Новини ЗМІ

"Зірка" - "Металург": 4:0

09:04, 4 квітня 2012

«Зірка» - «Металург» 4:0 (2:0) (Андрій Смалько, 9; 13; Матеус, 89 (авт.); Олександр Кочура, 90+4)

«Зірка»: Андрій Товт, Андрій Порошин (Антон Долгий, 90+1), Тарас Пінчук, Андрій Смалько, Олександр Скляр (Роман Войнаровський, 78), Іван Рудницький (Ярослав Галенко, 87), Тарас Дурай, Андрій Степанов, Роман Бочкур, Олександр Кочура, Іван Войтенко (Денис Стоян, 73).

«Металург»: Віталій Руденко, Євген Опанасенко (Сергій Рудика, 65), Андрій Нестеров, Матеус, Юрій Штурко, Андрій Цуріков (Едуард Соболь, 81), Сергій Сидорчук (Іван Матяж, 32), Ашраф, Євген Пісоцький, Жуніор (Тейку, 71), Олексій Бєлік.

Попередження: Андрій Порошин, 34; Тарас Пінчук, 40; Войтенко, 44 – Жуніор, 15; Андрій Нестеров, 55; Андрій Цуріков, 56; Тейку, 88; Ашраф, 89.

Кіровоградська «Зірка» в 24-му турі чемпіонату України серед команд першої ліги вдома приймала одного із лідерів ліги запорізький «Металург». З перших хвилин в складі господарів вийшов Олександр Скляр, котрий відбував двох матчеву дискваліфікацію за перебір попереджень. Вперше весною у старті з’явився Роман Бочкур; Андрій Смалько грав у півзахисті. І ця зміна зіграла свою роль вже на старті зустрічі. Якщо перші хвилини пройшли в певній розвідці, то на 9-ій хвилині кіровоградська «Зірка» провела неймовірну по красоті атаку. Андрій Порошин п’яткою виконав передачу на Івана Рудницького, який подав у штрафний майданчик суперника – Кочура головою продовжив м’яч на Андрія Смалька і останній результативно завершив чудову комбінацію команди Вадима Євтушенка. Повівши у рахунку, господарі не збиралися збавляти темп. І вже через чотири хвилини знову правий фланг оборони гостей бав «збій» і Іван Рудницький безперешкодно пробив по воротам Євгена Руденка – голкіпер «Металурга» парирував  удар півзахисника кіровоградців та першим на добиванні був Андрій Смалько – 2:0. Такого початку не очікували і найвідданіші вболівальники кіровоградської команди. Забігаючи на перед, зазначимо, що один з головних претендентів на підвищення у класі від такого старту матчу оговтатися не зміг до завершення зустрічі. 
Головний тренер запорізького «Металурга» Сергій Зайцев старався внести корективи у гру своєї команди, але нічого не вдало. Так, вже в першому таймі підсилив атаку – Іван Матяж замінив Сергія Сидорчука. Та на протязі всього матчу ні Іван Матяж, ні Олексій Бєлік, ні чим не запам’яталися. Вони були «блідою тінню» самих себе. 
В подальшому, по при очікування гострої гри від гостей, на футбольному полі була одна команда – «Зірка». Складно перерахувати всі небезпечні моменти, які були створенні в звітному матчі підопічними Вадима Євтушенка. Ще в першій половині зустрічі рахунок до розгромного могли довести Олександр Кочура та двічі Іван Рудницький. Олександра на мить випередив голкіпер суперника, а один удар у виконанні Івана «потягнув» Євген Руденко, а м’яч після удару зі штрафного на 45-ій хвилині пролетів поруч зі штангою воріт запорізької команди. У гостей до перерви лише запам’ятався підступний постріл Юрія Штурка – м’яч рикошетом від Тараса Пінчука влетів зовні в сітку воріт «Зірки». Тож не перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь кіровоградської «Зірки». 
Перші двадцять хвилин другого тайму пройшли за переваги гостей, які все ж створити щось небезпечне біля воріт Андрія Товта не зуміли. Команда Вадима Євтушенка грала в улюблений манер, на контратаках, створивши кілька небезпечних моментів. Так, один Олександр Кочура міг тричі забити, але якщо на 49-ій хвилині м’яч пролетів біля штанги воріт, то на 56-ій хвилині після подачі Івана Рудницького зі штрафного Олександр точно пробив головою – Руденко «врятував» свою команду від пропущеного м’яча. Ледь Олександр не повторив шедевр Ван Бастена, коли на 64-ій хвилині в один дотик замикав з гострого кута подачу Андрія Смалька. З 65-ій хвилини господарі занадто притислися до власних воріт і суперник добряче тиснув, але от пройти оборону кіровоградців й пробити Андрія Товта не змогли. 
Останню десятихвилинку гості, які зазвичай результативно проводять, судячи з їх попередніх матчів в чемпіонаті, сьогодні відверто провалили. В обороні запорізької команди був «повний бардак». Іншими словами складно передати гру в обороні запорізького «Металурга». Якщо після «коварного» удару Андрія Порошина м’яч опустився зверху на сітку воріт «Металурга», то підключення до атаки Тараса Дурая дало результат. Матеус у боротьбі з Тарасом переправив «круглого» у власні ворота. А остаточний рахунок зустрічі встановив Олександр Кочура, котрому до того епізоду матчу сьогодні не щастило на завершальній стадії атак, реалізував вихід один на один з голкіпером суперника – 4:0. Такого підсумку матчу не очікував ніхто. Приємний сюрприз для кіровоградських шанувальників футболу, яких на стадіоні з кожним матчем збирається все більше і більше. Зазначимо, що кращим гравцем матчу по праву названо Андрія Смалька, забиті м’ячі котрого визначили долю звітного протистояння. 
Хто бажає ще раз насолодитися грою кіровоградської «Зірки» в матчі із «Металургом», то може подивитися звітний матч на каналі «Футбол» в повторі: завтра о 8.10 і 5 квітня о 12.45.

8 квітня на підопічних Вадима Євтушенка чекає не простий вояж до Чернівців на матч із місцевою «Буковиною». А наступний домашній матч «Зірка» зіграє 14 квітня. Суперником буде «Кримтеплиця». Запрошуємо підтримати  улюблену команду!


Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Зірка»
.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору