Новини ліги

Відбулося засідання Центральної Ради

14:36, 17 липня 2012

На засіданні Центральної Ради ПФЛ, що відбулося 17 липня 2012 року, прийнято рішення стосовно висунення кандидатури на посаду президента Федерації футболу. Так, в результаті одностайного голосування члени Центральної Ради вирішили запропонувати ХIV звітно-виборного Конгресу ФФУ кандидатуру Конькова Анатолія Дмитровича, який наразі є спортивним директором футбольного клубу «Сталь» Алчевськ.

Крім цього, у ході роботи учасники засідання обрали делегатів, що братимуть участь у ХIV звітно-виборному  Конгресі ФФУ. Професіональну футбольну лігу представлятимуть президент ПФЛ Мілетій Володимирович Бальчос, віце-президент Ліги Пожечевський Віктор Олександрович та  заступник генерального директора ФК «Шахтар» Донецьк Попов Анатолій Володимирович. Нагадаємо, згідно зі статутними нормами ФФУ, кожен з колективних членів має право бути представленим трьома делегатами.

 Рішенням Центральної Ради зі складу ПФЛ виключено футбольні клуби «Бастіон» Іллічівськ, «Львів» Львів та «Нива» Вінниця. Вищезгадані клуби вирішили не брати участь у чемпіонату з футболу серед команд клубів другої ліги сезону 2012-2013 років через фінансові труднощі.

Крім цього, зміни торкнулися складу самої Центральної Ради. Так, через  втрату футбольним клубом «Львів» членства у ПФЛ, виведено зі складу Ради Грисьо Ярослава Антоновича. На його місце поки не висунуто жодної кандидатури.

Між іншими питаннями члени Центральної Ради заслухали інформацію про підсумки заявки клубів ПФЛ на участь у змаганнях сезону 2012-2013 років. Як доповів на засіданні начальник спортивного відділу Олег Голубєв, заявка команд для участі у чемпіонаті України серед команд клубів першої та другої ліг проводилася у відповідності зі складеним графіком. Так, за результатами заявки до змагань допущено 42 команди 39 професіональних футбольних клубів, в яких виступають 386 футболістів в клубах першої ліги, 230 та 279 гравців у клубах другої ліги груп «А» та «Б» відповідно. Проводити навчально-тренувальний процес  будуть 68 тренерів, що мають дипломи УЄФА PRO-DIPLOM, та дипломи категорії «А» та «В».     




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору