Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": Важка гра на своєму полі

08:55, 13 квітня 2012

 В рамках 18 туру чемпіонату ПФЛ України у другій лізі (група А) ПФК «УкрАгроКом» з Головківки приймав на полі стадіону «ГОЛовківський» команду «Енергія» з Нової Каховки. Зустріч завершилася з рахунком 1:1.

 ПФК «УкрАгроКом»: Ярослав Швець, Євген Місюра, Антон Бахуринський, Сергій Радевич, Георгій Яворський, Олександр Батраченко (капітан команди), Андрій Задойко, Андрій Марущук, Олег Волков, Андрій Вдовіченков, Євген Фальковський.

Запасні: Володимир Шоботенко, Олександр Томах, Андрій Борисенко, Олександр Шмиговський, Олександр Русин, Олександр Каліновський, Юрій Гріщенко.

 Головний тренер – Юрій Гура, тренер – Сергій Лактіонов.

Почесний президент – Сергій Кузьменко.

  ФК «Енергія»: Дмитро Холоша, Сергій Швей, Роман Ленський, Олексій Дитятьєв, Артем Жоров, Олександр Ничипорук, Денис Риженко, Юрій Комягін, Сергій Козаченко, Сергій Цой (капітан команди), Арсен Манасян.

Запасні: Денис Касперович, Євген Білоусов, Костянтин Бічевой, Олександр Іванов, Олександр Гурін, Олексій Дмитровський, Віталій Філіппов.

  Головний тренер Сергій Шевцов, тренер – Олег Турський.

Президент – Сергій  Нестеренко.

 Суддівська бригада: арбітр – Андрій Нізола (Івано-Франківськ), асистенти арбітра – Андрій Ющишин (Тернопіль), Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), четвертий (резервний арбітр) – Олег Кацман (Кіровоград).

Делегат ФФУВіктор Кошура (Чернівці).

 Нагадаю, що у першому колі аграрії перемогли «Енергію» з рахунком 2:1. Той матч відбувався 21 серпня 2011 року у місті Нова Каховка.

Зрозуміло, що футболісти з Херсонщини ставили собі завдання подолати головківців, чим мали довести, що той їх програш у рідних «стінах» це прикра випадковість. У свою чергу украгрокомівці, після нічиєї з «Єдністю», хотіли перед рідними вболівальниками продемонструвати добру гру та перемогти енергетиків.

З перших хвилин стало зрозуміло, що гра буде дуже непростою для господарів поля. Гості, без будь якої розвідки, пішли у атаку великими силами. Аграрії, віддамо їм належне, не розгубилися й добре захищали підходи до свого штрафного майданчика. Але не обійшлося й без порушень правил з їхнього боку. Так, на 7-й хвилині «гірчичника» отримав  Олег Волков, а на 16-й – Георгій Яворський. Після таких масованих атак гостей, аграрії перейшли у контрнаступ. Але гостроти біля воріт «Енергії» вони не створили. Всі ці атаки, як на мене, були однотипними – без небезпечних навісів у штрафний майданчик та без явних гольових моментів. А от зі швидкістю з обох сторін було все гаразд! Гра насправді була дуже динамічною. При цьому кожна з команд дуже дбайливо поводилася з м’ячем, боячись його втратити. Не обійшлося й без фолів. Так, на 26-й хвилині грубо зіграв футболіст «Енергії» Олександр Ничипорук. Й одразу отримав жовту картку від арбітра Андрія Нізоли. На 32-й хвилині під час багатоходової комбінації гості реально могли «розмочити» рахунок, але не судилося. А вже за мить була добра нагода у господарів забити гол, та цю можливість вони не використали.

Перший тайм так й завершився з рахунком 0:0.

 Більша частина другого тайму проходила з перемінним успіхом граючих команд. То відчувався тиск господарів, то краще діяли гості. Гра була й насправді дуже важкою та нервовою. Як наслідок – попередження у вигляді карток жовтого кольору. На 48-й хвилині такий «подарунок» отримав дуже надійно граючий у обороні наш Антон Бахуринський, а на 52-й – Денис Риженко з «Енергії». Тренерський штаб ПФК «УкрАгроКом», щоб не випробовувати долю, на 60-й хвилині замінює Олега Волкова, що отримав «гірчичника», на Олександра Шмиговського. А невдовзі (на 62-й) поле залишив гравець «Енергії» Сергій Козаченко, замість якого почав грати Євген Білоусов. Дуже небезпечний момент біля воріт головківців виник на 64-й хвилині, але реально аграріїв врятував голкіпер Ярослав Швець, на мій розсуд, найкращий гравець у цій грі у нашій команді.

 

Але на 71-й хвилині  він нічого не зміг зробити, коли його в упор «розстріляв» Арсен Манасян. Рахунок стає 0:1. Щоб змінити характер гри, господарі роблять ще одну заміну. На 73-й хвилині поле залишає Андрій Задойко, а в гру вступає Олександр Каліновський. А вже на 77-й – ми могли відігратися, але свою майстерність продемонстрував голкіпер з Нової Каховки Дмитро Холоша. Аграрії кинули всі сили, щоб відігратися. На 80-й хвилині знову гольовий момент біля воріт «Енергії», й знову немає голу. Щоб збити атакуючий темп, гості почали грати на утримання рахунку, повільно вводячи м’яча у гру та знизивши швидкість гри до мінімуму. У народі кажуть у таких випадках – почали тягнути гуму. До цього слід додати й заміни на останніх хвилинах, які нічого по великому рахунку не давали, а от час «тягнувся». Господарі від таких дій були не в захваті. На 82-й – Дениса Риженко замінює Олександр Іванов, на 86-й – Арсена Манасяна – Олександр Гурін, у доданий час Сергія Цоя – Костянтин Бічевой. На 83-й хвилині наш Євген Місюра, намагаючись відібрати м’яча, заробляє «гірчичника». А у доданий час такої «честі» був удостоєний новокаховець Олексій Дитятьєв. Саме у доданий час господарі нарешті зрівнюють рахунок. При великому скупченні гравців у штрафному майданчику «Енергії» Євген Фальковський проштовхнув м’яча у ворота. Рахунок стає 1:1, а невдовзі лунає фінальний свисток. Це вже друга поспіль нічия аграріїв.

Слід підкреслити й дуже активну підтримку нашої команди вболівальниками. Найактивніша частина – ультрас – ні на хвилини не замовкали під час всієї гри.

Після зустрічі, відповідаючи на питання тележурналістів, яких цього разу було чимало, почесний президент клуба Сергій Кузьменко сказав, що «Енергія» – це дуже сильний колектив,  що заслуговує на повагу. Нашій оновленій команді не вистачає ще зіграності, для чого потрібен деякий час. Треба враховувати й те, що це перші ігри після великої перерви, тому не все вдається робити безпомилково. Але амбіційні завдання, що стоять перед командою ніхто не збирається відміняти. Гра показала, що нам ще є над чим працювати й ми це будемо робити, а як – це знають у тренерському штабі,  – сказав Сергій Кузьменко.

ФК "УкрАгроКом", В. Чебишев




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору