Новини ЗМІ

"Нафтовик-Укрнафта"-"Металург" 1:1

10:07, 26 березня 2012

Весняну частину чемпіонату охтирський «Нафтовик-Укрнафта» розпочав з лідером першої ліги «Металургом»  з міста Запоріжжя. Матчі з лідером завжди проходять в напруженні до останньої секунди, цей поєдинок теж не став виключенням.

Стартовий склад Євгенія Яровенка виглядав так: місце в воротах зайняв Сергій Літовченко, в захисті: Зайчук, Башлай, Бояринцев та Леонідов. В півзахисті розташувалися: Козоріз, Крименчуцький, Карноза та Саванчук. На вістрі атаки діяли Грицук та Яровенко.

В старовому складі Сергій Зайцев випустив таких виконавців: в воротах Руденко, захист: Опанасенко, Бойко, Цуріков, Матеус. В півзахисті: Сидорчук, Пісоцький, Ашраф, Штурко та в атаці діяли Жуніор і Матяж.

З перших хвилин матчу команди не квапились йти в напад, ніби придивлялись один до одного. Перший небезпечний момент створили господарі. Василь Грицук та Олександр Яровенко розіграли між собою двоходівку. Яровенко пройшовши лівим флангом віддав передачу на Грицука, який відразу ж пасом повернув м’яча знову на Яровенка, Олександр майже в притул розстрілював Руденка, але м’яч влучив в голкіпера і вилетів на кутовий. Гості відразу ж відповіли. Жуніор віддав гарний пас на Цурікова, який не зміг переграти Літовченка і момент від гостей було згаяно. В середині першого тайму гості отримали змогу пробити штрафний удар біля карного майданчика охтирчан. Капітан запоріжців виконав стандарт не дуже точно і м’яч пролетів поруч зі стійою. Все той же Жуніор через три хвилини небезпечно пробив по воротах, але кіпер «Нафтовика» був на місці, і в карколомному стрибку зумів відбити м’яча. Під кінець першого тайму, Василь Грицук віддав гарний пас на Яровенка, але удар в Олександра не вийшов, і м’яч пролетів вище воріт.

В перерві обидва наставники команд не стали змінювати гравців, і команди вийшли на поле тим же складом. В перші хвилини другого тайму, гравці «Металургу» відразу пішли в атаку. Обігравши захисника охтирчан, Євгеній Пісоцький небезпечно пробив по воротам «Нафтовика», але м’яч пролетів над поперечиной. За мить, знову ж Пісоцький пробив з дальньої відстані, Літовченко відбив кулю, але на добивання підбіг Матяж, який обробивши м’яча влучно пробив по воротах, але лайнсмен зафіксував положення поза грою. Наступна ж атака все ж закінчилась взяттям воріт «Нафтовика». Після подачі з флангу все той же Пісоцький влучно пробив по воротам, і рахунок на табло став 1:0 на користь запоріжців.

Такий рахунок ніяк не влаштовував охтирчан, і футболісти «Нафтовика» почали нав’язувати супернику свою гру, і майже весь залишковий час, м’ячем володіли нафтовики. Роман Світличний, який вийшов на заміну, після потужного удару від Карнози, поспів на добивання, і з гострого кута гарматним пострілом пробив по воротам, але м’яч від голкіпера гостей вийшов на кутовий.  На 80-й хвилині Марат Даудов виконав гарний навіс на Кременчуцького зі стандарту, Максим головою пробив по воротам, але Руденко зумів зловити шіряного.

Долю матчу було вирішено в останню хвилину. Футболісти охтирського «Нафтовика» показали свій характер, і зуміли зрівняти рахунок. Дмитро Башлай потужним пострілом із-за меж карного майданчика пробив по воротам, і м’яч залетів в сітку «Металурга». Радості футболістів «Нафтовика» та вболівальників не було меж, вболівальники стоячи аплодували своїй улюбленій команді.

«НАФТОВИК-УКРНАФТА» – «МЕТАЛУРГ» – 1:1 (0:0).
24 березня. 15.00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик» 3 000 глядачів. 5 градусів.
Судді: Іван Бондар (Київ), Анатолій Дудчик (Чернігів), Павло Касанов (Вінниця).
Резервний арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми).
Делегат ФФУ: Ігор Покідько (Полтава).
«НАФТОВИК-УКРНАФТА»: Літовченко, Бояринцев-к, Леонідов, Башлай, Зайчук, Кременчуцький, Козоріз (Євстафієв, 55), Грицук (Романов, 77), Саванчук (Світличний, 62), Карноза (Даудов, 71), Яровенко. Запасні: Вокальчук, Розгон, Воробей. Головний тренер: Євген Яровенко.
«МЕТАЛУРГ»: Руденко, Опанасенко, Бойко, Матеус, Штурко, Цуріков (Рудика, 78), Сидорчук (Нестеров, 30+4), Ашраф, Пісоцький, Жуніор-к, Матяж (Бєлік, 57). Запасні: Шевченко, Тейку, Ковалевський, Йокіч. В. О. Головного тренера: Сергій Зайцев.
Голи: Башлай (90+5) – Пісоцький (54).
Попередження: Кременчуцький (47), Яровенко (75), Бояринцев (90+1) – Ашраф (65), Чуриков (70), Штурко (81), Бєлік (90+2). 

ФК "Нафтовик-Укрнафта"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору