Новини ліги

Друга ліга: огляд 14-го туру

08:42, 24 жовтня 2011

«Десна» виходить у лідери

Центральним протистоянням звітного туру була зустріч у Чернігові сусідів – не лише географічних, а й у таблиці – «Десни» та «Сум». До гри сумчани мали на одне очко більше (та один матч в запасі), але на цей двобій лідер прибув без свого головного тренера Ігоря Захаряка. Офіційна причина – через сімейні справи. Відзначимо, що «Десна» зуміла взяти реванш за поразку у першому колі у Сумах (тоді чернігівці поступилися – 0:2). Але ця перемога стала для підопічних Олександра Дериберіна однією з найскладніших у сезоні, адже вирішальний гол колись дуже перспективний форвард київського «Динамо» та юнацької збірної України Андрій Кругляк забив вже у компенсований арбітром час – на 92-й хвилині. Причому вихованець столичного футболу забив ефектно – прийняв передачу з флангу, холоднокровно перекинув м’яч через голкіпера сумчан Миколу Павленка і другим дотиком встановив остаточний рахунок у матчі.

Цей результативний удар став для 25-річного нападника третім у сезоні і лише першим за два останні місяці. Тож, мабуть, не дивно, що тренерський штаб виставив з перших хвилин інших гравців, а Кругляка притримав у резерві. Заміна спрацювала на всі 100 відсотків. Ще одним героєм зустрічі у складі переможців став Олексій Павелько – тижнем раніше він влучним пострілом допоміг «Десні» здобути нічию у Черкасах у двобої із «Славутичем», а цього разу відкрив рахунок у зустрічі з іншим конкурентом своєї команди.

Щоправда, невдовзі 36-річний капітан сумського клубу Сергій Снитко ударом зі штрафного відновив рівновагу, але у середині першого тайму досвідчений екс-гравець національної збірної України заробив червону картку за надмірне бажання відібрати м’яч у суперника. Решту зустрічі гості догравали у меншості і не зуміли втримати вигідний для себе рахунок.

На користь «Десні», яка на своєму полі набрала 19 очок з 21-го можливого і вдруге в чемпіонаті очолила турнірну таблицю (вперше – у середині вересня, після матчів 9-го туру), вийшла і нічия у Тернополі між місцевою «Нивою» та «Славутичем» – 1:1. Долю протистояння вирішили два пенальті. На початку другого тайму гості, заробивши право на 11-метровий удар за фол проти Дениса Атаманюка, зусиллями штатного виконавця суддівських вироків Євгена Гуда вийшли вперед, але за сім хвилин рефері угледів гру рукою у когось з черкаських футболістів у власному карному майданчику, а Олександр Нечипорук у таких випадках не хибить (це третій вдалий пенальті у сезоні для 33-річного виконавця).

«Славутич» зіграв унічию вже втретє поспіль («Реал Фарм» – 0:0, «Десна» – 1:1, «Нива» – 1:1) і потроху збільшив відставання від першої сходинки. Саме про це казав після матчу їх керманич Олександр Кирилюк: «Те, що ми в останніх трьох матчах із сильними суперниками набираємо очки, нас тішить. Але є розчарування, що ми не змогли виграти ці матчі. Особливо болісною була втрата двох очок у Тернополі, де ми створили достатню кількість гольових моментів, влучне завершення яких могло б забезпечити перемогу. Але хотів би відзначити позитив у тому, що наші футболісти не задоволені таким результатом у грі  з міцним і непоступливим суперником».

Перше очко за останні три тури набрала «Енергія», яка до цього програвала «Десні» (0:1) та «Ниві» (1:2). Хоча і у Херсоні, де на земляків з Нової Каховки чекав «теплий» прийом (у 1-му турі «Енергія» розтрощила «Кристал» – 4:0), команда Сергія Шевцова могла лишитися з нулем. Але Олексій Мазуренко, виконуючи пенальті на 48-й хвилині, перестарався і пробив вище воріт. У підсумку – нульова нічия на користь конкурентів новокаховців. Один з яких, «Украгроком», перервавши у Хмельницькому безвиграшну серію з чотирьох матчів, скоротив відставання від «Енергії» до мінімуму.

У східній зоні, на відміну від західної, у турнірній таблиці не відбулося жодних змін. П’ятірка лідерів здобула чергові перемоги і синхронно збільшила свої очкові надбання. Впевненіше за інших виграли «Сталь» (у «Дніпра-2») та «Полтава» (у «Севастополя-2») – з рахунком 2:0, причому у полтавців безпрограшна серія досягла відмітки у шість матчів. А «Кремінь», розібравшись із свердловським «Шахтарем», та «Авангард», який змусив понервувати дві тисячі своїх прихильників у зустрічі з «Гірником-Спортом» (вирішальний гол Олександр Собко забив лише на 88-й хвилині), виграли четверту зустріч поспіль. Наступного тижня обидві команди можуть перемогти вп’яте і встановити новий рекорд цього чемпіонату для групи «Б».

А от «Мир» з Горностаївки продовжує віддалятися від першої сходинки, котру команда посідала з 7-го по 9-й тури. У останніх семи зустрічах представник Херсонщини здобув лише одну перемогу (плюс три поразки та три нічиї). От і цього разу дебютант професіональних змагань не зумів втримати перемогу у Маріуполі, відкривши рахунок вже на 1-й хвилині (Владислав Савченко). Більше того – пропустивши два голи ще до перерви, гості ледь уникли поразки. Їх на 74-й хвилині врятував досвідчений захисник Андрій Головко – 2:2.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору