Новини ЗМІ

«УкрАгроКом» − одноосібний лідер!

11:54, 17 вересня 2012

Гру 12 туру ПФК «УкрАгроКом» проводив в Донецьку, де зустрічався з командою «Шахтар-3». Рахунок матчу 1:2. 

«Шахтар-3» − «УкрАгроКом» − 1:2 (1:2)

 15.09.2012, початок 16.00, СТБ «Кірша» місто Донецьк, оцінка поля – 4, кількість глядачів – 100, температура +23.

 Суддівська бригада: арбітр – Антон Ісаєв (Запоріжжя), асистенти арбітра – Олександр Рєка (Одеська область), Дмитро Маринович (Вінниця), четвертий арбітр – Жан Симошенко (Донецьк).

 ПФК «УкрАгроКом»: Швець, Пономаренко – капітан, Радевич, Мамонов, Ломко, Батраченко, Степанюк, Гріщенко (Марущук, 57), Горобець, Вдовіченков (Білоусов, 65), Фальковський (Савченко, 46; Каліновський, 78; Волков, 83).

Запасні: Шоботенко, Місюра.

Головний тренер – Юрій Гура.

Почесний президент – Анатолій Іванович Кузьменко.

 «Шахтар-3»: Філіпенко – капітан, Сухаров (Олійник, 67), Качараба, Русанов, Сартина, Шишка, Багдасаров, Іванисеня, Цвик (Іоша, 66), Болбат, Мішенін (Кравченко, 83).

Запасні: Важинський, Гріценко.

Тренер – Олександр Фундерат.

 Попередження: Шишка, 14; Болбат, 49; Батраченко, 62; Степанюк, 67.

Голи: Гріщенко, 12; Пономаренко, 15; Цвик, 35.

 До звітного двобою команди підійшли  на диво з майже однаковими показниками. Судіть самі. Після  десяти ігор в обох було по 20 очок, по 6 перемог, по 2 нічиїх, по 2 програшу та по 7 пропущених голів. Й лише в кількості забитих м’ячів була різниця. Шахтарі забили 21 гол, а аграрії – 16. Саме завдяки кращій результативності «Шахтар-3» й очолював турнірну таблицю, а «УкрАгроКом», як відомо, був на другій позиції.

 Дуже цікавий анонс цієї зустрічі дав офіційний сайт ПФЛ України. Подаю його повністю (цитата): «Центральний поєдинок туру з великою вірогідністю може визначити одноосібного лідера чеміонату. Скоріш за все, команди поставляться одна до одної з великою долею обережності, оскільки ціна помилки в таких матчах, як правило, зростає вдвічі. В поточному сезоні «Шахтар-3» ще жодного разу не втрачав очок на клубній базі. «Аграрії», нагадаємо, мають не менш ефектну шестиматчеву переможну серію». Забігаючи наперед відзначу, що фахівці ПФЛ вгадали про «одноосібного лідера». А от з «обережною» грою – помилилися. Обидві команди, до їх честі, демонстрували відкритий атакуючий футбол.

 Та повертаємося у Донецьк. Не буду розповідати про казково чудову спортивно-тренувальну базу «Кірша», де відбувалася гра, а раджу вам знайти інформацію про неї, включаючи фотографії, у Інтернеті. Зробіть це обов’язково, бо аналогів СТБ «Кірша» у Європі немає. Вважаю, що це гордість не тільки клубу «Шахтар», а й всієї нашої держави, адже такі спортивні об’єкти, безумовно, створюють позитивний імідж Україні, принаймні, − у сфері футболу. З перших хвилин гри стало зрозумілим, що вона буде справжньою битвою лідерів. На полі були суперники, що гідні один одного. Перший гол не забарився й забили його аграрії. Хавбек Олександр Батраченко зробив небезпечну передачу у штрафний майданчик на Віталія Горобця. Той прийняв її та почав обробляти м’яча під удар. В цей самий момент захисник шахтарів збиває його з ніг… Арбітр зустрічі Антон Ісаєв з Запоріжжя показує на позначку. Пенальті реалізував Юрій Гріщенко. Рахунок стає 0:1. Це була 12-а хвилина матчу. А вже за три хвилини (на 15-й) капітан команди «УкрАгроКом» Сергій Пономаренко, за амплуа захисник, робить рахунок 0:2. Це було так. Після порушення правил з боку господарів, він пробивав штрафний удар з відстані приблизно 16 метрів до воріт. Це був не удар, а справжній шедевр футболу, адже м’яч оминув стінку та влетів у праву від голкіпера гірників дев’ятку! У тренерському штабі головківців з радістю отримали цей дуже важливий та красивий подарунок капітана. Два гола за п’ятнадцять хвилин! Такого хлопці з Донецька явно не очікували. Вони почали робити все, щоб відігратися.  На 35-й хвилині нападник команди «Шахтар-3» Максим Цвик виходить віч-на-віч з голкіпером гостей Ярославом Швецом, потужно пробиває низом  та забиває гол. Рахунок стає 1:2. Цей забитий м’яч підбадьорив донечан. Вони продовжували атакувати, але на перерву команди пішли при рахунку 1:2.

Другий тайм  проходив у гострих атаках з обох сторін, але нечисленні, нажаль, глядачі більше голів так й не побачили. Зустріч завершилась з рахунком 1:2. Після гри головний тренер аграріїв Юрій Гура перебував у гарному настрої, але був не багатослівним. Він підкреслив, що в індивідуальних та командних діях суперника відчувається добра футбольна школа, якою, власне, й славиться академія клуба «Шахтар», а також зазначив, що основні ігри ще попереду…

 Після цієї перемоги «УкрАгроКом» набрав 23 очки та вперше у історії очолив турнірну таблицю у своїй групі! Отже, шанувальники статистики, запам’ятайте цю дату – 15 вересня 2012 року!

 Наступна гра (13 туру) відбудеться на стадіоні «ГОЛовківський» 19 вересня у середу. «УкрАгроКом» приймає «Севастополь-2». Запрошуємо всіх земляків  підтримати рідну команду! Вболіваємо за наших!

 В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору