Новини ЗМІ

Олександр Кирилюк: "Результатом задоволені"

13:57, 13 грудня 2011

Команду футбольного клубу «Славутич», дебютанта чемпіонату з футболу серед команд клубів  другої ліги, важко назвати  зеленим новачком: черкащани досить вдало стартували в осінній частині змагань сезону 2011-2012 років. В активі команди, що посіла третє місце по завершенню першого кола – 33 залікові пункти при  9 перемогах, 6 нічиїх та одній поразці. Про виступ команди у змаганнях ПФЛ та задачі на наступну частину сезону розповів головний тренер ФК «Славутич» Олександр Кирилюк.  

Олександре Іллічу, як ви оцінюєте дебют команди у другій лізі?

 В цілому позитивно, адже с початком чемпіонату переді мною стояла задача створити боєздатний колектив, адаптуватися до другої ліги та оцінити власні сили порівняно з іншими командами. Саме над цим ми працювали. Тобто, задачу виконано.

З якою з команд «Славутичу» було найважче суперничати?

Відверто кажучи, нам було нелегко грати з усіма командами, незалежно від їхньої позиції у турнірній таблиці на момент матчу: чи то лідери чемпіонату, чи то аутсайдери. Проте, нам було простіше грати на початку турніру, а вже ближче до середини та завершення цього етапу з кожною грою футболістам було все важче. Причина, мабуть, у тому, що суперники нас сприймали не у якості дебютанта, а одного з лідерів серед інших учасників змагань, адже увесь час ми знаходилися у верхній частині турнірної таблиці.

 Тобто, «Славутич» у весняній частині планує поборотися за вихід до першої ліги?  

 Я б так не казав. Ще раз повторюся, наша задача – створити такий колектив, що може вирішувати питання більш високого рівня. На мій погляд, нам ще треба попрацювати, завершити роботу з інфраструктурного розширення, а гучно заявляти, мов би, так, ми будемо у першій лізі – мені здається, зарано. Почесний президент клубу, Герой України Сергій Борисович Тулуб, нам сказав, якщо вдасться підвищитися в класі, відмовлятися від цього ми не станемо. З його позицією я повністю згоден і наразі ми докладаємо всіх зусиль задля упевненого становлення команди як сильного колективу.

Чого не вистачило команді, аби посісти більш високе місце?

 На мій погляд, ми склали гідну конкуренцію таким колективам, як «Десна» та «Суми», що посідають друге та перше місце відповідно. Ми грали на виїзді у Чернігові, завершили матч з рахунком 1:1, а вдома програли «Сумам»: мабуть, так склалися обставини, не дуже вдало для нас.     

 Чи всі футболісти виправдали очікування?

 Загалом я командою задоволений. Радує те, що футболісти  здатні навчатися. Звичайно, не обійшлося і без розчарувань: на когось я покладав більше сподівань, деякі футболісти могли зіграти дещо цікавіше… Але вийшло так, як вийшло. Взагалі, скаржитися на команду не варто. Окремо виділити когось з футболістів не можу. Дехто з хлопців зіграв яскравіше, дехто навпаки не розкрився. Втім результат наприкінці осінньої частини чемпіонату – це заслуга усієї команди. Є фахівці, які спостерігають за нашою командою, інколи помічаю на трибунах селекціонерів, які придивляються до наших футболістів. Деякі гравці отримали запрошення від інших клубів, з Прем’єр-ліги тощо.        

 Чи плануються в команді кадрові зміни?

Наразі команду не покинув жоден футболіст і планів щодо проведення змін у складі в нас немає. 15 грудня у нас заплановано проведення збору, можливо, у цьому сенсі саме тоді ми зможемо остаточно визначитися зі складом.

 Де команда проводитиме збори?

 Це питання ще обговорюється і остаточно не вирішено. Першу частину ми проведемо у Черкасах, а в березні плануємо провести виїзний збір на території України.               




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору