Новини ЗМІ

«Енергія» - «Мир» - 1:2

14:09, 9 серпня 2012

«Енергія» - «Мир» – 1:2 (0:1).
8 серпня, 18.00. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія». Поле: 4. Темп.: +31, 2000 глядачів.
Судді: Саік В., Дарійчук С., Река А., Жосан І. 
Делегат ФФУ: Кошура В.

«Енергія»: Жуков, Масюткін, Козін, Філіппов, Дмитровський (Горбачов, 56), Пуляєв, Бічевой (Кондратюк, 76), Черняєв, Риженко, Муковозов, Стецюк (Логвиненко, 69). 
Запасні: Остапенко, Вітенко, Мостіпан, Трейтяк.
Тренер: Юрій Окул.

«Мир»: Середа, Головко, Осьмачко, Чмеленко (Зайцев, 46), Лахнюк, Шипа (Онищенко, 74), Рябченко, Ленський (Довбиш, 62), (Савченко, 69), Доценко, Скоцький. 
Запасні: Гашин, Хомутов.
Тренер: Олександр Сапельняк.

Голи
: Риженко (57) – Драголюк (37 –п.), Савченко (88).
Попередження: Пуляєв (85) – Чмеленко (32), Рябченко (57).

СТАТИСТИКА
(в дужках показник першого тайму)
«Енергія» - «Мир» 
16 (8) Удари 11 (7)
5 (2) Удари в площину воріт 7 (3)
16 (7) Порушення правил (6) 12
2 (1) Кутові 7 (3)
Офсайди 2 (1)


У п’ятому турі чемпіонату України у Новій Каховці відбулося дербі херсонської області, в якому зійшлися місцева «Енергія» та «Мир» із с. Горностаївка Новотроїцького району. У напруженому протистоянні перемогу здобули гості, хоча по ходу гри, на наш погляд, нічия могла бути дійсним відображенням подій, які відбувалися на полі упродовж усього ігрового часу.
Уже на 2 хвилині матчу господарі повинні були відзначатися голом, однак Муковозову не пощастило влучно замкнути простріл із лівого флангу. За пару хвилин «Енергія» ще раз спробувала знайти успіх дальнім ударом – теж повз рамку. «Мир», впевнено утримавши стартовий натиск місцевої команди, перейшов до творення власних атак. 
Гостям це вдавалося доволі успішно. «Аграрії» активно задіювали фланги і навісні передачі. Кілька небезпечних проходів вдалося Романові Ленському, чиї навіси знаходили завершення у вигляді ударів по володіннях Жукова. У новокаховчан запам’ятався класний постріл Черняєва, після якого м’яч ледь не влетів за комір Середі. Гості на це відповіли небезпечними ударами Драголюка і Доценка, з якими впорався захист господарів. Хорошу нагоду у першому таймі мав Риженко, але удар Дениса парирував воротар суперника. Ближче до кінця тайму гра протікала на зустрічних курсах, командам не вдавалося встановити чітку перевагу одна над одною. Утім, шанс вийти вперед, на 37 хвилині, отримали гості. Козін не встигає за Ленським у штрафному майданчику і зупиняє останнього із порушенням правил – пенальті. Настирливий Драголюк впевнено реалізовує одинадцятиметровий – 0:1. Незабаром господарі отримали шанс у вигляді штрафного удару, але удар метрів із 20 відверто змарнували.
Після перерви «Енергія» помітно пожвавилася. Новокаховчани стали агресивніше діяти у відборі, з’явилося більше передач на нападників і вдалих обіграшів із партнерами. В одній з атак гості сфолили на Муковозову поблизу карної зони. Пробивати взявся Риженко. Затамувавши подих, місцеві глядачі вірили в успіх цього моменту, і Денис не підвів їх сподівань. 8-й номер «Енергії» ювелірним ударом у «дев'ятку» змусив капітулювати Середу – 1:1. Надалі новокаховчани почали діяти значно впевненіше, але менш агресивно, і поступово ініціатива перейшла на бік горностаївців.
Підопічні Олександра Сапельняка виглядали більш сконцентрованими у своїх діях. Гості виконали пару штрафних у небезпечній відстані від воріт «жовто-чорних», після одного з яких Жукову довелося вступити у гру і у красивому стрибку перевести м’яч на кутовий. Однак атаки «Енергії» також були не беззубими. Запам’ятався хороший прохід Риженка і пас на Логвиненка, який лівою крутив у дальній кут – повз ворота, а також удар Черняєва з носка, який теж прийшовся мимо воріт. За кілька хвилин до кінця гри напруга в матчі помітно зросла, футболісти стали часто помилятися через втому і спеку. Утім, гостям таки вдалося перехилити шальки терезів на свою користь. Владислав Савченко, який змінив на полі автора першого голу Драголюка виявився найрозторопнішим у штрафному майданчику «Енергії» на 88 хвилині гри і скористався помилкою захисників, які не змогли втримати затяжну атаку – удар у нижній кут і… прикрі 1:2 для нашої команди.
Знову новокаховчани особливо не поступалися за грою, непогано діяли в атаці, але не змогли протиставити досвідченому і більш зіграному супернику вагомих аргументів, аби здобути залікові очки. «Мир» нині впевнено очолює групу «Б» із 13 очками. У новокаховчан залишається 5 очок, що нараз відповідає восьмій сходинці у турнірній таблиці.

Прес-служба ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору