Новини ЗМІ

ФК "Зірка": впевнена перемога

10:23, 26 березня 2012

«Зірка» - ФК «Львів»  4:1 (2:0) (Дурай, 17; Порошин, 31; 79; Рудницький, 90 – Родін, 65)

«Зірка»: Товт, Пінчук, Стоян, Дурай, Смалько, Кочура (Галенко, 75), Долгий (Войтенко, 62), Самойленко (Бурдіян, 87), Рудницький, Степанов, Порошин (Осадчий, 86).

ФК «Львів»: Шпук, Родін, Плієв, Мостовий (Басараб, 76), Мельник (Козловський, 85), Войтович, Гордійчук (Куцяба, 73), Онисько (Балух, 46), Гарас, Яхно, Сухоцький.

Попередження: Товт, 25 – Гордійчук, 70.


На стадіоні підготовку до звітного матчу було проведено на високому рівні. Так, відремонтовано внутрішній приміщення адмінбудівлі, приведено до ладу трибуни, а також по при затяжну зиму було підготовлено футбольне поле, яке повністю задовольнило представника ФФУ, котрий навідувався до Кіровограду за кілька днів до матчу.
Матч 22-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги «Зірка» - ФК «Львів» був першим офіційним для наставників обох команд. Під керівництвом Вадима Євтушенка «Зірка» стала чемпіоном зимового антракту в першій лізі, здобувши 14 перемог в 17 зустрічах. «Львів» таких успіхів не мав: шість перемог в 16 матчах. 
Місце в стартовому складі наставник господарів Вадим Євтушенко довірив молодому Вячеславу Самойленку. Пару центральних оборонців склали Денис Стоян та Андрій Степанов, на флангах оборони Андрій Смалько і Тарас Пінчук. В центрі півзахисту розташувалися Тарас Дурай, Іван Рудницький та Антон Долгий. На флангах півзахисної лінії Вячеслав Самойленко і Олександр Кочура. На вістрі ж атаки Андрій Порошин. Щодо складу гостей, то варто відзначити вихід з перших хвилин досвідчених Руслана Мостового, Юрія Войтовича, Павла Ониська та Олега Гараса. А на лаві запасних залишився Павло Лешко, для Кіровоград є рідним місцем і в свій час міг опинитися в кіровоградській «Зірці» та від опинився у полтавській «Ворсклі». 
Після стартової розвідки володінь один одного господарі провели чудову атаку, яку замикав Тарас Дурай – його удар потягнув голкіпер гостей Василь Шпук й Вячеслав Самойленко підхватив м’яч і подав на дальню штангу – кутовий. Після подачі корнера Тарас Дурай досяг своєї мети, пробивши під перекладину воріт гостей. Повівши в рахунку кіровоградська «Зірка» ледь не пропустила м’яч – після удару зі штрафного м’яч господарів врятувала штанга й в подальшому м’яч полетів по лінії воріт; на щастя Андрій Товт вибив м’яч з лінії воріт, а при добиванні гравець суперника порушив правила і взяття воріт було відмінено. 31-а хвилина стала результативною для підопічних Вадима Євтушенка: Андрій Порошин скористався помилкою оборони гостей й реалізував вихід один на один із Василем Шпуком. В подальшому до перерви зустрічі запам’ятався лише епізод зі зіткненням голкіпера гостей Василя Шпука і півзахисника кіровоградців Вячеслава Самойленка. Обом надали медичну допомогу і як наслідок до основного часу першого тайму було додано аж три хвилини. Але і вони не внесли зміни в результат, який був на 31-ій хвилині – 2:0 на користь кіровоградської команди.
В другому таймі Вячеслав Самойленко не реалізував вихід тет-а-тет із голкіпером гостей - пробив вище воріт «Львову». А через кілька хвилин Тарас Дурай повинен був оформляти дубль в звітному матчі, але з центра штрафної площадки пробив повз ворота команди Володимира Журавчака. А на 65-ій хвилині Родін застав зненацька голкіпера кіровоградців Андрія Товта, влучно пробивши з гострого кута – 2:1. Скоротивши відставання в рахунку, гості пішли вперед з бажанням відігратися. Але сталося інакше. Хоча спочатку на 69-ій хвилині зустрічі потужно пробивав по воротах господарів Ігор Мельник. Та вже через десять хвилин по тому Андрій порошин забив чудовий гол у ворота суперників, обробивши м’яч, він прицільно пробив у дальній кут воріт Василя Шпука – 3:1. А на останніх хвилинах зустрічі Дмитро Осадчий, котрий за п’ять хвилин до завершення матчу вийшов на заміну, зробив чудову передачу на дальню штангу і Івану Рудницькому залишалося лише підставити голову й «круглий» влетів у сітку воріт «Львова». Тож в підсумку господарі здобули впевнену перемогу з рахунком 4:1.
30 березня кіровоградська «Зірка» в Одесі зіграє з ФК «Одеса». Початок зустрічі о 15.30. Віримо, що наша команда у протистоянні з командою Андрія Пархоменка здобуде позитивний результат. А вдома кіровоградська команда зіграє 3 квітня. Суперником буде один із лідерів першої ліги запорізький «Металург». Початок матчу о 16.00. 

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Зірка».




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору