Новини ЗМІ

«Чорноморець-2» надалі не братиме участь у весняній частині чемпіонату України з футболу

09:27, 10 січня 2012

Керівництвом ФК «Чорноморець» прийнято рішення про припинення участі  команди «Чорноморець-2» у чемпіонаті України з футболу серед команд клубів другої ліги сезону  2011-2012 років. Необхідні документи надано до Професіональної футбольної ліги України. Як повідомляє офіційний сайт клубу, такого заходу керівництво вдалося після проведення  аналізу спортивних показників команди «Чорноморець-2» в осінній частині чемпіонату України.

Детальніше про це розповів генеральний директор ФК «Чорноморець» Сергій Керницький прес-службі клубу:

 - «Чорноморець-2» був створений після того, як в сезоні 2009-2010 рр.. головна команда нашого клубу покинула Прем'єр-лігу. З метою надання молодим футболістам можливості отримання ігрової практики, а також для підвищення рівня майстерності найбільш перспективних вихованців СДЮШОР, ми заявили другу команду у другу лігу першості країни.

Після повернення в прем'єр-лігу виникла необхідність відновлення діяльності молодіжної команди. Тому кращі футболісти «Чорноморця-2» були переведені в «молодіжку». Тоді ж було прийнято рішення про збереження «Чорноморця-2», де могли б відточувати свою футбольну майстерність випускники СДЮШОР і ті гравці, які в силу різних причин поки ще не були готові виступати у «дублі». Однак, на практиці молодим хлопцям «Чорноморця-2» (середній вік футболістів - 19 років) доводилося грати проти суперників, які значно перевищують їх за віком (середній вік гравців другої ліги - 24 роки), що, безсумнівно, впливало і на якість гри, і на можливість підвищувати свій професійний рівень.

Життя не стоїть на місці і вносить свої корективи. Проаналізувавши виступи «Чорноморця-2» і молодіжного складу, керівництво, акціонери клубу та тренерський штаб прийняли рішення про недоцільність подальшого виступу другої команди в чемпіонаті Україні. Причому, не виходячи з фінансових міркувань, а виключно за спортивним показниками. Хочеться відзначити, що ігри «Чорноморця-2» перебували в зоні пильної уваги з боку тренерського штабу та керівництва клубу. Більш того, після закінчення осінньої частини поточного чемпіонату було проведено ряд контрольних ігор за участю молодих футболістів, в ході яких тренерський рада визначила найбільш перспективних виконавців, здатних надалі посилити «Чорноморець». Ці хлопці і продовжать удосконалюватися в молодіжному складі нашого клубу.

Таким чином, у нинішньому молодіжному складі «Чорноморця» зібрані найкращі, з нашої точки зору, молоді футболісти. Нова команда збереться 8-го січня, пройде медогляд і розпочне підготовку до другої частини сезону.

Ми вже направили всі необхідні документи до Професіональної футбольної ліги. Залишилося дочекатися рішення центральної ради ПФЛ. Він пройде після новорічних і різдвяних свят.

 Усі футболісти «Чорноморця-2» мали  контракти, зараз за обопільною згодою сторін вони отримали статус вільних агентів, за винятком тих, хто продовжить виступи в молодіжному складі.

За обопільною згодою сторін розірвано контракти з Дмитром Владовим, Сергієм Мельником, Дмитром Колодою, Максимом Гавриленко, Олександром Якименком, Денисом Сердюченко.

У молодіжний склад ми залучимо низку гравців 1995-1996 років народження з нашої СДЮШОР. За новими умовами регламенту клуб укладе з хлопцями договори на підготовку футболіста. Ми хочемо створити ефективну систему підготовки молодих футболістів і для цього шукаємо найбільш оптимальні шляхи. У чемпіонаті ДЮФЛ України «Чорноморець» представлений у всіх чотирьох вікових групах. Команда «кадетів», складена з випускників школи, буде продовжувати виступати в першості міста. У цих же змаганнях бере участь команда старших юнаків нашої школи. «Чорноморець-2» став зайвою ланкою в цій системі.

Футболісти, які не потрапляють в «молодіжку» і раніше не мали серйозної ігрової практики в «Чорноморці-2», зможуть продовжити свої виступи в «Чорноморці-3», що грає в чемпіонаті Одеси. Тренери «Чорноморця-2» залишаються працювати в клубі. Вони будуть займатися підготовкою команди «кадетів».

 У молодіжному складі відбудеться зміна тренера воротарів. У Валерія Паламарчука, який обіймав цю посаду, закінчувався контракт, і він не захотів його продовжувати. Наскільки мені відомо, Валерій Віталійович отримав запрошення від одного з клубів за місцем проживання - у Києві. Тому тепер з воротарями у молодіжній команді буде працювати Віктор Гришко.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору