівна боротьба команд. Суперники атакували один одного по черзі, але чогось дійсно цікавого й незабутнього глядачі так й не побачили. На перерву команди пішли при рахунку 0:0

Основні події поєдинку розгорнулися у другому таймі. В діях як господарів поля, так й гостей появилася гострота в атаках, але до забитого м’яча справа не доходила.  Особисто мені сподобався надійно граючий голкіпер гостей Олександр Давидов. Не даремно він є капітаном. Саме Олександр Давидов багато разів рятував свою команду від здавалося неминучого голу як у першому, так й у другому таймі.

Так тривало до 63-й хвилини, коли добре спрацював напад сталеварів. В результаті багатоходової комбінації гості вивели на ударну позицію дуже помітного на полі нападника – дев’ятого номера Станіслава Куліша. Той пробив з близької відстані без шансів для Ярослава Швеця. Рахунок стає 0:1. В тому епізоді не можна казати про злагоджені дії захисту господарів поля. Але футболу без помилок – не існує… Головківці, яких дуже потужно підтримували трибуни, кинулися відіграватися, але не змогли реалізувати чимало гольових моментів. А, як відомо, не забиваєш ти – забивають тобі. Так воно й сталося! На 76-й – вже знайомий нам Станіслав Куліш оформлює дубль. Рахунок стає 0:2. Хто винен у другому пропущеному м’ячі розбереться тренерський штаб украгрокомівців. Адже це важно, щоб у подальшому уникнути таких прикрих  помилок у обороні. Матч так й завершився з рахунком 0:2.

 У футболі існує аксіома. Скільки би не тривала переможна серія, настає час, коли вона закінчується. Аграрії не змогли перемогти вдесяте, хоча цього дуже хотілося вболівальникам команди. Та це не трагедія. Саме своєю  непередбаченістю й славиться футбол. Саме за це ми його й обожнюємо.

 Коли після зустрічі відомий тележурналіст з Кіровограда Олександр Сметанко сказав Юрію Гурі про те, що була помітна, по-перше, відсутність у команди аграріїв емоціональної складової, а, по-друге, її фізична втома, то  головний тренер частково з цим погодився. Він сказав, що гра із запорізьким «Металургом» дійсно відняла багато фізичних та моральних сил футболістів. Та додав, що «УкрАгроКом» є лідером у своїй групі, а на лідерів, хто б ним не був, всі без винятку команди налаштовуються завжди з подвійною відповідальністю та з великим бажанням перемогти. Так було й цього разу. Але Юрій Гура оптимістично сказав (цитую): «Ми не будемо посипати голову попелом. Попереду багато ігор. Будемо вигравати в подальшому».

 У 15 турі «УкрАгроКом» зустрічається з командою «Шахтар» Свердловськ на їх полі  3 жовтня у середу. А у 16 турі аграрії зіграють вдома з криворізьким «Гірником» 7 жовтня у неділю. Підтримаємо рідну команду! Вболіваємо за наших!

 В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»





Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору