Новини ЗМІ

Микола Клим: "Буковина" повинна вигравати кожну гру"

10:47, 28 березня 2012

Рік тому генеральним директором ФСК «Буковина» став Микола Клим. На прес – конференції, яка відбувалася напередодні першого домашнього матчу чернівецької команди у 2012 році, Микола Анатолійович розповів про здобутки клубу за останній рік, а також відповів на запитання представників ЗМІ.

Миколо Анатолійовичу, якими є досягнення ФСК «Буковина» за останній рік ?

 Ми провели реконструкцію футбольного поля СОУ «Буковина». До речі, подібне не робили впродовж багатьох років. Зараз наша команда грає на пристойному футбольному газоні, який мають не усі колективи елітного дивізіону. Минулого року нам вдалося придбати автобус.

ФСК «Буковина» також створив відділ з підготовки резерву нашого колективу, який очолив відомий футболіст і тренер Валерій Богуславський. Він уважно слідкує за підготовкою перспективних хлопців, які, сподіваюся, у майбутньому зможуть поповнити склад професійної команди.

Велику увагу приділятимемо команді «Буковина – 2». Тут нас підтримує депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш. Спочатку юні футболісти виступали у міських змаганнях, а незабаром заявлятимемо «Буковину – 2» для участі у першості Чернівецької області. Не виключаю, що резерв нашої команди братиме участь і у змаганнях всеукраїнського рівня.

Ми також допомагаємо чотирьом командам, які виступають у першості України (ДЮФЛ). Буковинський клуб надає цим колективам не тільки фінансову підтримку, але й допомагає інвентарем.

Наш клуб навів тісні контакти з популярним телеканалом «Футбол». Цьогоріч прихильники футболу зможуть побачити прямі трансляції матчів за участю «Буковини». До речі, напередодні кубкового матчу зі столичним «Арсеналом» я був гостем «Футболу». Нам приємно, що всеукраїнський телеканал звернув увагу на колектив першої ліги. Зараз «Буковина» посідає шосту сходинку турнірної таблиці. Вірю у те, що наша команда боротиметься у першій лізі за високе місце.

З яких причин на сьогоднішній прес – конференції відсутній президент ФСК «Буковина» Василь Орлецький ?

 Зараз Василь Григорович перебуває на лікуванні в Ізраїлі. Сьогодні – завтра він повинен прибути на Буковину та обов’язково завітає на матч із «Нафтовиком – Укрнафтою».

 Чи можна припустити те, що перед «Буковиною» будуть поставлені серйозніші завдання, аніж у цьому сезоні ?

 Щодо планів на наступний сезон, то більш конкретної розмови ще не було, бо необхідно ще дограти цю першість України. Не виключаю, що перед командою стоятиме серйозніше завдання. Зараз ми повинні вигравати кожну гру.

 Що Ви можете повідомити про будівництво бази ФСК «Буковина» ?

 Ми розглядали декілька варіантів. Міська рада виставляла на інвестиційний конкурс стадіон, що знаходиться у Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Однак, ми поки що відмовилися від цього. Зараз багато пишуть в газетах, інтернет – виданнях  про те, що нібито «Буковина» хоче  щось вкрасти чи забрати. Люди пишуть, що за радянських часів там можна було випити сто грам, поїсти шашличок,  а тепер чернівецький клуб робитиме там базу. Тому ми відійшли від цього питання на деякий час.

 Зараз наш клуб вирішив йти трохи іншим шляхом. У Чернівцях катастрофічно не вистачає футбольних полів. Нам важко знайти місце для тренувань. Тож ми тренуємося на полі СОУ «Буковина», де повинні грати офіційні матчі. Нині ведемо переговори з командиром 300 полку. Ми хочемо взяти їхнє поле у оренду та провести його реконструкцію.

 Скажіть, а скільки грошей було витрачено спонсорами на «Буковину» за рік ?

 Я вже неодноразово відповідав на це запитання. Зважаючи на це, що до журналістів я ставлюся з великою повагою, то відповів ще раз. Грошей було витрачено дуже багато.

 ФСК "Буковина"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору