Новини ліги

Відбувся фінал кубка Київської області

11:38, 28 серпня 2012

26 серпня на стадіоні «Ювілейний» в місті Буча відбувся фінал кубка Київської області з футболу. Почесними гостями урочистостей та матчу-фіналу стали голова ОДА Київщини Анатолій Присяжнюк, президент ПФЛ Мілетій Бальчос, перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко, ветерани українського футболу Володимир Мунтян, Андрій Біба, Андрій Баль, Ігор Самохід, Володимир Трошкін, а також ветеран суддівського корпусу України Ігор Качар.

Фінальному матчу між командами ФК «Діназ» Вишгород та СК «Чайка» Києво-Святошинського району передувала святкова програма, організована під егідою облдержадміністрації та Федерації футболу Київської  області, які очолює Анатолій Присяжнюк. В урочистостях взяли участь дитячо-юнацькі команди всіх районів та міст Київщини, яким губернатор подарував футбольні м’ячі на знак всебічної підтримки та розвитку футболу в області.

Сам матч між командами-фіналістами проходив у рівній боротьбі та на доволі високому рівні підготовленості й майстерності. Переможцем фінального матчу та володарем кубка області стала команда «Діназ» із Вишгорода, що подолала суперників із рахунком 1:0.

Після завершення матчу губернатор області вручив переможцям заслужений кубок. У свою чергу Мілетій Бальчос нагородив ФК «Діназ» спеціальним призом Професіональної футбольної ліги.  

За словами президента ПФЛ у перспективі обидва клуби – фіналіст та переможець турніру – мають усі шанси набути статусу професіональних. Зокрема Мілетій Бальчос зауважив, що Київська область наразі вирізняється залученням широких верств населення до футболу – від дітей до дорослих, що значно збільшує шанси на його подальший розвиток.  «Ставши учасником сьогоднішнього свята, я черговий раз переконався у тому, що у низці областей України влада бере активну участь у розвитку футболу та спортивної інфраструктури. Лише уявіть, на Київщині в обласних змаганнях з футболу різного рівня беруть участь близько 500 команд. Іншими прикладами такої масштабної роботи є Полтавська, Кіровоградська та Черкаська області. Ну а лідером у цьому сенсі, на моє переконання, є Сумська область, де за всебічної підтримки губернатора Юрія Чмиря, який також є головою обласної федерації футболу, здійснюються найсміливіші проекти з будівництва та розширення спортивної інфраструктури, а відтак – залучення дітей та дорослих до занять футболом», зазначає Мілетій Бальчос.   

 Крім цього, під час проведення урочистостей відбулася зустріч голови ОДА Київської області Анатолія Присяжнюка та президента ПФЛ. У ході розмови очільник регіону наголосив, що його основним завданням стосовно розвитку футболу є створення належної спортивної інфраструктури у кожному населеному пункті області – будівництво футбольних полів та стадіонів.

«Ця програма вже доволі успішно реалізується», -  підкреслив Присяжнюк. «В багатьох селах та містах зведено нові стадіони, утворюються футбольні осередки та дитячо-юнацькі футбольні школи. Крім цього, наша програма передбачає утворення футбольних клубів з перспективою участі у змаганнях серед команд-професіоналів».   




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору