Новини ЗМІ

Аграрії перемогли гірників

10:33, 10 вересня 2012

У 11 турі чемпіонату ПФЛ (друга ліга, група Б) «УкрАгроКом» Головківка приймав команду «Гірник-Спорт» Комсомольськ. Рахунок зустрічі 3:0.

 «УкрАгроКом» – «Гірник-Спорт» – 3:0 (1:0)

 09.09.2012 року, початок 16.00, стадіон «ГОЛовківський», оцінка поля – 5, глядачів – 400, температура  +22.

 Суддівська бригада: арбітр – Вадим Саік (Одеса), асистенти арбітра – Михайло Юхименко (Луцьк), Петро Котубей (Закарпаття), четвертий арбітр – Віктор Копієвський (Кіровоград).

 Інспектор ФФУ – Ольшанецький Василь (Івано-Франківськ).

 ПФК «УкрАгроКом»: Швець, Пономаренко – капітан, Радевич, Мамонов, Ломко, Батраченко (Твердоух, 90+1), Степанюк, Гріщенко (Білоусов, 82), Горобець (Каліновський, 75), Фальковський (Волков, 65), Савченко (Вдовіченков, 46).

Запасні: Шоботенко, Місюра.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 Почесний президент клуба – Анатолій Іванович Кузьменко.

 ФК «Гірник-Спорт»: Кліщук, Голядинець, Слука – капітан, Швей, Ковтун, Ничипорук, Ротань Петро, Ротань Олексій (Дяченко, 80), Місяйло, Солонинко (Бажан, 46), Манасян (Панасенко, 61).

Запасні: Бабкін, Худченко, Порошенко, Халілов.

 Тренер – Ярослав Бобиляк.

 Попередження: Манасян, 52; Ковтун, 57; Степанюк, 61; Швей, 69; Мамонов, 80; Панасенко, 80; Волков, 90; Місяйло, 90.

Голи: Ломко, 13; Вдовіченков, 90; Білоусов, 90+2.

 Це була перша офіційна зустріч давніх спаринг-партнерів, адже у минулому сезоні ці команди виступали у різних групах – головківці у групі А, а комсомольці у звичній для себе групі Б. Товариські матчі цих команд завжди відрізнялися безкомпромісністю та дуже впертою боротьбою за перемогу. Офіційна гра цю тенденцію підтвердила. А до неї обидва спортивних колективи підійшли з п’ятьма поспіль перемогами (з урахуванням кубкових зустрічей) та обидва дісталися 1/16 фіналу розіграшу Кубка України. А от у турнірній таблиці попереду були головківці, які займали 4 строчку та мали у активі 17 очок. «Гірник-Спорт» був на 7 позиції та мав 13 очок.

 Початок гри був за господарями, яки пропускали попередній (десятий) тур, що дозволило регенерувати спортивні кондиції футболістів та трохи відпочити у колі своїх родин. На 11-й хвилині нападник господарів Сергій Савченко вийшов віч-на-віч з голкіпером гірників Андрієм Кліщуком та з малої відстані пробив повз ворота. А от Олександр Ломко – захисник аграріїв, що забиває голів на менше ніж форварди – свого шансу не впустив.  На 13-й хвилині він на замаху обдурив голкіпера гостей та з цією хитринкою спокійнісінько запустив сферу у сітку воріт команди з берегів Дніпра. Рахунок стає 1:0. Підопічні Ярослава Бобиляка, щоби відновити рівновагу, кинулися у атаку. На 16-й – вже Ярослав Швець нейтралізував підступний удар форварда гостей.  Гра так й ішла в обміні атаками до самого кінця першого тайму, але на перерву команди пішли при рахунку 1:0 та, що особливо приємно, без жовтих карток.

Другий тайм почався з замін. Обидва тренери підсвіжили сили своїх команд. Це правильно, адже зустріч проходила на дійсно реактивних швидкостях.  Бажання відігратися будь що, часами приводило до порушень правил з боку гірників. Деякі з таких фолів тягнули на жовті картки, які, власне, й показував арбітр з Південної Пальміри Вадим Саік. А гра тим часом набирала обертів… Почали відповідати фолами й аграрії. Гра стала більш жорсткою та жорстокою. Але арбітр Вадим Саік, до його честі, тримав руку на пульсі двобою й держав ситуацію під контролем. Забігаючи наперед відзначу, що аграрії у своєму пасиві у підсумку мали три «гірчичника», а гірники – п’ять.  Що стосується гольових моментів, то вони у  аграріїв сипалися як з рогу достатку, а от реалізації так й не було. Знову змарнував багато моментів форвард головківців – вихованець олександрійського футболу – Андрій Вдовіченков.  Ось деякі з них. На 67-й хвилині він впритул наблизився до воріть гостей та замість того щоби потужно пробити по них він зробив передачу у нікуди. Особисто у мене було таке враження, що він чи то розгубився, чи то не повірив сам собі, що має шанс забити гол, чи то злякався, що може не забити. От й не забив! На 78-й він знову б’є, але м’яч летить повз ворота. На 83-й хвилини Андрій Вдовіченков в черговий раз марнує чудову можливість подвоїти рахунок. Біда!  Але палки прихильники Андрія з трибун його підбадьорювали вигуками: «Ти ще заб’єш, Андрію!». Й він дійсно забив! Сталося це на останній (90-й) хвилині зустрічі. Його потужний удар не зміг парирувати голкіпер Андрій Кліщук. Рахунок стає 2:0. Стадіон вибухнув радісними вигуками та скандуванням: «Андрій! Андрій! Андрій!». Але це був не останній гол «у роздягальню». Доданий час склав три хвилини. Тут й відзначився забитим голом Євген Білоусов, що вийшов на заміну на 82-й хвилині. Він під гострим кутом дуже точно та потужно пробив у дальній кут воріт низом та зафіксував на табло остаточний рахунок матчу – 3:0. Ця важлива перемога вивела команду Юрія Гури на другу сходинку турнірної таблиці у групі Б, але святкувати ще зарано…

 Наступну зустріч  «УкрАгроКом» грає 15 вересня у Донецьку з лідером групи командою «Шахтар-3». А 19 вересня у середу на стадіоні «ГОЛовківський» аграрії зустрінуться з командою «Севастополь-2». Запрошуємо всіх на стадіон! Вболіваємо за наших!

 В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору