Новини ЗМІ

ФК "Львів": поразка у Довгому

08:32, 14 лютого 2012

Вчора Синьо-Золоті Леви провели свій третій контрольний спаринг цього року, суперником Футбольного клубу «Львів» стала команда з характером – стрийська «Скала».

«Скала» Стрий – «Львів» - 2-1 (0-1)

Голи: Юрій САМОЛЮК 56,  Віталій ЛАЗАРЕНКО, 65 - Іван БУРМІСТРЕНКО, 45+1

Львівська область, Стрийський р-н., с. Довге, футбольне поле із синтетичним покриттям навчально-тренувальної бази ФК «Скала» Стрий.

Температура повітря – 13. Кількість глядачів: 30. Арбітр – Ростислав ПУЗАНСЬКИЙ (Львів).

Продовжуючи свій десятиденний винниківський збір, Львівські Леви провели товариську зустріч із регіональними сусідами – командою із Стрия. Нагадаємо, що до цього матчу «Львів» уже встиг зіграти два поєдинки, а саме городяни здолали «Погонь» зі Львова з рахунком 2-1 та поступилися винниківському «Руху» з таким же ж рахунком. Стрияни також двічі виходили на синтетичне поле в селі Довгому – проти молодіжної команди луцької «Волині» й «Карпат» із Яремче Івано-Франківської області – у першому матчі поступилися 1-4, а другий завершили перемогою 2-1.

Пікантності й цікавості двобою між «Скалою» та «Львовом» додавало й те, що когорта «малиново-зелених» гравців зараз перебуває на перегляді серед «синьо-золотих».

Перший тайм жвавіше розпочали господарі поля (грали у синіх манішках), зокрема вже на другій хвилині контрольного поєдинку потужно низом, метрів з 20-ти пробив Тимур РУСТАМОВ, проте голкіпер «Львова» (ще донедавна футболіст «Скали») Василь ШПУК був напоготові, парирувавши кулаками політ шкіряної кулі. Пройшло ще три хвилини й страж воріт городян знову рятує нашу команду від неминучого пропущеного м’яча, перегравши сам на сам нападника стриян. Далі гра заспокоїлася, в складі «Львова» активними діями попереду вирізнялися досвідчений Олег ГАРАС і гравець юнацької збірної України Святослав КОЗЛОВСЬКИЙ, а в числі господарів – екс-городянин Віталій ДНІСТРЯН. Можливість забити гол мали, і «сині», і «червоні», проте влучно пробити вдалося саме Галицьким Левам, які, на досвіді, не розслабляючись, грали до останньої секунди і зуміли «заштовхати» «помаранчевого» у ворота «Скали»,- це Іван БУРМІСТРЕНКО, після кількох рикошетів, вправно приклався ногою та ввігнав низом м’яч у сітку метрів із 25-ти, 0-1.

На другу сорокап’ятихвилинку обидві команди випустили зовсім інші склади: у когорті Синьо-Золотих Левів, в захисті, появився добре знайомий вболівальникам нашої команди Данило ЛАЗАР, попереду діяв Павло ОНИСЬКО (входить до трійки найкращих бомбардирів в історії Першої ліги) а також плеяда тих футболістів, що перебувають на перегляді. «Скалу» ж переважно представляли гравці Академії футболу 1995-го року народження, адже філософія столітнього клубу – це ставка виключно на молодих, вихованих у власних «стінах», спортсменів. На 56-й хвилині оборонці «Львова» «скосили» нападника стриян, за що Ростислав Пузанський без вагань показав жовту картку й призначив 11-ти метровий удар. Пенальті чітко виконав Юрій САМОЛЮК, не залишивши шансу кіперу Галицьких Левів – Івану ПІЦАНУ. Таким чином тринадцятий номер «Скали» зрівняв рахунок, 1-1. Хоча надалі страж наших воріт двічі рятував команду, коли здавалось гол неминучий: і вихід сам на сам Василя ЦЮЦЮРИ, і підступний удар Петра СТАСЮКА,- все надарма – Піцан був на місці. Але пробити голкіпера, який перебуває на оглядинах у «Львові», таки вдалося на 65-й хвилині Віталію ЛАЗАРЕНКУ. Останній, отримавши вивірену передачу від партнера, вправно накрутив відразу обох захисників львівської команди і прицільно пробив низом, - 2-1. Гра решту ігрового часу проходила на зустрічних курсах, але більше голів ніхто не побачив, ні «малиново-зелений» тренерський штаб у складі Володимира РЕВИ, Анатолія ПЕТРИКА, Олександра ВОЙТЮКА і Олега ФАМУЛЕВИЧА, ні «синьо-золоті» тренери – Володимир ЖУРАВЧАК, Андрій ЧІХ, Юрій БЕНЬО, Роман МАРИЧ і Тарас ШЕВЧИК, ні близько десятка найвідданіших вболівальників тамтешньої команди, які не злякались морозу, а закутавшись у клубні шалики голосно підтримували «Скалу».

А у вівторок, 14-го лютого – «Львів» проведе свій перший матч на XIII турнірі пам’яті Ернеста Ервіновича ЮСТА. Суперником городян стане львівська «Покрова». Початок зустрічі о 13:30 год. на синтетичному полі Львівського державного училища фізичної культури (Академія футболу «Карпати» (вул. Княгині Ольги, 1).

До слова, не зможуть допомогти Левам у завтрашньому двобої відразу троє городян. За даними представника медичної служби «Львова» Ігоря КИЛИМНИКА, на лікарняному знаходяться: Ярослав СУХОЦЬКИЙ з мікронадривом м’язів стегна задньої групи, травму захисник отримав під час занять в спортивному залі; Дмитро РОДІН має симптоми вірусної етіології, а також Ігор РИПНОВСЬКИЙ, який вже тренується в основній групі, проте, після респіраторного захворювання, до футбольного двобою ще не готовий.

Юрій КАПРАЛЬ, інформаційна служба «Львова»

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору