Новини ліги

20 березня відбулося екстрене засідання Центральної Ради

18:54, 20 березня 2012

20 березня відбулося екстрене засідання  Центральної Ради Професіональної футбольної ліги. Необхідність її проведення обумовлена, у першу чергу, нагальністю вирішення  питання про організацію телевізійних трансляцій футбольних матчів серед команд першої ліги.

 У своєму вступному слові Мілетій Бальчос нагадав учасникам про існування реальної можливості зменшення фінансових навантажень завдяки співпраці із Генеральним спонсором чемпіонату серед команд клубів першої ліги ТМ FAVBET. Крім цього, президент наголосив на необхідності дотримуватися умов договору у частині забезпечення умов для здійснення телетрансляцій.  В результаті дискусії члени Центральної Ради одноголосно затвердили графік запланованих трансляцій матчів клубів ПФЛ весняної частини сезону 2011-2012 років. Надалі дату проведення та час початку матчів, запланованих для телетрансляцій, визначатиме Адміністрація ПФЛ.   

 Стосовно цих питань президент ПФЛ зазначив: «Ми повинні розуміти, що започаткування телетрансляцій є необхідною умовою на шляху до комерціалізації ліги. Як наслідок, поступово клуби відчують зменшення фінансового навантаження, що компенсується за рахунок спонсорських коштів. При цьому, треба погодитися, що телетрансляції – це та приваблива ланка, яка поєднує спільні зусилля ПФЛ, ТОВ «Ліга Футбол» та спонсора. Особливо у контексті того, що Генеральний спонсор змагань вже розпочав виконання своїх договірних зобов’язань.   Тому я наголошую на необхідності суворого дотримання всіх зобов’язань. Так, дійсно існують певні проблеми щодо технічного устаткування стадіонів для здійснення телетрансляцій. Спільно з телеканалом «Футбол» проведено системний моніторинг стадіонів клубів першої ліги. Ми з розумінням ставимося до існування перешкод, що заважають клубам привести інфраструктуру до необхідного рівня, але у той самий час, зрозумійте вірно, без висвітлення матчів на телебаченні навряд чи нам вдасться залучити серйозні комерційні структури до співпраці з ПФЛ.   Більше того, якщо за весняну частину ми доведемо, що Професіональна футбольна ліга в змозі виконати умови договору, то запевняю вас,  за найближчі 2-3 сезони наші змагання зможуть перетворитися на повноцінний комерційний продукт. Ми зробили дуже важливий крок і тому сьогодні повертатися назад - нелогічно».

 Підтримав Бальчоса віце-президент ПФЛ з економічних питань Ігор  Шам,  зазначивши, що термін, на який розраховано договір про спонсорство, є випробувальним періодом:

«Зрозумійте, за дуже стислий термін проведено величезний об’єм роботи. Як віце-президент ПФЛ, який опікується саме економічними питаннями, хочу звернути вашу увагу на те, що важливість та результат виконання умов даної угоди в рамках співпраці неможливо порівняти з витратами, необхідними для приведення стадіонів до відповідного рівня. Це дійсно визначна подія для Професіональної футбольної ліги як єдиного організатора змагань серед команд клубів першої та другої ліг. Я глибоко впевнений, що результат нашої спільної з ТОВ «Ліга Футбол» роботи знайде своє відображення у нових договорах з потенційними партнерами. Ті обов’язки, які взяли на себе всі учасники угоди, будуть виконані у повній мірі, адже той ступінь відповідальності за якість, повноцінність та результат майбутньої співпраці є показником нашої надійності як повноцінного партнера комерційних структур. Крім цього, маю відзначити позитивну роботу ТОВ «Ліга Футбол» в особі його директора Владислава Догадайла, за такий короткий термін виконати настільки значущий об’єм майже неможливо. Проте, завдяки тому, що телеканал «Футбол»  пішов назустріч у контексті фінансового забезпечення здійснення трансляцій, кропіткій роботі ТОВ «Ліга Футбол» Професіональна футбольна ліга виходить на якісно новий рівень своєї діяльності».         




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору