Новини ЗМІ

Володимир Дудка: «Кожен футболіст – унікальний»

08:55, 6 лютого 2012

Футболісти ФК «Енергія» вже майже два місяці готуються до нового сезону. Робота триває у хорошому темпі. На екваторі міжсезоння ми звернулися до лікаря команди – Дудки Володимира Володимировича із проханням розповісти про особливості підготовки у зимовий період та загальний стан здоров’я футболістів команди на сьогоднішній день.
- Володимире Володимировичу, кажуть, що період зимової підготовки – найскладніший для футболістів. Із чим це пов’язано?
- Питання дуже багатогранне. У цей період футболістам потрібно набрати форму, покращити її і спробувати підняти себе на більш високий рівень майстерності. У цей зимовий час, коли біологічні процеси організму сповільнені, людина втрачає більше енергії та ресурсів. Психологічно важче через те, що немає звичних ігор та підтримки глядачів. 
У цих умовах роботи на максимальних резервах футболісти підвищують майстерність, яка видобувається у важких умовах. Цей відрізок часу не люблять ні футболісти, ні керівництво, так як результат буде видно тільки пізніше – в сезоні.
- Які травми є найбільш характерними в цей час і чи можливо застерегти їх? 
- Травми відбуваються завжди: у сезоні і міжсезоння. Але в сезоні їх легше лікувати, бо є мета - ігри, очки, слава. Зараз же фізичний і психологічний настрій менш умотивований. Тому навіть мікротравму лікувати важче. На це також впливають холод, сніг і мороз. Більше хвороб, падінь, розтягнень, ударів та інших травм, які не допомагають, а заважають якісно працювати. Але все, що нас не вбиває – робить нас сильнішими.
- Чи всі футболісти нашої команди витримують рівень фізичного навантаження, який пропонує тренерський штаб і на скільки він високий?
- Футбол – спорт не індивідуальний, але в нього грають особистості. Кожен футболіст – унікальний. У нього свій світ, здатності, захоплення, улюблені вправи і дії, і тому, тренуючи команду, тренерський штаб концентрує увагу на кожному з футболістів, намагаючись підкреслити його сильну сторону і підсилити слабку. Тому якщо футболіст не встигає чи робить щось не так, тренерський штаб допоможе і підкаже. А про рівень команди, яка знаходиться у верхніх позиціях турнірної таблиці краще скаже сезон.
- А як ви оціните загальний рівень фізичної готовності гравців на сьогоднішній день?
- На сьогоднішній день команда тренується в повному складі і готується до найближчих ігор і турнірів, набираючи з кожним днем форму і готуючи себе до сезону, щоб радувати вболівальників новими перемогами.
 - Наскільки важливим було те, що «Енергія» почала підготовку ще 7-го грудня, в той час як чимало інших команд, зокрема у Другій лізі, розпочали збори лише після новорічних свят? Які це дало результати, на ваш професійний погляд?
- На мою думку, чим швидше команда почне збори в зимовий період, тим легше тренерському штабові давати навантаження і поступово підводити команду до сезону з мінімальними втратами у вигляді травм, крипатур, розтягнень і т.д.
- Незабаром стартує «Кубок Кримтеплиці» - турнір, у якому матчі проходитимуть через два дні на третій. Чи готова наша команда до такого графіку?
- На зборах – чим важчий і незручніший графік тренувань та ігор, який не призводить до травм і психологічного перенавантаження, тим краще. «Кубок Кримтеплиці» - це турнір який покаже нашу готовність і стан команди на цьому етапі зборів. Покаже сильні і слабкі сторони, а також дасть тренерам інформацію, над чим потрібно ще попрацювати і які позиції підсилити.

 ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору