Новини ЗМІ

ТАКА ОЧІКУВАНА ПЕРЕМОГА «СКАЛИ»

08:43, 23 липня 2012

Через екстрені зміни в складі учасників першості, стрийська «Скала» стартувала в сезоні 2012/2013 років лише 21 липня. Команда Володимира Реви приймала зухвалого дебютанта, який просто феєрично відіграв у першому турі, розбивши «Єдність» - 4:1. Проте витримати виїзний іспит «армійці» виявились неспроможними, поступившись молодим стриянам за всіма статтями.

«СКАЛА» ПОЧИНАЄ З ПЕРЕМОГИ

«Скала» (Стрий) – СКА (Одеса) - 2:0 (1:0). 
21 липня 2012 р. 17 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 13  градусів. 600 глядачів. Арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми). Асистенти арбітра – Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Олег Найко (Чернівці). 4-й арбітр – Юрій Карп’як (Львів). Інспектор ФФУ – Андрій Звєрєв (Бровари).
«Скала»: 89. Василь Шпук, 16. Тимур Рустамов-к., 2. Роман Козак, 3. Михайло Басараб, 
22. Юрій Антонів, 4. Олег Дмитренко, 33. Андрій Ковальчук, 10. Віталій Дністрян (8. Назар Кміть, 88 хв.), 11. Володимир Пришнівський (29. Володимир Кайдрович, 69 хв.), 14. Василь Цюцюра (9. Віталій Лазаренко, 65 хв.), 88. Микита Зайченко (7. Іван Созанський, 84 хв.).
Головний тренер – Володимир Рева. 
СКА: 1. Андрій Череднюк, 2. Леонід Гусак (22. Олександр Бабенцов, 42 хв.), 3. Володимир Павлик, 6. Рустам Циня, 13. Микола Лисий, 4. Андрій Додик (17. Євген Каретний, 54 хв.), 5. Максим Гавриленко, 19. Іван Короткий-к., 7. Олександр Березовський (21. Владислав Гуляєв, 59 хв.), 10. Богдан Поляхов (8. Пилип Попов, 54 хв.), 11. Вадим Яворський (14. Дмитро Жевлаков, 54 хв.).
Головний тренер – Ігор Негара.
Голи: Тимур Рустамов (34), Віталій Дністрян (63).
Попередження: Юрій Антонів (59), Віталій Лазаренко (88) – Богдан Поляхов (51), Андрій Череднюк (79).
Вилучення: Олександр Бабенцов (51 – фол останньої надії).

Цьогоріч усі шанувальники стрийської команди зачекалися звитяги «Скали», яка ще у 2012 році не знала смаку перемоги. А одеські армійці – новачки другої ліги – здивували усіх, розтрощивши у першому турі старожила другої ліги – «Єдність» - 4:1. Отож, матч обіцяв бути цікавим і безкомпромісним.

Проте, як показала сама гра, справжньої боротьби не вийшло. Звітний матч можна охарактеризувати як зустріч не використаних моментів, адже при такій тотальній перевазі стриянам вдалося забити лише двічі. Шкода лише, що цього не побачили фанати «Скали», які чи то проігнорували цю зустріч, чи поїхали до Львова, де в цей час відбувалося одразу два поєдинки прем`єр-ліги.

Гості з перших хвилин були притиснуті до власних воріт і так тривало до останніх секунд зустрічі. Перший небезпечний момент біля воріт СКА виник вже на 4-й хвилині. Василь Цюцюра, який забігаючи наперед разом з Володимиром Пришнівським були головними конструкторами більшості створених «Скалою» моментів, прострілив з лівого флангу, але в останню мить з-під ніг Віталія Дністряна захисник встиг вибити м`яч на кутовий. Через хвилину чудовий дальній удар вдався Олегу Дмитренку: шкіряний потрапив у ліву хрестовину. На 8-й хвилині повторився епізод, який був на 4-й хвилині, з тією лише різницею, що захисник гостей випередив Зайченка. На 11-й хвилині Пришнівський у своєму стилі вивів на побачення з воротарем СКА Цюцюру, щоправда, передача була трохи засильною і голкіпер та лівий вінгер «Скали» одночасно торкнулися м`яча і опинилися на газоні, зазнавши ушкоджень. Після надання медичної допомоги, обидва продовжили гру, хоча для Цюцюри це зіткнення просто так не минулося. Вже у другому таймі, після чергового грубого підкату з боку гравця СКА, Василь через травму був змушений залишити поле.

На 21-й хвилині Пришнівський знову тонкою передачею розрізає захист одеситів і виводить віч-на-віч з Череднюком Зайченка. Микита довго замахується і оборонець встигає заблокувати удар.

На 32-й хвилині Пришнівський в черговий раз виводить на ударну позицію, цього разу Ковальчука. Андрій на швидкості по центру увірвався майже до воротарського майданчика, але поки замахувався, щоб пробити по воротах, захисник встиг проштовхнути м`яч на кутовий.

Гол природньо назрівав. Всі очікували цей момент. І він настав на 34-й хвилині. А автором першого голу в новому чемпіонаті, як і належить, став капітан команди Тимур Рустамов. Господарі провели його зі стандарту. Ковальчук навісив з кутового і правий захисник у високому стрибку головою спрямував шкіряного у лівий кут – 1:0.

Подвоїти рахунок «Скала» могла на 40-й хвилині. Володя Пришнівський технічно розкидав по центру кількох захисників і відпасував направо на вільного Дністряна. Віталій прострілив вздовж воріт і воротар в акробатичному стрибку, витягнувшись, знімає смугастого з голови Зайченка.

А що ж гості? Армійці Одеси так і не створили за цілу гру жодного 100% моменту. Вони зрідка відповідали контратаками, проте по-справжньому потурбувати ворота господарів їм вдалося лише одного разу. На перших хвилинах другого тайму Вадим Яворський з правого флангу навісив у штрафний майданчик і капітан одеситів Іван Короткий, якого залишили неприкритим, головою пробив повз ворота. Потім, на 51-й хвилині, було вилучення у гостей – за фол останньої надії. Василь Цюцюра відірвавшись від Олександра Бабенцова, вже готувався завдати удару, але захисник руками звалив півзахисника «Скали» на землю, за що справедливо побачив перед собою «червоне світло».

Після вилучення тиск на ворота СКА ще збільшився. На 63-й хвилині вдалося забити другий гол. Лівий захисник Юрій Антонів зробив простріл в район 11-метрової позначки і Віталій Дністрян переправив м’яч у верхній кут воріт. Через п`ять хвилин інший крайній захисник Рустамов ідеальною передачею вивів на удар Ковальчука, але Андрій не зумів переграти воротаря.

Останню нагоду втретє вразити ворота одеситів не використав наймолодший гравець «Скали» Віталій Лазаренко (зауважимо, що стрийська команда в це міжсезоння заявила до змагань багатьох випускників клубної Академії футболу 1995 року народження), якому асистував Назар Кміть. Удар 17-річного нападника прийшовся поруч зі стійкою.

Тепер «Скала» готуватиметься до кубкового матчу. У першому попередньому етапі Кубка України стрияни 25 липня прийматимуть на своєму стадіоні хмельницьке «Динамо». Матч розпочнеться о 17.00.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору