Новини ліги

Відбулася нарада керівників клубів другої ліги

14:05, 4 травня 2012

Сьогодні, 4 травня, відбулася нарада керівників клубів другої ліги Професіональної футбольної ліги. Перед обговоренням основних питань порядку денного, президент ПФЛ Мілетій Бальчос коротко доповів про проекти змін у Статуті стосовно можливого скасування Рад ліг.  Крім цього, президент розповів про хід роботи над розробленням проектів Законів України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку із підготовкою та проведенням футбольних матчів» та «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та іншим правопорушенням у сфері футболу». Перше питання порядку денного стосувалося співпраці клубів другої ліги з Генеральним спонсором ПФЛ - компанією FAVBET.


«Враховуючи умови співпраці з Генеральним спонсором на період  проведення змагань серед команд клубів другої ліги до кінця поточного сезону та перспективи на сезон 2012-2013 років, я впевнений, у майбутньому клуби одразу відчують результат спільної діяльності у вигляді зменшення внесків», - зазначив Мілетій Володимирович. «Вимоги спонсора цілком прийнятні, тому, на мій погляд, клуби в змозі їх виконати, адже саме учасники змагань мають бути зацікавлені у зменшенні фінансового навантаження на свої клуби». 

Таким чином, клубам другої ліги запропоновано приєднатися до єдиного пулу та підписати договори щодо створення єдиного пакету комерційних та аудіовізуальних прав клубів ПФЛ.

Також розглянуто питання щодо проекту Плану-календаря змагань серед команд другої ліги сезону 2012-2013 років і прийнято рішення  взяти за його за основу із наступним доопрацюванням після остаточного визначення кількості команд в групах та формату змагань. 


У контексті питання про можливі формати чемпіонатів України серед команд клубів першої та другої ліг у наступних спортивних сезонах президент ПФЛ наголосив на наступному:

«Ситуація з фінансовим становищем деяких клубів ПФЛ вимушує нас розглядати варіанти формату проведення чемпіонату України з футболу на наступний сезон. Фінансова нестабільність у функціонуванні клубів прозведе до скорочення кількості учасників змагань, і, як наслідок, до зменшення кількості команд. До того ж, через  впровадження Прем’єр-лігою нового турніру Чемпіонат U-19, цілком ймовірно зняття зі змагань щонайменше трьох команд: «Дніпро-2», «Іллічівець‑2», «Металург-2». Тому питання формату проведення змагань у другій лізі залишається відкритим до завершення поточного сезону та результатів процедури атестування».

Учасники наради підтримали пропозиції Мілетія Бальчоса, доручивши Адміністрації ПФЛ доопрацювати всі питання та винести їх на розгляд Конференції, що відбудеться 11 червня 2012 року.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору