Новини ЗМІ

ВОЛОДИМИР РЕВА: ВЕСНЯНА ЧАСТИНА БУЛА МОМЕНТОМ ІСТИНИ ДЛЯ БАГАТЬОХ ГРАВЦІВ «СКАЛИ»

11:49, 15 червня 2012

Розмова з головним тренером стрийської «Скали» Володимиром Ревою за підсумками сезону 2011/2012 років.

- Володимире Сергійовичу, прокоментуйте, будь-ласка, виступ очолюваної вами команди у сезоні, що завершився. Перше коло було більш вдалим, стрияни сезон взагалі розпочали з трьох перемог поспіль а в другому – «Скала» здала свої позиції, і в підсумку фінішувала лише на дев’ятому місці. В чому причина?

- Дійсно чемпіонат був для нас неоднаковим в плані результату. Це пов’язано з тим, що наше завдання готувати кваліфікованих гравців. За підсумками першої частини ми розуміли, що йти в першу лігу нам ще зарано, тому, порадившись з президентом, іншими засновниками клубу, в другій частині ми вирішили виступати дещо іншим складом. Зокрема лідера команди та одного з найкращих бомбардирів другої ліги Михайла Басараба ми віддали в оренду землякам з ФК «Львів». Натомість, дали можливість показати себе іншим молодим гравцям у змаганнях під егідою ПФЛ . Тому що на тренуваннях, це одне, а коли ти проходиш інтегральну підготовку, де зовсім інші суперники, арбітри отут тільки проявляються можливості того чи іншого гравця. Тому ми свідомо пішли на цей крок, для того, щоб в новому чемпіонаті бачити з ким йти в бій. Звичайно, хотілося мати сильніших гравців, тому і результат був би іншим. Але навіть й з тими, хто був у нашій обоймі, ми давали гідний опір, часто навіть перегравали суперників, а якщо й поступалися, то здебільшого з різницею в один м’яч. Очків – мало, але інформації маємо багато. 

- Отже, ви розібралися з тим, на кого можна буде робити ставку в новому сезоні, а з ким доведеться попрощатися…

- Так, нам доведеться розстатися з рядом гравців. Але це не означає, що вони погані виконавці. Це ротація. Всі вони віддали частину свого серця нашому клубу і ми бажаємо їм щасливої футбольної долі в інших клубах. Щодо персоналій. «Скалу» залишать Василь Коропецький, Юрій Мазур, Василь Білий, Володимир Лема ми їх виставляємо на трансфер. Що стосується  інших наших молодих гравців, то вони вже, якщо так можна сказати, технологічно та ідейно готові виступати в нашій друголіговій команді. Це стосується Володі Пришнівського, Юрія Антоніва, Вадима Могилецького. Вони, на нашу думку, активно прогресують, це не означає, що ми в новому сезоні будемо всіх розривати, але з ними ми повинні досягнути більш вагомих результатів. А за рік-два – ще кращого. 

- А як щодо поповнення «Скали»?

- Філософія нашого клубу така, що ми опираємося лише на своїх вихованців через селекцію. Кого візьмемо в юнацькому віці в нашу Академію, як підготуємо, виховаємо того й матимемо в головній команді, яка виступає наразі в другій лізі. За ці два роки до нас приїжджали різні хлопці, навіть з тих же львівських «Карпат», але мало хто залишився. Чому, а тому, що підготовці молоді у більшості клубів надається мінімальна увага. Це для більшості українських клубів не покликання, а норма Регламенту, яка зобов’язує мати власні юнацькі школи. Тому мало хто серйозно займається з молоддю. Це дуже рутинна робота. У більшості клубів як роблять, взяли хлопця на тренування: ти – хороший, ти – поганий. А наш шлях – більш широкий, більш об’ємний, але ми його свідомо вибрали. І добре, що у нас є такі засновники як Микола Кміть, Всеволод Білас, які хочуть і можуть це робити, часто і терпіти, але вони добре розуміють, що відразу, без щоденної важкої роботи, результату не буде. 

- І, наостанок, які плани у команди у підготовці до нового сезону?

- Після матчу з ФК «Куликів» у чемпіонаті Львівської області та випускного вечора наших 17-річних гравців, йдемо у двотижневу відпустку. Далі – продовжимо підготовку тут, у Моршині та Стрию, де у нас є всі можливості для плідної роботи. В Австрію чи Емірати не їдемо. 18 червня ми збираємося тут і починаємо готуватися до контрольного матчу з харківським «Металістом», який заплановано на 23 червня у Стрию. Принагідно хочу подякувати головному тренеру харківського клубу Мирону Маркевичу, який вирішив обрати нашу команду для проведення спарингу. До речі, Мирон Богданович побував у Моршині на грі чемпіонату області «Скали-2» проти винниківського «Руху» і дуже схвально відгукнувся на роботу нашої Академії, інфраструктури клубу, який активно розвивається.  Нам цей матч дуже важливий не у плані результату, а як перевірка своїх можливостей на фоні іменитого  суперника. Тому хотілося б, щоб уболівальники «Скали» прийшли на цю гру і підтримали наш колектив.

- Дякую за розмову. Успіхів «Скалі» у новому сезоні 2012/2013 років.

Розмовляв ЮРІЙ МИХАЛЮК




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору