Новини ЗМІ

Вадим Заяць: «У Чернівцях ми часто «б’ємо» лідерів»

12:25, 16 травня 2012

Після перемоги над запорізьким «Металургом (3:2) головний тренер «Буковини» Вадим Заяць подякував своїм підопічним за самовіддачу на футбольному полі, а також подякував за підтримку губернаторові нашого краю Михайлові Папієву.

Вадиме Григоровичу, що стало запорукою Вашої перемоги в матчі з «Металургом» ? 

Насамперед, я хочу подякувати своїм підопічним за гру. Вони ще раз довели свою порядність, а також те, що спроможні самовіддано діяти на футбольному полі. Ми показали нашим вболівальникам, що у нас є КОМАНДА. До цієї гри ми підійшли практично в оптимальному складі. Переконаний, що так насправді виглядає «Буковина». Просто треба вірити в улюблену команду, а у важку хвилину підкладати їй плече. Ще раз хочу сказати своїм хлопцям велике спасибі. Будемо продовжувати у цьому ж дусі. Сподіваюся, що ми вже не будемо втрачати гравців.

Попереду у нашої команди гра з «Севастополем», який також прагне повернутися в елітний дивізіон…

 Прикро, що ми не беремо участь у турнірній боротьбі, як «Севастополь» та «Металург». Ми гарантуємо одне: просто так ми нікого нікуди пропускати не будемо. Є зелений газон. Той хто сильніший, той і повинен підвищитися в класі. Я радий від того, що ми недаремно виступаємо в першій лізі. Я кажу хлопцям про те, що у Чернівцях ми часто «б’ємо» лідерів. Щоправда, деяких «не добиваємо». Сьогодні «Металург» потрапив, так би мовити, «під роздачу». 

«Буковина» переграла  запорізький «Металург» - команду, за яку Ви тривалий час виступали. Після поразки у Чернівцях шанси запоріжців на вихід у Премєр – лігу значно погіршилися… 

«Металург» - це моя рідна команда, який я віддав, так би мовити, своє серце. Там у мене є багато друзів. Дружба дружбою, однак я залишаюся прибічником того, що дружні стосунки закінчуються на футбольному полі. Зрештою, для мене це був виклик. Я виступав у «Металург» тривалий час, а потім мене звідти «прибрали». Тож борг я їм віддав.

 У чому причина того, що команда невдало виступала у попередніх матчах, а сьогодні перемогла одного з лідерів першої ліги? Яка зараз фінансова ситуація в команді ?

У ФСК «Буковина» заборгованостей немає. Генеральний директор чернівецького клубу Микола Клим, засновники є солідними людьми, які завжди дотримуються свого слова. А щодо попередніх невдач, то я вже неодноразово казав про наші кадрові втрати. Сьогодні додалося 4 футболіста та була зовсім інша гра. Є команди, де випадає одна людина та одразу створюється інша картина. У нас не могли вийти на поле 4-6 гравців. У матчі з «Металургом» ми показали те, як грали на зборах, готувалися до офіційних зустрічей. У цьому напрямку ми будемо рухатися далі.

«Буковина» добре розпочала гру, однак при рахункові 2:0, пропустила два прикрих м’яча. Що Ви сказали у перерві гравцям ?

Були грубі помилки з боку футболістів. Хоча ми вказували на те, звідки можемо отримати голи. Зрештою, це були не помилки, а порушення ігрової дисципліни. Ми бачили, що команда, так би мовити, «надломилася». Я чекав того, щоби перший тайм завершився, принаймні, з рахунком 2:2. У перерві я заспокоїв хлопців. Врешті – решт, ми прогнозовано забивали голи. Я радий від того, що ми не є хлопчиками для биття. У Запоріжжі ми поступилися з рахунком 2:3, а сьогодні перемогли з таким же результатом. Тож у наших зустрічах із «Металургом» - паритет. Будемо чекати наступних матчів.

Вадиме Григоровичу, який стан Вашого здоров'я. Здалося те, що Ви більше бігали, аніж футболісти…

Мені перед грою дружина сказала: «Вадиме, тут такий матч, що ти повинен бігати. Ви повинні сьогодні виграти. Хочу подякувати дружині. Тепер буду відпочивати.

ФСК "Буковина"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору