Новини ліги

Відкритий лист керівництву ФК "Таврія"

15:07, 13 січня 2012

Засновникам ТОВ

 «Спортивний клуб

Таврія» Сімферополь    

                                                                     

Почесному президентові

ТОВ «Спортивний клуб

«Таврія» Сімферополь

С. В. Куніцину

вих. № 15

13 січня 2012 року

 

Шановний Сергію Володимировичу!

Повідомляємо, що за результатами перевірки фінансової діяльності ПФЛ у сезоні 2009-2010 років встановлено факти зловживання президентом С. А. Сиротою службовим становищем в управлінні фінансами ПФЛ,  безсистемного і безконтрольного використання ним коштів ПФЛ, у зв’язку з чим матеріальні збитки становлять 2 840 000 гривень. Нецільове відволікання фінансових ресурсів у великих розмірах призвело до різкого падіння фінансової спроможності та виникнення загрози дієздатності ПФЛ.

15 вересня 2010 року Дисциплінарний комітет ПФЛ, як орган здійснення футбольного правосуддя, заборонив С. А. Сироті здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну) – за дії, що суперечать Кодексу етики та чесної гри «Чесна гра – дисципліна і повага», допущення істотних порушень статутних і регламентних вимог ФФУ та ПФЛ, протиправне використання службових повноважень, спричинення матеріальних збитків ПФЛ та клубам, які входять до її складу, підрив авторитету ФФУ та ПФЛ. Дане рішення набрало чинності 23 вересня 2010 року, оскільки С. А. Сирота не скористався правом оскарження до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

Дозвольте нагадати, що 28 листопада 2011 року ПФЛ зверталася до Вас листом № 1465 з проханням вжити усіх необхідних заходів стосовно недопуску С. А. Сироти до діяльності у Вашому клубі.  

Однак, президентові ПФЛ М. В. Бальчосу з особистих телефонних розмов з генеральним директором ФК «Таврія» Ю. М. Васюковим та головним тренером С. Й. Альтманом стало відомо, що не зважаючи на рішення ДК ПФЛ від 15 вересня 2010 року № 11 та звернення ПФЛ, Ваш клуб продовжує співпрацювати з С. А. Сиротою.

Зважаючи на вищевказане повідомляємо, що у разі подальшої співпраці Вашого клубу з Сиротою С. А. Професіональна футбольна ліга буде змушена звернутися до органів футбольного правосуддя ФФУ, а за необхідності  - до Арбітражного суду в Лозанні, з клопотанням розглянути дане питання та винести рішення стосовно ФК «Таврія» у відповідності до Дисциплінарних правил ФФУ та Дисциплінарного кодексу ФІФА.

Заздалегідь вдячні за співпрацю.

З повагою 

президент                                                                                     М. В. Бальчос 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору