Новини ЗМІ

«СКАЛА» - ВИПРОБУВАННЯ «МЕТАЛОМ»

10:05, 26 червня 2012

Цьогоріч, як ніколи рано, футболісти стрийської «Скали» приступили до підготовки до нового футбольного сезону 2012/2013 років. А причиною цьому послужило прохання головного тренера харківського «Металіста», уродженця Львівщини Мирона Маркевича провести спаринг 23 червня у Стрию. Команди Прем`єр-ліги України, як відомо, матчі першого туру нового чемпіонату України проводитимуть 14 липня (до речі, у День народження українського футболу, а батьківщиного якого є Львів), а команди першого та другого ешелонів вітчизняного футболу свої першості розпочнуть дещо пізніше. Проте, керівництво ФК «Скала» з радістю відгукнулося на пропозицію нашого іменитого земляка і дало згоду на цей матч. Для цього футболісти «Скали» вийшли з короткотермінової відпустки вже 18 червня. Харків`яни, до речі, вперше після закінчення сезону 2011/2012 років традиційно зібралися на тренувальний збір у Трускавці 12 червня. І до цього встигли провести два спаринги 17 червня у Винниках проти місцевого «Руху» (3:2) та 20 червня у Миколаєві проти місцевої ще одної команди Прем`єр-ліги Львівщини ФК «Миколаїв» (7:0). Добряче розім`явшись на аматорах, вихованці Мирона Маркевича вирушили на заключний матч першого збору у Стрий.

 


«Скала» (Стрий) – «Металіст» (Харків) - 2:2. 
23 червня 2012 р. 17 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 28 градусів. 2000 глядачів. Арбітр: Олександр Шандор (Львів). Асистенти арбітра: Ігор Каримов та Юрій Ковальчук (обидва – Львів).

«Скала»: 89. Василь Шпук (1. Володимир Мельниченко, 46 хв.), 16. Тимур Рустамов-к. (15. Юрій Мазур, 40 хв.), 2. Роман Козак, 3. Михайло Басараб (7. Іван Созанський, 73 хв.), 4. Олег Дмитренко, 5. Юрій Антонів (13. Петро Стасюк, 58 хв.), 11. Володимир Пришнівський (18. Василь Цюцюра, 46 хв.), 9. Андрій Ковальчук (6. Назар Мацько, 67 хв.), 8. Назар Кміть (14. Володимир Кайдрович, 46 хв.), 19. Микита Зайченко (17. Віталій Лазаренко, 71 хв.), 10. Віталій Дністрян. 
Головний тренер – Володимир Рева. 

«Металіст»: 89. Володимир Дишленкович, 3. Кристіан Вільягра, 4. Андрій Березовчук, 6. Марко Торсігльері, 17. Сергій Пшеничних (23.Себастьян Бланко, 46 хв.), 8. Едмар-к. (5. Олег Шелаєв, 71 хв.), 19. Хуан Мануель Торрес (77. Андрій Оберемко, 46 хв.), 82. Павло Ребенок, 25. Марлос (99. Артем Радченко, 75 хв.), 7. Тайсон (9. Андрій Воробей, 56 хв.), 21. Джонатан Крістальдо (14. Володимир Лисенко, 56 хв.).
Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Михайло Басараб (14-пен.), Роман Козак (90-пен.) – Кристіан Вільягра (28), Марко Торсігльері (54).

Попередження: Олег Дмитренко (10) – Марко Торсігльері (31).

Вилучення: Марко Торсігльері (90-друге попередження).

       Матч проти гранда українського футболу та одного з найамбіційніших клубів нашої країни викликав у Стрию величезний ажіотаж. Трибуни стадіону «Сокіл» були заповнені майже вщерть. І, слід зазначити, поєдинок видався на славу! Тут було все: відкрита гра, високий темп, незважаючи на спекотну погоду, голи на будь-який смак, попередження і, навіть, вилучення. З перших хвилин молоді гравці «Скали» не знітилися іменитого суперника, а сміливо пішли вперед, шукаючи щастя біля воріт Дишленковича. Вже на 5-й хвилині господарі могли відкрити рахунок. Це Віталій Дністрян пройшов лівим флангом і відпасував у центр штрафного майданчика на Микиту Зайченка, однак удар центрфорварду «Скали» не вдався. Через хвилину, навпаки, вже Зайченко ідеальною передачею вивів на побачення з воротарем «Металіста» Дністряна, якому залишалося лише підставити ногу. Але, на щастя для харків`ян Віталій якимось дивом не влучив по м`ячу і момент було втрачено. Вже в наступній атаці Зайченко на високій швидкості втік від центральних захисників гостей і пробив у правий нижній кут: Дишленкович в стрибку парирував цей удар. В ці хвилини подумав собі, коли ж востаннє я бачив щось подібне, щоб «Металіст» так розгублено виглядав в обороні? І не зміг пригадати…

       За свої старання стрияни все-таки були винагороджені. Після чергової атаки і прострілу у штрафний майданчик, смугастий влучає у руку центрального захисника харків`ян Андрія Березовчука і арбітр матчу Олександр Шандор без роздумів призначає 11-метровий штрафний удар. Цей епізод практично копія чвертьфінального поєдинку Євро-2012 між Німеччиною та Грецією, тоді, пригадуєте, після прострілу Самараса з лівого флангу, рукою зіграв Боатенг… Футбольний вирок бездоганно виконав Михайло Басараб, який як і воротар Василь Шпук, повернувся у «Скалу» з оренди в ФК «Львів».

       Після пропущеного голу, «Металіст» заграв агресивніше, але  й господарі не думали відсиджуватися в обороні. На полі спостерігався відкритий футбол, який так люблять уболівальники. Перший реально небезпечний момент біля воріт господарів виник на 25-й хвилині, після прострілу Кристіана Вільягри, однак Роман Козак, зігравши на випередження, перевів м`яч на кутовий, після подачі з якого Едмар головою влучив у стійку. Відчувши близький «запах крові» харків`яни продовжували насідати. На 27-й хвилині триходівка Тайсон-Ребенок-Кристальдо ледь не закінчилася взяттям воріт, але на щастя для «Скали» після прострілу зліва Ребенка, який разом з Андрієм Оберемком перейшов у це міжсезоння з Полтави, Кристальдо грудьми (!) потрапив в протилежну стійку воріт. Не забивши з майже ідеальних позицій, харків`яни зрівняли рахунок після дальнього удару Кристіана Вільягри з правого флангу. Смугастий підступно пострибав газоном і опинився в нижньому куті. «Скала» у відповідь провела небезпечну атаку правим флангом, де Назар Кміть вміло розібрався з Сергієм Пшеничних, і відкинув під удар Зайченку. Гостей знову врятував серб з українським паспортом…

       Після перерви активніше розпочали другий тайм господарі. Так, на 50-й хвилині захисники «Металіста» з порушенням правил зупинили прохід лівого захисника Юрія Антоніва. Штрафний виконував Віталій Дністрян, який точно подав на Василя Цюцюру, однак удар головою останнього з буквально метра від воріт виявився неточним. Не забиваєш ти, забивають тобі, це старе футбольне правило спрацювало й цього разу. В схожій ситуації після навісу Ребенка центрфорвард «Металіста» Джонатан Кристальдо зумів завдати удар головою, який Мельниченко, що замінив Шпука, парирував просто на Марко Торсігльері. Центральному захиснику команди Мирона Маркевича залишилося лише переправити смугастого у порожні ворота. Так, аргентинський оборонець «Металіста» міг стати гравцем, що приніс перемогу своїй команді, але з героя він перевтілився у антигероя. На 90-й хвилині матчу Торсігльері, що володів мячем у своєму штрафному майданчику, обікрав Цюцюра, і захисник не встигаючи грубо збив з ніг свого візаві. Оскільки це вже було друге попередження, аргентинець побачив перед собою спочатку жовту, а опісля червону картку і змушений був залишити поле. Другий пенальті у матчі майстерно виконав Роман Козак, який розвів Дишленковича і м`яч у різні кути. У підсумку бойова нічия – 2:2.

       Після цієї зустрічі «Металіст» відбуде на тренувальний збір до Австрії, де відбудеться другий і завершальний етап підготовки до нового сезону. А в «Скали» є попередня домовленість на черговий спаринг у Тернополі у найближчу п’ятницю з новачком другої ліги – ФК «Тернопіль». 

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору