Новини ЗМІ

"Нафтовик-Укрнафта"-"Говерла-Закарпаття": 0:2

11:53, 16 травня 2012

15 травня охтирський «Нафтовик-Укрнафта» зустрічався з лідером першої ліги, командою «Говерла-Закарпаття». Перемога в цьому матчі була дуже потрібна для обох команд. В разі перемоги «Говерла» достроково забезпечує собі вихід в Прем’єр-лігу, а команді Євгена Яровенка потрібно було реабілітуватись перед своїми вболівальниками, адже охтирчани ще жодного разу не вигравали вдома у весняній частині чемпіонату.

Вже з перших хвилин активно розпочали гравці «Нафтовика». Після передачі з флангу Василь Грицук намагався з гострого кута пробити по воротах, але удар не вийшов і м’яч пролетів поруч зі стійкою. Потім темп гри дещо зменшився і вся боротьба була зосереджена в центрі поля.

В середині тайму Іван Козоріз, увірвавшись в карний майданчик гостей, зробив навісну передачу на Даудова, Марат в стрибку намагався пробити головою, але м’яч пролетів мимо воріт. Через п’ять хвилин, охтирчани отримали змогу виконати штрафний удар біля карного майданчика «Говерли». Василь Грицук, перекинувши стінку, точно пробив по воротах, але в стрибку Олександр Надь зумів спіймати сферу. Все той же Грицук, обігравши гравця «Говерли», намагався перекинути гокіпера, який вийшов далеко з воріт, але м’яч пролетів над поперечиной.

Наприкінці першого тайму гості все ж змогли відкрити рахунок. Муховіков зігравши в стінку з Джакобієй точним ударом послав м’яча в сітку «Нафтовика».

На перших хвилинах другого тайму Іван Козоріз обігравши захисників «Говерли», пробив по воротах, але удар вийшов не сильним, і кіпер закарпатців без вагань забрав м’яча. Майже відразу Василь Грицук технічно прибравши гравця «Закарпаття», сильно пробив по воротах, але м’яч влучив в захисника «Говерли» і після цього м’яч відскочив до Козоріза, Іван намагався обробити м’яча, але його далеко відпустив і момент було згаяно.

На 75-й хвилині матчу Олександр Ситнік зумів збільшити рахунок. Після навісної передачі від Єгіше Олександр зумів точно пробити головою, і м’яч опинився в сітці «Нафтовика». На останніх хвилинах Дмитро Воробей скористався помилкою захисників «Говерли» і зумів пробити по воротах, але кіпер гостей був на місці і без вагань зумів спіймати м’яча.  

Отже з рахунком 2:0 «Говерла-Закарпаття» достроково забезпечила собі путівку в Прем’єр-лігу, а «Нафтовик» вкотре не може виграти на своєму полі.

«НАФТОВИК-УКРНАФТА» – «ГОВЕРЛА-ЗАКАРПАТТЯ» – 0:2 (0:1).
15 травня. 18.00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик» 2 100 глядачів. 26 градусів.
Судді: І. Пасхал (Херсон), В. Лазєєв (Одеса), О. Целовальник (Донецьк).
Резервний арбітр: Я. Пєсоцький (Суми).
Делегат ФФУ: І. Павленко (Вінниця).
«НАФТОВИК-УКРНАФТА»: Літовченко, Євстафієв, Башлай, Розгон, Зайчук, Кременчуцький (Романов, 83), Козоріз-к (Яровенко, 78), Карноза (Сахно, 86), Грицук, Даудов, Мотуз (Воробей, 62). Запасні: Вокальчук. Головний тренер: Євген Яровенко.
«ГОВЕРЛА-ЗАКАРПАТТЯ»: Надь-к, Єлісєєв, Комарницький, Щедраков, Гринченко, Свиридов (Нудний, 71), Трішовіч (Ситник, 22), Гібалюк, Муховиков (Като, 79), Мелікян, Джакобія (Малін, 64). Запасні: Яшков, Трухін. Головний тренер: Олександр Севідов.
Голи: Муховиков (45), Ситник (75).
Попередження: Даудов (31), Мотуз (60) – Єлісєєв (15), Джакобія (63), Ситник (89). 
 

Євген ЯРОВЕНКО: головний тренер «Нафтовика-Укрнафта»

- Ця гра знову забрала у мене декілька років життя. Вперше ми підійшли до гри у цьому сезоні з такими кадровими питаннями, практично п’ять чоловік основного складу вилетіли, але знову ж таки - це не виправдання. Практично в першому таймі не було ніяких передумов і знову отримуємо м’яч у свої ворота на сорокп’ятій хвилині, вада якась чи що? Я сказав гравцям що тільки з такими командами ви зможете перевірити свій рівень, ви усі хочете грати класом вищим в Прем’єр-лізі, але хто нас туди візьме, коли ми допускаємо такі дитячі помилки?

- Чому сьогоді на полі небуло Саванчука?

- Саванчука відвезли до Харкова в медичний центр там йому зробили МРТ і виявилось що у нього якась капсула від розриву зв'язок у голеностопі,  я сказав на попередній прес-конференції, що  замінив Саванчука тому що він втомився, а виявилось зовсім інше. Ось бачите у хлопця є характер,  грав до останнього і коли його відвезли до медичного центру, виявилось що у нього розрив зв’язок голеностопу. Але я думаю, що з його характером двадцятого числа він уже буде в строю.

Ми, напевно, ще не готові до гри з лідерами, але це питання часу, щоб футболісти зрозуміли, що їм потрібно робити на футбольному полі, ви бачите, що немає кінцівки і все.

Олександр Севідов:  головний тренер «Говерли-Закарпаття»

- Ми практично виконали завдання: вихід до Прем’єр-ліги. Я скажу вам більше: ми зробили практично неможливе, виходячи з того, з ким ми боролися за вихід до Прем’єр-лыги, безумовно, хлопці молодці, особливо після гри із Запоріжжям, яку ми зіграли просто чудово, у цій грі якість футболу залишала бажати кращого.

- Який склад команди ви плануєте піся виходу до Прем’єр-ліги?

- Не хочеться повторювати помилок команд, котрі не укріпляються при виході до Прем’єр-ліги, але не хочеться і бути ‘‘хлопчиками для биття’’, все буде залежати від керівництва клубу, але поки що не було такого моменту, щоб керівництво не пішло нам назустріч. Безумовно, ми плануємо підсилення команди, але, як воно вийде - не знаю. Ми живемо у дуже красивому місті, але  дуже далекому місті, місто у нас європейське, але це все ж таки окраїна України, тому не так просто заманити туди футболістів. Та ми постараємось зробити все можливе, щоб у нас була хороша, міцна команда, щоб ми змогли позбутися цього прізвиська ‘‘Закарпаття’’, яке прилипнуло до нас навіть після зміни назви команди.

- Чи є у вас доморощені, перспективні гравці?

- Доморощені, перспективні? Ви знаєте що це питання в Україні набило оскому усім тренерам яких запитують. Надь Олександр у нас єдиний доморощений футболіст. Гравці є, але чому вони їдуть в інтернат Донецького «Шахтаря» або Київського «Динамо»? Тому що у нас Закарпаття - не дуже багатий край, і ви розумієте, якщо у вас в вашій школі в Охтирці виникне, з’явиться якась ‘‘зірочка’’, то я навіть не сумніваюсь, що вона поїде максимум через півроку звідси, тому погодьтеся зі мною, що це дуже важко затримати перспективних хлопців. Але ви знаєте, що зараз є обов’язок - це дубль та U-19 у команди  Прем’єр-ліги, де ми їх будемо набирати не знаю, але будемо шукати і відсіювати.

- Ви побоювальсь трішки «Нафтовика»?

- «Нафтовика» побоюються усі і завжди, повірте мені, і хто вам скаже, що сюди їдуть за очками - не вірте. Ми робили перегляд ваших ігор і, безумовно, готувалися до гри. І те, що ви минулу гру програли,  коли команда перейшла центр поля і забила гол, бувають нещасні випадки в футболі. Я згоден з Євгеном Яровенком: вам потрібно набратись терпіння, команда у вас хороша, досвідчна, дуже гарні футболісти. Але зараз щось не зростається, не зростається зараз - зростеться пізніше, і якщо зараз почати ломати списи: давайте прибирати тренерів або давайте розганяти половину команди, повірте - цих футболістів потрібно ще десь знайти. Ви говорите про підсилення, аде їх узяти, я поки що не знаю.

ФК "Нафтовик-Укрнафта"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору