Новини ЗМІ

Володимир Колос: Про першу лігу думати поки рано

09:43, 18 листопада 2011

Генеральний директор «Гірника» Володимир Вікторович КОЛОС підбив підсумки першої частини сезону.
 
- Виступ «Гірника» можна оцінити як задовільний, - вважає Володимир Вікторович. - На початку сезону керівництво поставило перед командою завдання  зайняти місце в трійці кращих. Поки ж ми йдемо на четвертій позиції. В цілому виступили задовільно. Відставання від конкурентів незначне, тому команда близька до виконання завдання.

 - Задовільна оцінка - це трійка за п'ятибальною системою?
- Четвірка. (Після деякої паузи) З мінусом (посміхається).
 
- Чи задоволені ви роботою головного тренера команди Геннадія Миколайовича Приходька?
- Задоволений. У ході чемпіонату в нас сформувався справжній колектив. У першу чергу, це заслуга головного тренера. Неозброєним оком видно, що у «Гірника» з'явився свій стиль гри, адже команда втілює в життя думки наставника.
 
- Старт сезону «Горняку», м'яко кажучи, не вдався. У чому, на вашу думку, причини?
- Напевно, на фізичному стані хлопців позначилася участь у кубку СНД серед гірничорудних підприємств (в Качканарі, Свердловська обл., Росія - Авт.): Тривалий переїзд, ряд матчів ...
 
- Отже, наступного року команда не братиме участь у цьому турнірі?
- «Гірник» продовжить виступ на всіх фронтах. Інша справа, постараємося захистити себе від помилок, допущених у цьому році.
 
- Що ви маєте на увазі?
- На наступний кубок СНД, ймовірно, основні виконавці вже не відправляться.Можливо, буде створений «Гірник-2», який і буде виступати у подібного роду змаганнях. Ми зробили висновок, що немає сенсу відправляти на цей турнір основний склад, таким чином, жертвуючи очками в матчах другої ліги.
 
- Тобто, стрімкий ривок в таблиці, який «Гірник» зробив після 5-го туру, пояснюється завершенням періоду адаптації після важкої поїздки в Росію?
- Звичайно. Адже, як ми бачимо, команда почала давати результат через деякий час після цієї поїздки.
 
- Який матч «Гірника» у першій частині сезону ви вважаєте найкращим?
- Напевно, це виїзна перемога над Горностаївським «Миром» з рахунком 1:0.
 
- А найгіршим?
- Найгірший матч в сезоні «Гірник» провів у Кременчуці, де в поєдинку Кубка України з «Кременем» наші хлопці програли 0:2.
 
- Чи не вважаєте ви, що настільки тривала пауза в чемпіонаті другої ліги негативно позначиться на фізичних та ігрових кондиціях наших футболістів?
- Ні. У минулому році після такої ж за тривалістю перерви в фізичні кондиції наших гравців були на хорошому рівні. Тим більше, вважаю, рік тому саме після «зимового» антракту команда додала. Сподіваюся, цього разу ситуація повториться.
 
- Розкажіть про плани команди після виходу з відпустки.
- Орієнтовно 19 грудня «Гірник» виходить з відпустки і відновлює тренування. Потім у зв'язку з новорічними святами команда знову візьме невелику паузу. Через тиждень «Гірник» продовжить підготовку до другої частини сезону. Зазначу, що під час «зимової» перерви наша команда проведе досить велику кількість спарингів. Перша частина зборів пройде в Кривому Розі, друга (починаючи з березня), ймовірно, - у Туреччині.
 
- Імена спаринг-партнерів вже відомі?
- Найближчими суперниками «Гірника» стануть дніпродзержинська «Сталь», «Кремінь», «Зірка», «Миколаїв», новокаховська «Енергія», «Украгроком».
 
- Яким чином буде проходити комплектація складу «Гірника»?
- Втрат, швидше за все, не буде. Всі нинішні виконавці «Гірника» залишаться в команді, як мінімум, до весняної частини чемпіонату. Підсилюватися будемо тільки за рахунок гравців дублюючого складу «Кривбасу». Прізвища називати поки не буду.
 
- У трьох перших весняних матчах чемпіонату «Горняку» доведеться зустрітися з конкурентами за лідируючі позиції - «Авангардом», «Кременем», «Полтавою». Як ви вважаєте, ці поєдинки зумовлять подальшу долю нашої команди в сезоні?
- Однозначно. Сподіваюся, «Гірник» зуміє взяти максимальну кількість очок в іграх з конкурентами.
 
- Більшість криворізьких уболівальників цікавить наступне питання: вихід «Гірника» в першу лігу вже в цьому сезоні - це реально?
- Скажу так: для початку нехай «Гірник» по ходу сезону підніметься на місце, яке дає право підвищитися в класі. Якщо це відбудеться, ми задумаємося про коригування завдання на сезон.

www.fcgornyak.dp.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору