Новини ЗМІ

«Славутич» Черкаси – «УкрАгроКом» Головківка 0:1 (0:1)

09:13, 18 квітня 2012

19 тур. м.Черкаси. Центральний стадіон. 2000 глядачів. Злива. +16. Поле – 4. Початок о 18.00. Штучне освітлення.

Арбітри: Д.Романов (м.Дніпропетровськ), О.Найко (м.Чернівці), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).

Інспектор матчу: В.Ольшанецький (м.Івано-Франківськ).

 

«Славутич»: О.Крупниченко, Д.Фаворов, Є.Тарасенко, Т.Листопад – к/к (О.Ніколайчук, 77), А.Книжник (М.Лисоконь, 50), О.Лобов, М.Сергійчук, Д.Кобіков (О.Шуляк, 46), В.Горкун (В.Ткаченко, 70), С.Таран, Р.Дацюк. Запасні: А.Лєнчінков, В.Кобзістий, Д.Кошелюк. Тренер: О.Кирилюк.

 

«УкрАгроКом»: Я.Швець, С.Пономаренко – к/к, А.Бахуринський, Є.Місюра, С.Радевич, О.Шмиговський, О.Волков (А.Борисенко, 60; А.Задойко, 90+3), О.Батраченко, О.Каліновський (О.Русин, 84), Г.Яворський (А.Вдовіченков, 34), Є.Фальковський. Запасні: В.Шоботенко, О.Томах, Ю.Гріщенко. Тренер: Ю.Гура.

Гол: О.Волков (2).

Попередження: Т.Листопад (48), А.Книжник (50), М.Сергійчук (60), Д.Фаворов (87) – О.Шмиговський (13), Г.Яворський (19), Є.Фальковський (62).

 

Дві суттєві кадрові втрати напередодні гри зазнав черкаський «Славутич»: рецидив старої травми завадив капітану команди Євгену Гуду вивести на поле своїх партнерів, а перебір жовтих карток призвів до одноматчевої дискваліфікації Олега Тарасенка.

Так склалося, що менш ніж за календарний рік суперники провели вже четвертий матч (два поєдинки були зіграні в аматорській лізі), і фактично кожен з них був надемоційним, бойовим та видовищним. Отож, враховуючи географічну близькість, можна сміливо застосувати модний термін «дербі» до нинішньої та майбутніх ігор за участю футбольних команд Черкас та Головківки.

Страшенна злива лютувала до середини першого тайму. Стан газону став непридатним для подальшого проведення гри. Команди грали у водне поло, водяний м’яч чи багнюкофут, проте аж ніяк не у футбол.

А розпочався звітний поєдинок з банального падіння на слизькому полі захисника господарів Тимофія Листопада – головківчанинину Олегу Волкову залишилося тільки підправити м’яча у порожні ворота.

Довгий час обидві команди боролися не стільки одна проти одної, скільки проти примх небесної канцелярії. Сигналом до активник дій став постріл з гострого кута украгрокомівця Євгена Фальковського. Господарі заволоділи повною ігровою та територіальною перевагою – часто хід поєдинку нагадував гру в більшості в хокеї. Михайло Сергійчук, накрутивши двох захисників, віддавав націлену передачу на Валентина Горкуна, у якого захисник приїжджої команди вибив в останній момент з-під ніг шкіряну кулю на кутовий. На 28-ій хвилині м’яч, що зупинився на лінії воріт, черкащани змушені були спробувати внести разом із гравцями суперника та фрагментами газону: Тарасенко, Горкун, Дацюк завдавали небезпечних ударів упритул. А який простріл на дальній стійці не замкнув Сергійчук!

Епізод на 37-ій хвилині призвів до нещадної обструкції арбітра матчу з боку місцевої торсиди: Роман Дацюк, пробиваючи «ножицями», влучив у голкіпера гостей Ярослава Швеця, а після добивання головою Сергійчука шкіряна куля перетнула лінію воріт. Проте, навдивовижу, рахунок у матчі не змінився.

З подій, що відбулися перед відпочинком, виокремимо удар Сергія Пономаренка зі штрафного – воротар черкащан Олексій Крупниченко з другої спроби приборкав м’яча.

У другому таймі гості безцеремонно затягували час та відверто грали на утримання переможного рахунку. Господарі ж продовжували тиснути на ворота суперника. Після навісу Сергія Тарана головою прицільно пробивав Дацюк. Той же Дацюк здійснив небезпечний простріл уздовж воріт головківців, але ніхто з партнерів Романа не відгукнувся.

Посилив наступальні дії вихід на заміну дебютанта «Славутича» В’ячеслава Ткаченка. Спочатку В’ячеслав пробив трохи вище цілі, а потім «парашутом» запустив у прорив Михайла Сергійчука. Нападник черкащан, обігравши голкіпера, мав забивати в порожні ворота, однак був зупинений недозволеним прийомом. Поштовх Євгена Місюри у спину Сергійчука арбітр матчу Денис Романов чомусь вирішив не фіксувати. На 86-ій хвилині після навісу Михайла Лисоконя м’яч з голови Ткаченка зняв голкіпер «УкрАгроКома».

Можна було ще з великою натяжкою посперечатися про незаангажованість арбітра, але те, як в кінцівці матчу «людина в чорному» особисто (!)  «убивала» ігровий час, відкинуло всі сумніви.

Вірні вболівальники, стійко витримавши зливу, до останнього підтримували свою команду.

 О.І.Кирилюк, головний тренер ФК «Славутич»:

Везіння було не на нашому боці. Претензій по самовіддачі до своїх підопічних не маю. На першій хвилині матчу трапився нещасний випадок. Помилки є і будуть. На жаль, нас підвела реалізація створених гольових моментів.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору