Новини ліги

Робота над законопроектами триває

19:08, 18 лютого 2012

17 лютого у приміщенні Будинку футболу відбулася спільна нарада під головуванням президента Федерації футболу України Григорія Суркіса. У нараді взяли участь фахівці УЄФА з питань забезпечення громадського порядку та безпеки у змаганнях з футболу, представники МОК «Євро-2012», ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та ПФЛ,  а також народний депутат України Вадим Колесніченко та президент ПФЛ Мілетій Бальчос.

На сайті ПФЛ постійно розміщується інформація стосовно діяльності робочої групи, керівником якої є президент ліги Мілетій Бальчос, з питань розроблення  проекту закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів), який вже зареєстровано у Верховній Раді.

Під час наради обговорено питання:

  1. Про внесення змін до законодавчих актів у частині забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів.
  2. Про внесення до Кримінального кодексу України статті «Спортивне шахрайство».
  3. Про хід підготовки стадіонів, забезпечення правопорядку на них та проведення фіналу турніру УЄФА «Євро-2012» в Україні.

Протягом дискусії учасники одностайно підтримали проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів), до речі, розроблений за підтримки Вадима Колесніченка.  Також присутні запропонували деякі зміни до нього для розгляду Верховною Радою у другому читанні. Протягом найближчого часу робоча група доопрацює проект з урахуванням внесених змін та доповнень та надасть його до Верховної Ради в установленому порядку для подальшого розгляду.

Стосовно другого питання Сергій Стороженко та Ігор Кочетов  запропонували внести до Кримінального кодексу України зміни, що сприятимуть профілактиці шахрайства у футболі. Як відомо, Професіональною футбольною лігою за підтримки народного депутата Вадима Колесніченка розпочато роботу  з підготовки проекту закону «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та корупції у футбольних змаганнях». З цією метою наразі ведеться робота з формування робочої групи, що складатиметься з представників футбольних структур, відповідних міністерств та відомств України.  Крім цього, вивчаються положення законодавства щодо боротьби з корупцією та іншими негативними явищами у футболі в таких  країнах, як  Велика Британія, Італія, Греція, Туреччина, Португалія та Польща. До того ж, найближчим часом відбудеться зустріч представників ПФЛ з головою Рахункової палати Російської Федерації Степашиним С. В., який є ініціатором розроблення аналогічного закону в Росії,  та президентом РФС Фурсенком С. О., з якими буде обговорено можливість співпраці у частині підготовки законодавчих актів стосовно боротьби з договірним матчами та корупцією у футболі.

За підсумками наради учасники прийняли рішення запропонувати внесення до Кримінального кодексу статті стосовно притягнення до відповідальності  за корупцію у футболі. Учасники наради також  підтримали ініціативу ПФЛ щодо розроблення законопроекту «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та корупції у футбольних змаганнях». Зазначимо, цілком ймовірно, що такий проект буде внесено до Верховної Ради у першій декаді квітня.

Стосовно третього питання директор турніру УЄФА «Євро-2012» в Україні, керівник МОК Маркіян Лубківський поінформував, що всі питання підготовки стадіонів до Євро-2012 проходять успішно. Більш детальну доповідь з цього питання Лубківський надасть на засіданні Виконкому, що відбудеться 21 лютого 2012 року.       




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору