Новини ліги

Перша ліга: огляд 19-го туру

08:48, 7 листопада 2011

«Севастополь» ще побореться

Центральний матч туру відбувся у Севастополі та приніс місцевій команді перемогу над одним з лідерів чемпіонату – «Говерлою-Закарпаттям». Фактично ця зустріч мала вирішити подальшу долю «Севастополя» – залишиться він серед претендентів на підвищення у класі чи ні. Після 18-ти зіграних матчів відставання вчорашнього клубу Прем’єр-ліги від головних конкурентів складало 11 очок. Поразка від ужгородців могла збільшити цю цифру до 14-ти, а перемога – зменшити до восьми. Як-то кажуть, очікувалася битва за шість очок. І найбільше задоволення вона залишила у господарів поля.

Щоправда, на результат двобою багато у чому вплинули рішення харківського рефері Костянтина Труханова. Обидва свої голи «Севастополь» забив з пенальті – кожного разу міцність нервів демонстрував македонський форвард Бесарт Ібраїмі (з п’ятьма м’ячами він – кращий бомбардир кримської команди у цьому чемпіонаті, чотири з них – саме з пенальті). Між двома 11-метровими господарів відзначився грузинський нападник гостей Лаша Джакобія, котрий останнім часом став справжнім лідером атак «Говерли-Закарпаття» (п’ять результативних ударів у шести турах), але більшого ужгородцям досягти не вдалося.

Головний тренер «Севастополя» Сергій Пучков був досить  лояльним – незважаючи на те, що на 83-й хвилині червону картку побачив перед собою один з найдосвідченіших гравців господарів – сербський півзахисник Ігор Дуляй: «Ми хотіли побачити, чи є в нас потенціал, на що ми можемо розраховувати. Сподіваюся, що всі також побачили, що в нас є команда, є дух переможця, адже ми завоювали перемогу, закінчуючи матч у меншості. Суддя? Можливо, він у чомусь помилявся. Але в такій грі, коли йде боротьба за кожен м’яч, думаю, не лише суддя може помилитися».

До речі, 19-й тур виявився напрочуд багатим на вилучення – у суботу, коли було зіграно вісім матчів з дев’яти, лише у Вінниці та Чапаївці арбітри не доставали з кишені червону картку. Причому вилучалися переважно гравці гостей: у Миколаєві – Андрій Смалько («Зірка»), в Одесі – Сергій Колесніченко («Сталь»), в Запоріжжі – Михайло Юрченко («Енергетик»), в Чернівцях – Віталій Субочев («Титан»), в Молодіжному – Антон Хромих («Геліос»). І лише у Севастополі арбітр покарав представника господарів – Дуляя. А у неділю, у Львові, червону картку побачив перед собою гравець галичан Віталій Грицай.

На всі 100 відсотків скористався другою поспіль виїзною поразкою «Говерли-Закарпаття» (у останніх чотирьох зустрічах на чужому полі ужгородці набрали лише два очки) «Металург»: запоріжці вдома дотиснули аутсайдера з Бурштина і у другому таймі забили у ворота «Енергетика» чотири голи. Поклав початок розгрому (4:0) бразилець Жуніор, продовжили побиття суперника вихованці запорізького футболу Сергій Рудика та Сергій Сидорчук, а крапку вже у компенсований арбітром час поставив ще один легіонер з Бразилії – Джеферсон.

«Севастополь» скоротив відставання від «Говерли-Закарпаття» до восьми очок, а «Кримтеплиця» – до шести, хоча перший тайм протистояння з «Геліосом» команда з Молодіжного завершила, поступаючись у рахунку – 1:3. Але після перерви господарі забили тричі (Артур Новотрясов, Євген Фальковський та Володимир Бідловський) і вирвали перемогу – 4:3. У головного тренера харків’ян після гри не вистачало слів, щоб передати свої емоції: «Мої гравці повністю провалили матч. Так безвідповідально зіграти у другому таймі вдається не кожному».

Безпрограшна серія «Кримтеплиці» (як і «Металурга») збільшилася до дев’яти матчів, і це – новий рекорд сезону-2011/2012. Але керманич кримчан Микола Федорко після зустрічі також розповідав про безвідповідальність своїх футболістів: «Так діяти у захисті неприпустимо. Ми не та команда, що може виграти на класі. Потрібно кожного разу боротися з максимальною самовідданістю. Зробимо усе можливе, щоб перемогти у двох турах, що залишилися до перерви у чемпіонаті, і піти у відпустку, посідаючи третю сходинку у таблиці».

Четверту поспіль перемогу здобув «Арсенал», що дозволяє підопічним Ігоря Артимовича триматися у групі лідерів. Цього разу команда з Білої Церкви виграла у вінницької «Ниви» на її полі – 2:0, і цей результат не здається несподіваним, адже подоляни у нинішньому чемпіонаті вдома набрали лише три очки з 30-ти можливих, а обидві свої дві вікторії здобули на виїзді. За діями «Ниви» з трибун спостерігав знаменитий у минулому півзахисник київського «Динамо» та національної збірної України – Віталій Косовський. Він вже провів кілька тренувань вінницької команди, в якій на початку 90-х здобув першу серйозну славу і викликався до молодіжної збірної України, а днями, за словами спортивного директора «Ниви» Паші Касанова, він офіційно стане головним тренером команди.

А от для ще одного екс-півзахисника національної збірної України – Сергія Мізіна – 19-й тур став останнім на посту керманича «Нафтовика-Укрнафти». У Чапаївці його підопічні поступилися «Динамо-2» з рахунком 0:1, причому переможний гол молоді кияни забили на 93-й хвилині (відзначився Євген Морозенко). Це була друга поспіль поразка клубу з Охтирки, після якої не витримали нерви головного тренера команди: «Скажу коротко. У зв’язку з невдалим виступом колективу я прийняв рішення залишити свою посаду. Треба щось змінювати, оскільки результати «Нафтовика» не влаштовують ані мене, ані керівництво. Тому я залишаю команду».

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору