Новини ЗМІ

«Славутич» в рідних стінах розібрався з херсонським «Кристалом»

11:04, 27 серпня 2012

«Славутич» Черкаси – «Кристал» Херсон  3:1 (1:0) 

 Дата матчу – 26.08.2012 р.

7 тур. м.Черкаси. Центральний стадіон. 3400 глядачів. +31. Поле – 4. Початок о 18.00.

Штучне освітлення з 80-ої хв.

 Арбітри: Ю.Іванов, С.Горбас (обидва – Донецька обл.), О.Полянін (м.Сімферополь).

Інспектор матчу: Ю.Буренко (м.Київ).

 «Славутич»: А.Лєнчінков, С.Таран (Р.Мірошніков, 46), Є.Тарасенко, О.Тарасенко, М.Лисоконь, О.Фабунмі (О.Лобов, 61), Є.Гуд, О.Ніколайчук (Д.Кошелюк, 66), Ш.Вайда, М.Сергійчук (А.Матвієнко, 88), С.Белмохтар (Р.Дацюк, 46). Запасні: Т.Чоларія, В.Горкун. Тренер: О.Кирилюк.

 «Кристал»: Д.Карой, В.Лілик, Л.Щербина (С.Цибульський, 74), Д.Кузнєцов, Є.Нікіщенко, О.Леонов (Є.Борисюк, 74), В.Гайдаржі (М.Грамм, 83), Ю.Комягін, А.Сітало, О.Мазуренко (О.Олійник, 46), А.Барладим (І.Сомов, 46). Запасні: Д.Касперович, В.Скидан. Тренер: Р.Новіков.

 Голи: Ш.Вайда (21), М.Сергійчук (52, 69) – А.Сітало (78 пен.).

Попередження: Д.Кошелюк (75) – А.Сітало (13), Є.Нікіщенко (30), О.Мазуренко (30), В.Гайдаржі (32), В.Лілик (90).

 Статистика особистих взаємовідносин на рівні команд майстрів до звітного поєдинку налічувала ювілейні 50 матчів та засвідчувала повний паритет у суперництві – обидва непримиренні табори мали у своєму активі по 19 перемог. Тож черкаський «Славутич», у рідних стінах упевнено і невимушено розібравшись з аутсайдером групи «А» – херсонським «Кристалом», схилив шальки історичних футбольних терезів на свій бік.

Команди не стали форсувати події зі стартового свистка. Розвідки боєм завершилися дальніми ударами Валерія Гайдаржі («Кристал») та Олександра Ніколайчука («Славутич»).

Поступово, як і личить господарям, черкащани перебрали важелі гри до своїх рук. Снайпери славутчан спочатку пристріляли ліву стійку воріт гостей, а потім здійснили результативне влучання. Спочатку ударам Олавале Фабумні з-за дуги та Шандора Вайди зі штрафного бракувало лічених сантиметрів до мети. А потім, на 21-ій хвилині, коли здавалося, що швидка атака господарів вже захлинулася, Михайло Сергійчук все ж проштовхнув м’яча на хід Вайді, який рикошетом від все тієї ж лівої стійки вразив ворота суперника.

Дві нагоди закріпити успіх змарнували господарі: після навісу Вайди головою на точність пробивав Саїд Белмохтар, а Сергійчук, вискочивши один на один, перекинув і голкіпера, і поперечку воріт приїжджої команди.

Відчувши невелике послаблення, херсонці перед перервою провели низку атак на ворота «Славутича». Так, Юрію Комягіну вдалося прорватися через центр захисту, проте з влучним ударом у півзахисника «Кристалу» не склалося. А Олександр Леонов під час розіграшу кутового намагався пробити захищений  Андрієм Лєнчінковим ближній кут воріт.

Господарі після перерви вирішили не відкладати в довгу шухляду вирішення питання переможця у матчі. З виходом на заміну Рената Мірошнікова та Романа Дацюка більш потужно на атаку запрацював правий фланг черкащан. І вже на 52-ій хвилині навіс  Вайди з флангу ударом головою замкнув Михайло Сергійчук – 2:0. А от свою гольову нагоду гості не використали: залишившись без опіки захисників, Олександр Леонов не зміг пробити голкіпера славутчан – Лєнчінков у стрибку відвів загрозу на кутовий.

Довів рахунок до розгромного Сергійчук – Михайло знову відзначився ударом головою, але на цей раз після навісу Дмитра Кошелюка. У наступній же атаці Михайло міг оформлювати хет-трик, проте постріл у нападника господарів вийшов несильним. За «Кристал» ледь не зіграв підступний рикошет від спини Олександра Лобова після удару Дмитра Кузнєцова з-за меж карного майданчика.

На 78-ій хвилині черкащани «напрацювали» необов’язковий пенальті, який чітко реалізував Артем Сітало. Рахунок 3:1, власне, і став підсумковим результатом календарної гри сьомого туру. Приємно відзначити, що господарі завершували звітний поєдинок, маючи на полі у своєму складі відразу вісьмох вихованців черкаського футболу!

У наступному турі, у День Знань, відбудеться центральний матч першого кола – «Славутич» завітає до Чернігова на річкове дербі.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору