Новини ЗМІ

"УкрАгроКом" виграв у лідера

12:05, 27 серпня 2012

У 8-му турі чемпіонату ПФЛ України (друга ліга, східна група Б) «УкрАгроКом» Головківка на своєму полі грав з лідером групи – командою «Мир» Горностаївка Новотроїцького району Херсонської області. Рахунок зустрічі  2:1.

  26.08.2012, початок 17.00, стадіон «ГОЛовківський», оцінка поля – 4, кількість глядачів – 500, температура + 32.

 Суддівська бригада: Володимир Міланич (Миколаїв), Валерій Кисельов (Суми), Руслан Єрмоленко (Чернігів), Наталя Алексахіна (Кіровоград).

 «УкрАгроКом»: Швець, Ломко, Мамонов, Радевич, Пономаренко – капітан, Батраченко, Волков (Степанюк, 79), Марущук (Вдовіченков, 22), Гріщенко (Твердоух, 72), Горобець (Каліновський, 59), Фальковський (Білоусов, 69).

Запасні: Шоботенко, Бойченко.

Головний тренер – Юрій Гура.

 «Мир»: Середа, Головко (Чмеленко, 81), Осьмачко – капітан, Рябченко, Ленський (Хомутов, 65), Шипа (Оніщенко, 59), Зайцев, Довбиш, Савченко, Драголюк, Скоцький.

Запасні: Гашин, Лахнюк.

Головний тренер – Олександр Сапельняк.

 Попередження: Шипа, 34; Батраченко, 40; Радевич, 52; Вдовіченков, 83; Твердоух, 88.

Голи: Фальковський, 24; Драголюк, 28 – пенальті; Вдовіченков, 75.

 Ця гра була своєрідним дербі аграріїв. Агрофірма «Мир» з Херсонщини та ТОВ «УкрАгроКом» з  Кіровоградщини займаються досить успішно як сільським господарством, так й футболом. Але не тільки ця обставина привертала увагу  фахівців та вболівальників до двобою. Справа в тім, що «Мир» до цієї зустрічі йшов у сезоні 2012/2013 без жодної поразки та був лідером групи Б. Питання: «Чи зуміють зупинити безпрограшну ходу  горностаївців футболісти з Головківки?» – хвилювало всіх без винятку, хто цікавиться  футболом другого дивізіону ПФЛ України. Саме тому багато хто з експертів цей поєдинок називав центральним матчем туру. Погоджується з ними й автор цих рядків.

 Гра почалася з атак господарів поля та вже на 4-й хвилині Юрій Гріщенко пробивав штрафний неподалік від лінії карного майданчика, але захисники ліквідували небезпеку, відбивши м’яча. Футболісти з Херсонщини почали потужно контратакувати. На 9-й хвилині довелося попрацювати Ярославу Швецю, який перервав політ м’яча, що летів у площину його воріт. Після того, як на 11-й – Андрій Марущук не зміг замкнуту передачу Віталія Горобця, з трибун прокричали: «Назріває гол! Так тримати!». Але гра йшла від одних воріт до інших, а от голу так й не було. Чергову загрозу для воріт гостей створив Олег Волков на 19-й хвилині. Він прорвався у воротарський майданчик та пробив якось прямолінійно, влучивши у лежачого захисника гостей. А треба було зіграти технічно, а саме  – перекинути м’яча через цього футболіста. От тоді гол міг би відбутися… На 23-й – свій шанс відзначитися забитим м’ячем не використав Юрій Гріщенко. Він добре пробив від лицевої лінії, але впевнено зіграв голкіпер гостей Віталій Середа. Забігаючи наперед відзначу, що саме він, як на мене, був найкращим у складі «Миру». За весь час гри він стільки разів рятував свою команду, що порахувати неможливо! Молодець Віталій Середа!

А якщо до цього додати впевнену гру нападників горностаївців та їх надійний захист, то стає зрозумілим чому вони стали лідерами групи. Украгрокомівці продовжували тиск. Погоджуюся з вболівальниками, яких зібралося цього вечора на головківському красені-стадіоні доволі багато,  – у повітрі дійсно витав запах голу… Й гол відбувся! Його автором став форвард господарів Євген Фальковський, який на 24-й хвилині пробив низом дуже потужно та влучно, при цьому технічно та хитро перегравши захисників. Рахунок стає 1:0. А вже на 27-й – рахунок міг подвоїти Віталій Горобець, але він не попав у площину воріт. Несподіванка чекала головківців на цій же хвилині. У боротьбі біля (роблю акцент на цьому слові) свого штрафного майданчика головківці збили з ніг когось з своїх опонентів. Та арбітр, якій був далеченько від міста події, чомусь призначив пенальті. Якщо на чемпіонаті Європи та й в нашій прем’єр-лізі (матч Іллічівець – Говерла, що відбувся 25 серпня 2012 року)  навіть забиті голи не зараховують, то що тут казати про суддівство у найнижчому дивізіоні українського футболу! Навіть не хочу далі коментувати. Так от, гол з сумнівного пенальті забив (на 28-й хвилині) дев’ятнадцятий номер гостей  Андрій Драголюк. Рахунок стає 1:1.

Мабуть таке несправедливе  рішення арбітра розлютило головківців. Вони кинулися в бій великими силами. За короткий проміжок часу вони створили стільки гольових моментів, що я навіть не встиг їх всі зафіксувати на папері. Треба відверто сказати, що господарі були дуже акцентовані на забитті голу. Але, як на зло, м’яч на хотів залітати у сітку воріт хлопців з Херсонщини. На 44-й – десь з метрів 25-и дуже класно пробив по воротах Юрій Гріщенко. Тільки поперечина врятувала горностаївців від голу. Під кінець тайму появилися й перші «гірчичники». У першому таймі по цьому показнику теж нічия 1:1 (Олександр Шипа та Олександр Батраченко). Доданий час склав 2-і хвилини, але рахунок так й залишився 1:1.

 Початок другого тайму був таким стрімким, як водоспад. Мабуть тренери обох команд добряче «накрутили» своїх підопічних у роздягальнях під час перерви. Дуже красиву багатоходову комбінацію  розіграли украгрокомівці на 48-й хвилині, але удар у площину воріт парирував голкіпер гостей Віталій Середа, свою думку про якого я вже висловив. Гра була дуже динамічною. Відзначу, що високий темп тримався всю зустріч, а це свідчить про добрі фізичні кондиції обох колективів. Це дуже важливий показник у спорті. Цікавий момент відбувся на 53-й хвилині. Захисник гостей, начебто, зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. Але арбітр на позначку не показав. Чи була гра рукою я не можу стверджувати на сто відсотків, але трибуни були дуже обуреними… Свою думку про наше суддівство я теж вже висловив. На полі склалася якась парадоксальна ситуація. Головківці створили безліч гольових моментів та жодного з них не довели до логічного завершення, тобто до взяття воріт! Ось декілька з них. На 56-й хвилині – головою б’є Олександр Ломко, та голкіпер ловить м’яча.

На 61-й Євген Фальковський пробивав з близької відстані, але невлучно. На 62-й спочатку не реалізував свою можливість забити гол Олександр Каліновський, що вийшов на заміну, а потім схибив Андрій Вдовіченков. На 67-й реально міг подвоїти рахунок Данило Мамонов, але на перешкоді йому став воротар гостей. На 74-й знову багатоходова комбінація господарів й знову добре грає голкіпер Віталій Середа! Та  другий гол вболівальники таки дочекалися. Його автором став Андрій Вдовіченков, який своїм ударом на 75-й хвилині не залишив ніяких шансів воротарю горностаївців. Це був навіть не удар, а вибух динаміту або тротилу. Рахунок стає 2:1. Після цього голу так само вибухнули й трибуни стадіону! Що там творилося, описати словами просто неможливо! Граючи  відверто на відбій, горностаївці намагалися контратакувати, але цього разу щось збилося в безпрограшному механізмі «Миру». Матч так й завершився з рахунком 2:1.

 Маю покаятися. Я у великому боргу перед захисниками нашої команди. Ви знаєте, як це буває у журналістів, що пишуть про футбол. Якщо команда програє, то завжди винен голкіпер чи захисники, або вони разом. А якщо команда виграє, то форварди молодці, а от про захист переможців – ні слова. Маю відверто сказати, що останні ігри нашої команди захист грає так надійно, що можна посилатися на нього, як на приклад, як на зразок. З великою гордістю назву тих, хто грає у лінії захисту. Перш за все, це наш славетний капітан Сергій Пономаренко, поруч з яким грають досвідчені Сергій Радевич та Олександр Ломко, Данило Мамонов та Євген Місюра (в цьому матчі він не грав). Дуже часто допомагають захисту хавбеки Олександр Батраченко, Олег Волков, Юрій Степанюк… Це й є наша команда! Й як у цьому контексті не пригадати події минулого сезону – дебютного для нашої команди. Дуже авторитетні футбольні експерти та видання у сезоні 2011/2012 «охрестили» ПФК «УкрАгроКом» (цитую): «відкриття сезону», «міцний горішок», «гроза авторитетів». Що ж, ця гра  статус нашої команди як «грози авторитетів» підтвердила! Головківці перемогли лідера – команду «Мир» – та перервали їх безпрограшну серію.  А ми чекаємо нових перемог головківців!

 Наступний (9-й) тур  1 вересня ПФК «УкрАгроКом» грає у Ялті з місцевою «Жемчужиною». Згідно з календарем, 10-й тур 5 вересня аграрії пропускають, а у 11-му турі, що відбудеться 9 вересня у неділю, на стадіоні «ГОЛовківський» вони зіграють з командою «Гірник-Спорт» з Комсомольська. Отже,  до зустрічі на нашому стадіоні!

 P.SПопулярна та авторитетна газета «Український футбол» за 23 серпня 2012 року № 88 дала анонс матчу «УкрАгроКом» – «Мир» та зробила свій прогноз рахунку – 1:0. Видання вірно назвало майбутнього переможця  та й з рахунком помилилося не на багато.

 В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору