Новини ліги

Відбулася нарада з питань розроблення законопроектів

20:27, 8 лютого 2012

У середу 8 лютого в приміщенні Будинку футболу ФФУ президент ПФЛ Мілетій Бальчос провів спільну нараду за участю профільних фахівців ФФУ, Прем’єр-ліги, МВС, СБУ, клубів ПФЛ та народного депутата України, члена президії Федерації футболу Севастополя Вадима Колесніченка.

Довідка:

Народний депутат VI скликання. У парламенті VI скликання обіймає посаду голови підкомітету з питань звільнення суддів та реагування на порушення законодавства в сфері правосуддя. Член Партії регіонів. З 2003 року - заступник Голови фракції Партії регіонів в Верховній Раді України з питань законопроектної роботи. Заслужений юрист України.

нарада по безпеці

Як повідомлялося раніше, на початку листопада 2011 року професіональною футбольною лігою проведено навчально-методичний семінар для координаторів служби безпеки футбольних клубів з питань безпеки проведення футбольних матчів. Під час семінару розглянуто проблеми невідповідності норм чинного законодавства реаліям футбольного сьогодення, на чому акцентували увагу учасники заходу. «Ми переконалися у тому, що на практиці реалізувати норми законів та інших актів щодо підготовки та проведення футбольних матчів наразі не видається можливим через недосконалість та неузгодженість між законодавчою базою, регламентними нормами ФІФА, УЄФА та ФФУ», - наголошує Мілетій Бальчос

За результатами семінару прийнято рішення про утворення робочої групи з розроблення змін і доповнень до Закону України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів», Кодексу України про адміністративні правопорушення, інших законодавчих актів та регламентних документів, які б чітко визначили правила поведінки глядачів та вболівальників на стадіонах під час проведення футбольних матчів та профілактичні дії відповідних структур (органів правопорядку, клубів та організацій, що проводять змагання).

нарада по безпеці

Таким чином, на зазначеній нараді підбито підсумки діяльності робочої групи з розроблення законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів), який зареєстровано у Верховній Раді. 

У ході роботи учасники обговорили та надали пропозиції до другого читання у Верховній Раді вказаного проекту.

нарада по безпеці

 «По-перше, нам потрібно більш чітке визначення обов’язків служб безпеки клубів, стюардів, а також спеціальних суб'єктів забезпечення громадського порядку та громадської безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів. По-друге, в законодавстві необхідно чітко встановити перелік порушень громадського порядку та безпеки на стадіонах. Крім цього, ми вважаємо, що відповідальність за порушення вимог законодавства про забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів має  відповідати нормам регламентних документів ФІФА, УЄФА та ФФУ», - зазначає президент ПФЛ.

 Стосовно роботи над цим законопроектом Вадим Колесніченко надав наступний коментар:

«На сьогоднішній день ми отримали позитивні висновки експертизи з відповідних відомств. Проте з національною агенцією з питань підготовки до Євро-2012 існують деякі непорозуміння. Тому ми вирішили організувати засідання за участю тих людей, які мають виконувати свою роботу за законом, що вступив у силу з 1 січня. Ми постатейно обговорили кожний пункт, до якого пропонуються поправки, і в цілому дійшли консенсусу.  Наразі необхідно якомога швидше завершити роботу над цим законопроектом та прийняти його з тими поправками, які ми, власне, пропонуємо, адже закон, що діє зараз, виконати неможливо. Якщо все буде гаразд, то, цілком можливо, що Президент підпише його вже у квітні».

 Крім цього, за підтримки народного депутата Вадима Колесніченка прийнято рішення розпочати роботу з розроблення законопроекту «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та корупції у футбольних змаганнях». Варто додати, що цю ініціативу підтримали всі учасники наради. На черзі утворення Професіональною футбольною лігою робочої групи, яка найближчим часом розпочне підготовку законопроекту «Про протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та корупції у футбольних змаганнях».

нарада

«Це питання охоплюватиме боротьбу з договірними матчами, негативними явищами в стосунках клубів з арбітрами й інші сфери футбольної діяльності. Питання дуже серйозне і ми неодноразово його обговорювали. Окрім цього, ми повинні поважати любителів футболу, захищати їх інтереси в плані отримання чесного, якщо хочете, щирого спортивного видовища, а не фальшивий сурогат, підготовлений в інтересах шахраїв від футболу. На мій погляд, норми відповідальності учасників проведення матчу – функціонери – клуб – арбітр – футболісти – тренери – мають бути набагато жорсткішими. Механізмів стимулювання зацікавлених осіб – більш, ніж достатньо і ні для кого це не секрет. Я вже декілька разів говорив, давайте спочатку грати у футбол, а потім говорити про арбітраж. Необхідність розроблення законопроекту обумовлено причинами, які наразі шкодять іміджу чемпіонату України з футболу серед команд клубів ПФЛ,  зокрема напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Безсумнівно, прийняття закону піде на благо клубам, і що найважливіше – його впровадження цього законопроекту сприятиме підвищенню рівня змагань.  Але, на моє глибоке переконання,  успішна реалізація намічених планів можлива виключно за умови поєднання зусиль всіх суб’єктів футбольної діяльності в Україні: Федерації футболу, ПФЛ та Прем’єр-ліги»,- коментує підсумки наради Мілетій Бальчос.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору