Новини ліги

У Житомирі відсвяткували 100-річчя футболу

09:44, 6 червня 2012

5 червня у Житомирі відбулися урочистості з нагоди сторічного ювілею з дня народження футболу у Житомирській області.

 Незважаючи на відсутність професіонального футбольного клубу в області, до святкової річниці за сприяння голови Облдержадміністрації області Сергія Рижука підготовлено ряд заходів, що демонструють світлини славного минулого: святковий концерт, знято тематичний документальний фільм, проведено фотовиставки досягнень футболістів області.

В урочистостях взяв участь президент ПФЛ Мілетій Бальчос, який прокоментував подію наступним чином:

«Сторічний ювілей – це епоха становлення житомирського футболу, миті перемог та поразок. За тривалий період свого існування футбольні команди Житомирщини не раз дарували вболівальникам відчуття причетності до гри, стаючи переможцями різноманітних турнірів. Я глибоко переконаний, що невдовзі в Житомирській області з’явиться професіональний футбольний клуб, що виступатиме під егідою ПФЛ, та не раз порадує своїх прихильників перемогами у Чемпіонаті України з футболу».

 Як анонсувала влада, в області проведено ряд футбольних турнірів, у яких також взяли участь ветерани житомирського футболу. Під час  урочистостей губернатор житомирської області нагородив відзнаками видатних діячів футболу. У своїй вітальній промові пан Рижук зазначив, що за сприяння обласної адміністрації наступного року склад ПФЛ неодмінно поповниться професіональним футбольним клубом, а житомиряни нарешті отримають можливість вболівати з команду рідного регіону. Крім цього, очільник ОДА запевнив, що найближчим часом будуть виділені додаткові кошти на ремонт та реставрацію стадіону, на якому відбуватимуться домашні матчі майбутньої команди професіоналів.  

Найближчим часом читайте на нашому сайті розгорнуте інтерв’ю, у якому голова державної адміністрації Житомирської області Сергій Рижук розповідає, чому в області досі немає професіонального футбольного клубу, а також інформує про ситуацію, що склалася з двома федераціями футболу.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору