Новини ліги

Відбулася робоча нарада з питань розроблення законопроекту «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та іншим правопорушенням у сфері футболу»

12:53, 25 квітня 2012

24 квітня під головуванням президента ПФЛ Мілетія Бальчоса  відбулася робоча нарада з питань розроблення законопроекту «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та іншим правопорушенням у сфері футболу». Саме таку назву Закону пропонують  члени робочої групи, які  наразі працюють над  проектом.  У засіданні робочої групи взяли участь керівник юридичної служби ПФЛ Юлія Гречко, спеціаліст ФФУ Вадим Дорошенко, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, головний спеціаліст-аналітик Івано-Франківської обласної державної Адміністрації Уляна Ляхович, юрист ТОВ «Прем’єр Ліга» Павло Натяглий, помічник-консультант народного депутата Вадима Колесніченка Яна Салміна та заступник голови профспілки «Футбол України» Валентин Скворцов.     

 Стосовно підсумків засідання Мілетій Бальчос надав наступний коментар:

 «Працюючи на розробленням цього законопроекту, ми чітко усвідомлюємо, наскільки виваженим та всесторонньо обміркованим він має бути. Враховуючи складність та неоднозначність сфери його застосування, необхідно зосередитися  на основних критеріях та вимогах, що мають бути відображені у цьому Законі».

 У ході засідання учасники обговорили концептуальні першоелементи законопроекту. Так, визначено назву проекту, область його застосування, основні принципи запобігання і протидії корупції у футболі, а також, головне, - суб’єктів відповідальності за правопорушення у сфері футболі.

 «Необхідно чітко усвідомлювати, що недосконалість законодавчої бази у контексті корупційних правопорушень у футболі, у першу чергу, нівелює принципи спортивної боротьби, в основі якої - моральність, етика та чесна гра. У результаті страждає вболівальник як основний споживач футбольного видовища. На моє глибоке переконання, розроблення даного законопроекту – це безпрецедентна подія, що дозволить сформувати у футбольному суспільстві неприйнятне ставлення до  проявів корупції», зазначив Бальчос.

 Наступна нарада членів робочої групи відбудеться 28 квітня 2012 року у приміщенні ПФЛ.   




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору