Новини ЗМІ

Олександр Кирилюк: "У Черкасах до футболу влада повернулася обличчям"

08:57, 6 грудня 2011

На початку грудня ФК «Славутич» підбив підсумки своїх виступів в осінній частині чемпіонату. Крім цього, у ході засідання учасники обговорили питання розвитку футболу на Черкащині. 

На зустрічі були присутні голова Черкаської обласної державної адміністрації, почесний президент ФК «Славутич», Герой України Сергій Борисович Тулуб, голова обласної ради Валерій Петрович Черняк, заступник голови облдержадміністрації Юрій Васильович Тимошенко, віце-президент ФК «Славутич» Володимир Анатолійович Ходак, представники бізнесу й засобів масової інформації. Безпосередніми учасниками засідання були тренерський склад, гравці, партнери команди та вболівальники ФК «Славутич».

З привітальним словом виступив віце-президент ФК «Славутич» Володимир Ходак:

 – Радий вітати вас сьогодні за нашим «круглим столом», який ми вирішили присвятити розвитку футболу на Черкащині. Футбол – це не просто один із видів спорту. Футбол – це гра, яка об’єднує людей, міста, країни і навіть континенти. І досягнення у цьому спорті – це досягнення не тільки команди, а й усієї держави. Два попередні роки професіонального футболу на Черкащині не було взагалі. Нині, завдяки реалізації програми «Будуємо нову Черкащину» та підтримці влади в особі голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Борисовича Тулуба, ми маємо потужну професіональну команду – ФК «Славутич». Підсумки ігор першого кола показали, що футбольний клуб впевнено тримається в трійці лідерів. З усіх зіграних матчів лише один раз наші футболісти зазнали поразки. Це свідчить про хороший рівень професіональної підготовки гравців та тренерського складу.

  Далі у своєму виступі Володимир Ходак акцентував увагу на активній підтримці «Славутича» вболівальниками  на домашніх матчах. Цього сезону кількість уболівальників на «Центральному стадіоні» Черкас була найвищою серед команд другої ліги. Це є свідченням того, що черкащани люблять і підтримують футбол.

Окремої уваги вимагає створення дитячої і юнацької команд при клубі.

– Переконаний, – говорить віце-президент ФК «Славутич», – що, маючи можливість вчитися у професіоналів та грати з ними, діти будуть більш охоче займатися спортом. А залучати юне покоління до спорту необхідно, якщо ми хочемо, щоб наша нація була здоровою. Важливо також створювати відповідні умови для занять. Не секрет, що в місті існує проблема спортивних майданчиків та полів. Більшість із них – занедбані, тож виникає питання: де проводити тренування і де змагатися? Потрібно також докласти зусиль і для поліпшення умов та технічних можливостей на «Центральному стадіоні». Адже на сьогоднішній день ми опинилися в ситуації, коли гравці «Славутича» змушені тренуватися на низькоякісних полях за межами Черкас.

Володимир Ходак відзначив, що вперше за роки незалежності влада активно підтримує та сприяє розвитку футболу та спорту на Черкащині.

З аудиторією поділився своїми думками голова Черкаської обласної державної адміністрації, почесний президент ФК «Славутич», Герой України Сергій Тулуб:

– Мені дуже приємно, що зустріч відбувається в такому тісному колі: присутні представники влади області і міста, бізнесмени, тренери та гравці футбольного клубу «Славутич», вболівальники, ветерани футболу, представники засобів масової інформації.

Я з футболом знайомий не за журналами і телебаченням, я в нього щиро закоханий. Торік  я подумав: чому така несправедливість? Чому наш славний черкаський край не має команди майстрів? Сьогодні я щасливий, адже ФК «Славутич» відбувся як клуб, і він є учасником нехай і другої ліги, але це – старт у завтрашній день. Перед новоствореною командою було поставлене завдання заявити про себе та гідно виступити у чемпіонаті України з футболу серед професіональних команд. Футболісти «Славутича» не підвели, закінчивши літньо-осінній етап чемпіонату на призовому третьому місці. Наступного року клуб повинен зробити вагому заявку на перехід на новий якісний рівень – команда має боротися за вихід до першої ліги. Сьогодні ми говоримо про успіхи. І вони є. Те, що сьогодні відбувається з футболом на Черкащині, – це співпраця влади й бізнесу задля розвитку соціальної сфери. Це приклад спільної потужної діяльності. І це питання перспектив. І ми будемо розвивати футбол. Але футбольний клуб – це лише вершина айсберга. Моя мрія, щоб у кожному районі, селі, дворі грали у футбол хлопці й згодом ставали видатними спортсменами. Наші хлопці! Щоб не з Бразилії, не з Мексики, а таки наші грали, у наших командах. Якщо ми не будемо ставити перед собою нові рубежі, то стоятимемо на місці. А нам потрібно рухатися вперед!

З думкою почесного президента ФК «Славутич» погодився і головний тренер команди Олександр Кирилюк:

– Ми повинні боротися за найвищі місця. Ми самі поставили перед собою завдання битися за перемогу в кожному матчі. Тож докладемо всіх зусиль, щоб закріпити завойовані позиції. Користуючись нагодою, хочу подякувати за пройдений етап футболістів, тренерський штаб, віце-президента клубу Володимира Ходака, який особисто доклав значних зусиль для становлення нашого клубу. Особлива подяка Сергію Борисовичу Тулубу, якому вдалося відродити професіональний футбол в Черкасах. До футболу влада повернулася обличчям. Звичайно, у наших результатах дуже велика заслуга вболівальників. Відвідуваність збільшувалася з кожним матчем – цей фактор стимулював нас. Ми розділяємо з уболівальниками наш результат!

Капітан команди ФК «Славутич» Євген Гуд від імені усіх гравців команди також подякував за підтримку й дав обіцянку виконати поставлені перед командою завдання.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору